Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

vigu34

Membru activ
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About vigu34

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

101 profile views
 1. vigu34

  Caut group buy

  @sesebe nu am intentionat sa creez un group buy. M-am gandit ca poate exista deja si pot sa particip si eu. Transportul de aprox 80 lei a iesit la o simulare de acum 2-3 luni la Mouser si DigiKey unde au si Elna silmic II pe care m-as fi gandit sa ii incerc. La tensiuni mai mici si min 10 buc pretul e OK. La furnizorii susmentionati trebuie sa cumperi de minim 210 lei (la care probabil se mai adauga si TVA) ca sa beneficiezi de transport gratuit. Pana la urma nu cred ca eu as sesiza diferenta intre Elna silmic, Nichicon UKZ UFG, Panasonic FC FM si poate nici comparativ cu China no name.Deci cred ca voi cumpara de la Farnell unde transportul este tot 25 lei. Eu nu sunt profesionist deci nu castig din electronica. Ocazional mai fac rost de cate o scula vintage pentru colectia proprie. Unele dintre acestea sunt stiute pentru rata mare de esec a condensatoarelor electrolitice datorita vechimii de peste 30 ani. Daca tot muncesc prefer sa pun piese de calitate cat de buna imi permit. Nu sunt dispus sa fac stocuri "ca poate o sa imi trebuiasca candva". Acu mi-am "bagat nasul" in Beocenter 7700 si Grundig TK60.
 2. vigu34

  Caut group buy

  Daca de exemplu vreau sa cumpar de la unii furnizori, o comanda de 100 lei, transportul ar fi aprox 80 lei, dar au si oferta mai bogata. Daca de exemplu suntem 2 si cumparam de 210 lei, transportul este gratuit. Daca vreau sa cumpar 4 condensatoare de filtraj m-ar costa 20 lei bucata. La un grup si 10 bucati poate sa coste 15 lei bucata. In unele locuri la 50 bucati pretul scade la jumatate fata 1-9 bucati. Adica ar putea sa insemne o economie consistenta si in special la mai multe comenzi in timp. Pana la urma a fost o incercare . Deci tot singur o sa fac comanda! Un an nou mai bun va doresc tuturor!
 3. vigu34

  Caut group buy

  Inainte sa deschid acest topic am incercat sa vad ce posibilitati sunt. Am sunat la Protehno si mi-au spus clar ca nu livreaza decat prin curier. Mouser si DigiKey pot avea preturi mai mari dar si oferta mai bogata. Pentru mine cel mai avantajos ar fi sa cumpar cu un grup. Cumpar ce am nevoie, platesc partea mea si poate peste o luna, doua mai cumpar ceva. @miticamy daca intentionezi sa cumperi ceva poate discutam.
 4. vigu34

  Caut group buy

  Multumesc pentru raspunsuri. 1) M-ar interesa sa cumpar de la Mouser, DigiKey, Farnell, TME, etc, deci nu tin neaparat la un furnizor anume (nu vreau sa cumpar fake-uri). De la Mouser si DigiKey daca nu cumperi de minim 50 USD transportul este foarte scump (aprox 80 lei). Farnell si TME 25 lei. Fiind vorba de hobby si ocazional nu imi permit sa fac stocuri. 2) Ma intereseaza electroliticii bipolari (22uF, 47uF, 100uF minim 25V), nichicon UKL, etc. Bipolari Panasonic SU. Ideea ar fi sa pun partea mea la transport si eventual sa pot cumpara mai des.
 5. vigu34

  Caut group buy

  Buna seara! Sper ca am postat unde trebuie. Doresc sa cumpar niste condensatoare electrolitice. Daca exista vreun grup de cumparatori pe aici si in special din Bucuresti as fi interesat.
 6. Buna ziua! Am o nelamurire referitoare la un transformator de retea monofazic. Presupunand ca are un raport de 1:10 si este calculat pentru 1.000 spire in primar si deci 100 spire in secundar. Care ar fi dezavantajul daca de exemplu acest transformator ar fi bobinat cu 5.000 spire in primar si deci 500 spire in secundar? Stiu ca avand un numar foarte mare de spire este bobinat cu o sarma mai subtire (pastrand raportul sectiunii intre primar si secundar) va rezulta o putere mult mai mica. Presupunand ca in mod normal bobinat corespunzator ar avea o putere de 500W probabil cu un numar foarte mare de spire si sarma mai subtire ar putea debita de 100W. Care ar fi dezavantajele sau chiar avantajele (presupunand ca ele exista) pentru exemplul de mai sus? Ar fi suficient pentru mine chiar si un raspuns mai pe scurt din partea celor care se pricep (randament, flux, etc). Multumiri!
×