Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

yo2mhj

Membru Activ
 • Posts

  540
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

1,810 profile views

yo2mhj's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Posting Machine Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Dedicated

Recent Badges

 1. yo2mhj

  2J27L

  Cumpăr tuburi 2J27L NOS, preferabil 10 bucăți. Contact pe MP sau la [email protected]. Va mulțumesc.
 2. @flomar60... Jos pălăria, nu mai am ce sa adaug!
 3. @tenzen,ati primit răspunsul de la @flomar60. Recent,la serviciu, am avut o surpriza neplăcută la o instalație unde a lucrat un "profesionist". Am fost curentat la un utilaj decuplat de tensiune printr-un retur pe nul de la iluminat.
 4. În instalațiile casnice este interzisa folosirea sigurantelor monopolare (conform normativului). Totodată este interzis din punct de vedere al electrosecuritatii sa faceți ce ați spus. La o problemă a instalației de priza, se poate produce un "retur" de pe nul și...adio arme. Nu va jucați cu asta. Apropo de ce au spus colegii, definiți față de ați masurat tensiunea de pe neutru.
 5. Am eu... Mă ajută la măsurători rapide, are avantajul ca nu se supără când îl pui la 0,4KV, dar nici nu excelează. În special, unde sunt convertizoare de tensiune sau drivere, arata bălării. Avantajul lui este compactitatea, dar a fost înlocuit recent de un aparat care are și funcția low-Z.
 6. Subscriu total la cea spus colegul. Toate apartamentele comuniste si nu numai au circuite de "pamantare"(PE) cu legatura la bucatarie,baie si eventula priza pentru frigider. Chiar daca instalatia este din aluminiu,firul de PE este din cupru. Reteaua casnica din Romania este de tip TNC-S,tratare neutrului se face la nivelul firidei sau al tabloului casnic,dar in tabloul casei exista,mai departe...depinde de cei care au facut reparatii,lucrari de modernizare,e.t.c..
 7. Cele de tip 3P+N au monitorizare și protecție doar pe cele trei faze, nulul întrerupe în caz de supracurent sau scurtcircuit pe una din faze dar nu are monitorizare și pe nul. Separator ul este doar...separator,intrerupe circuitul atunci când îl acționează o persoană, nu are protecție și nuse manevrează în sarcina. Cele cu patru poli, au circuit magnet-termic și pe nul, în plus curentul de rupere este de 6KA. Personal as opta pentru ultima varianta, asta dacă doreste și protecție în amonte de releu. Siguranta din BMPT este o "jucărie" ieftina, ca să nu spun proasta.
 8. Lampa de control într-o instalație electrica nu "minte"... De aparate de măsură low Z am auzit, nu au auzit patronii, directorul, până atunci folosim lampa, și multimetrul digital...
 9. Este o doamnă de 71 de ani... Nu știu cât de plina de bani este, cine a sfătuit-o sa își ia electrocasnice de acolo ca sunt "mai OK" decât cele din România este român plecat acolo de aproximativ 15 ani. Acel "românaș", un fel de zugrav-mecanic, nu a ținut cont de diferențele de standarde... Ma rog, o sa vad cât costă un transformator, oricum i-am explicat toate riscurile.
 10. Pai minte nu a avut cine a sfătuit-o sa își umple containerul cu aparatura electrocasnică din USA... Si noua, nefolosită. Bani aruncați.
 11. Sincer, eu i-am spus sa uite de toate cele, eventual sa o ajut cu cele mai modeste,cu consum relativ redus, am un transformator separator. În alta ordine de idei, ma preocupa electrosecuritatea. Nu vreau sa fac mârlănii, vreau ca totul sa fie corect, și nu știu cum sa "adaptez" totul. Probabil ca o sa renunț la lucrare...
 12. Corect. Din păcate problema este cu un frigider, mașina de spălat, uscător de haine. Nici nu știu exact ce echipamente mai are, multe încă nu sunt despachetate. Astea toate sunt gândite pentru 120V.
 13. Au 120V sau bifazic, 240V. Chestia este ca un asemenea autotransformator este un monstru nu chiar ieftin. O sa încerc ceva oferte, nu știu dacă se încadrează în buget.
 14. Astăzi m-am trezit cu o solicitare ciudata, sau, originala, ca să zic așa. O persoana care a locuit mulți ani în USA s-a hotărât sa se întoarcă în România, a încărcat un container cu tot felul de aparate made în USA și și-a cumpărat o casa. Ma întreabă când pot sa-montez aparatura(a cumpărat inclusiv prize). Când i-am spus ca nu se poate decât cu modificări serioase și nu chiar ieftine, nu a înțeles nimic. Sunt curios dacă din punct de vedere al normativelor as putea să-i montez un transformator sau autotransformator de puterea corespunzătoare și dacă protecțiile care se găsesc aici se pot implementa...
 15. Bună seara, punctul 26 îl doresc eu, mulțumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines