Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

paul_ral

Membru activ
 • Content Count

  590
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

87 Se poate si mai bine

About paul_ral

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  pe ici, pe colo

Recent Profile Visitors

706 profile views
 1. Sa nu o iei in nume de rău, am vazut ca statiile sunt de puteri mari dar sunt persoane care isi doresc asa ceva in casă din varii motive. De exemplu, sunt colectionari care detin in locuinta Marantz 500, 2x250W doar pentru ceea ce reprezinta aceasta putere pentru firma respectiva.
 2. Intrebam si eu.... Poate esti colectionar.
 3. Da si detalii referitoare la scopul pentru care îl achizitionezi. In ce spatiu vrei sa-l folosesti, dimensiunile acelei incinte.... Pentru o camera de 24mp, 2x15W sunt suficienti, cel putin pentru mine.
 4. Da, eu m-am luat dupa imaginea cu capota ridicată, fără a verifica modelele in discutie. Ai dreptate, kenwoodul arata altfel, este sub BASF.
 5. Dacă doreşti să salvezi aparatul inlocuieste semireglabilii cu unii multitură de la Bourns.
 6. Okean are dreptate. Lasa BASF-ul si pune Kenwood-ul la punct.
 7. Pentru curatarea potentiometrilor si comutatoarelor sunt solutii dedicate. Problema conzilor nu o mai reiau, am avut destule discutii contradictorii pe această temă. Atentie la tranzistorii din preamplificator, mai ales dacă au piciorusele negre. La final refaci reglajele....
 8. După jumatatea anilor 80 calitatea a scăzut treptat. A fost cumparat de Philips dar criza economică si-a pus amprenta. Cele mai bune scule le-au scos in anii 70, o multitudine de serii cu caracteristici tehnice foarte diversificate.
 9. Marantz Model 5030 Deck. Din păcate nu m-am invrednicit să-l imperechez cu vreun receiver sau să fac o linie
 10. 8020-le are o istorie interesantă, despre care am vorbit aici pe forum, intr-un topic dedicat restaurarii sale. L-am găsit din intamplare pe un site de anunturi necunoscut, tinut intr-o magazie de la tara si vandut ca defect, fiind in bună parte descompletat: transformatoare lipsă, potentiometrii, butoane, intrerupator, cap redare asemenea, tranzistori tăiati de pe placa, integrate arse. Cu mult noroc am gasit piesele lipsa pe hood.de in Germania. Din cate imi amintesc mi-a luat vreo 4 ani sa-i dau de cap. Inca nu e pe deplin rezolvat, necesita idlere noi dar este functional, reda foarte bine.
 11. Acestea nu, am si cu sampanie, inceputurile anilor 80.
×
×
 • Create New...