Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

paul_ral

Membru activ
 • Content count

  566
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

74 Se poate si mai bine

About paul_ral

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  pe ici, pe colo

Recent Profile Visitors

613 profile views
 1. paul_ral

  Radio Electronica S 631 T

  Însănătoșire grabnică!
 2. paul_ral

  Receiver Kenwood 1973

  Vre1 este pentru un canal, pui probele pe rezistorul din emitorul lui Q2 (respectiv Rq4) iar din Vre2 reglezi celalalt canal, respectiv 20mV pe rezistorul Rq3 aflat în emitorul lui Q3
 3. paul_ral

  Receiver Kenwood 1973

  Din Vre1, respectiv Vre2 reglezi tensiunea pe rezistorul din emitorul finalului astfel incat sa ai o cadere de 20mV pe acesta.
 4. paul_ral

  Receiver Kenwood 1973

  Daca nu ma insel rezistenta se afla in circuitul releului protectiei.
 5. paul_ral

  Tuner Anda - Electromureș

  Sigurantele au fost înlocuite cu unele noi, presupun că sunt calibrate. Aparatul a mai avut probleme, am gasit siguranta de 0.2A modificată (lipită o lita, să reziste, asa ca in reclama TV), se poate vedea dacă măriți pozele de mai sus, după spălare. Cu siguranță, transformatorul va fi rebobinat. Astăzi nu am mai lucrat la el, am sărbătorit după BAC.
 6. Sunt de admirat calitatea finisajelor și eleganța butoanelor.
 7. paul_ral

  Tuner Anda - Electromureș

  Azi ne-am învârtit în cerc. Ne-am apucat să dezlipim ceramicii din blocul UUS, toate bune, reglat tensiunea varicap la 25V la capătul superior al benzii când a început să iasă fum din transformator. Am căutat în cutia cu maimuțe și am gasit un transformator de pe un deck Pioneer, pe care l-am adaptat în interiorul tunerului. Asta ne-a luat ceva timp, n-am mai apucat să-l tragem în bandă, o vom face mâine. Am observat că atât timp cât butonul FM este apăsat, ledul ACORD stă mereu aprins.
 8. Un music centre National Panasonic SG-2080L sau ce a mai rămas din el. Mă bucur că l-am salvat, l-am luat ca defect și îi lipsește casetofonul și pick-upul. E voluminos dar arată bine în ciuda părților lipsă. E bun de ținut în garaj și ascultat muzică atunci când mai lucrez pe la mașină. Băgat în priză, băgat un fir în mufa antenei FM, conectat căștile - funcționează. Am improvizat repede legăturile la 2 difuzoare auto ce zăceau prin garaj și m-am convins că aparatul funcționează de fapt foarte bine.
 9. paul_ral

  Tuner Anda - Electromureș

  Reglaje trecere banda vest tragere banda FM_anda_delia.pdf
 10. incerc sa incarc documentul referitor la reglaje tragere banda FM_anda_delia.pdf
 11. paul_ral

  Tuner Anda - Electromureș

  Astăzi am lucrat în echipă cu taică-miu și am rezolvat problema întrerupătorului, merge perfect. Multumesc încă o dată lui mac01. Am continuat și am montat ieșiri RCA, este mai ușor de lucru, mufele DIN nu-mi inspiră încredere și am scăpat și de adaptoare. Pus aparatul în priză, pornit, se aprind becurile de scală, ledul acului (nu știam că este roșu, arată foarte bine) și am verificat tensiunea varicap pe pinul 4 al blocului UUS. Acolo trebuie sa am de la 3V la 25V. Aveam aproape jumătate. Am desfăcut semireglabilul amplasat pe condensatorul variabil (prin scoaterea CV de pe placă) l-am demontat cu grijă să nu rup clemele de fixare și am curățat cu alcool izopropilic interiorul murdar. După montare obțin între 2.4V - 23.9V. Pentru această operațiune trebuie să ai multă răbdare. Am cuplat tunerul la intrarea unui amplificator și am zgomot de fond în boxe - un lucru bun, promițător. A rămas ca tatăl meu să desfacă blocul de UUS și să dezlipească cele trei condensatoare. Este o soluție mai bună decât să umblu cu nu știu ce cleștișori sau unghiere. Poziția C-urilor ce trebuie demontate și a elementelor de reglaj:
 12. paul_ral

  Tuner Anda - Electromureș

  In partea inferioara din L1 si L4.
 13. Sensibilitatea in partea inferioară din L1 și L4.
 14. paul_ral

  Tuner Anda - Electromureș

  Se spune că pisicile simt locul dureros. S-a dus din prima și a mirosit întrerupătorul.
×