Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

nik6868

Membru activ
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About nik6868

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

209 profile views
 1. Unele afirmatii sunt corecte,insa unele...sunt cam..total aiurea.Findca esti moderator,nu voi intra in polemica cu tine,dar faci unele afirmatii fara sa ai expierenta si...chiar te contrazici.In fine,se pot citi postarile tale (vechi)pe acest topic si nu mai aflam cand "e bine sau rau".No offence!
 2. Trimite schema in privat

 3. Pot posta doar o schema de baza.Modificarile facute ulterior,nu.E un proiect comercial.
 4. Cu tipul asta de bobina 17 mm,dar eclatorul l-am reglat la 12 mm.In gol.In saecina depinde de multi factori.Iarba,umezeala,izolatori,distanta,etc.Oricum se descurca decent.A fost trecut prin iarba,ploaie,balot de paie,etc.Unul din colegii de pe forum poate confirma!
 5. Si inca o versiune de gard electric cu descarcare capacitiva si cu bobina auto si rezultate bune.
 6. Pt ca multi"producatori"scriu la misto' o valoare mare(Jouli)sa-si vanda marfa.Oficial,si serios,exista doar doua tipuri de notificare si omologare.Energia stocata(storage)functie de capacitorul din aparat si energia in impuls(adica cu sarcina de 500 ohmi/10nf),concret cu ce"ramai"in timpul impulsului cand animalul,iarba,etc este sub impuls.De aceea se verifica(si producatorii seriosii au in instructiunile cu caracteristici tehnice,ambele notificari),energia in gol si in sarcina.Evident vorbim de generatoarele serioase,cu descarcare capacitiva,nu"jucariile"inductive.
 7. Nu,nu ma refeream"in gol"fara eclator,asta-i clar ca va strapunge pe oriunde apuca mai repede.Ma refeream in gol fara sarcina rezistiva de 500 ohmi.In ce priveste tensiunea de descarcare a condensatorului(asta daca vrem sa calculam jouli)iar nu constitue o problema,avand ib vedere sectiunea sarmei din primar si timpul scurt al impulsului de descarcare.Oricum,pe un traf atat de mic ce asigura mwcar un 6-8 kv e super.Sa nu uitam ca majoritatea Corral-urilor cu 0,25 jouli si 5-6 kv(desi in instructinile lor zic ca au 9,5kv)sunt "pistol cu apa"fata de un aparat homemade,facut bine.
 8. si au incaput atatea spire?! Ce tensiune scoate la iesire(ma refer la o schema cu descarcare capacitiva,unde condensatorul e de minim 8uF/450v)?Da,intradevar,siliconul e un material f.bun.Unul din colegii de pe forum(firma ce fwce de mult garduri cunoscute),face doar generatoare fara transformator invertor si fara ca piesele sa fie plantate pe cablaj imprimat! Doar in aer,ceolofan si"ingropate"in silicon.
 9. Sigur ca se pot repara.Am mai reparat Corral.Zilele trecute am reparat unul(Corral B170)la care era ars tranzistorul smd ce comanda traful acela micut,oscilator.L-am inlocuit cu un BC638 tht(am dat gauri cu 0,8 si l-am montat pe parte cealalta)si merge perfect.Daca e nevoie revin cu imagini.Reparatia nu e chiar "artistica",dar e perfect functionala
 10. Foarte interesanta solutia cu folosirea trafurilor din monitoarele CRT.Sunt mici ,dar ce tensiune scoate la iesire(fara sarcina de 500 ohm cobectata)?Incape bobinajul descris in postare pe un miez atat de mic?Presupun ca se face referire la ferita cu cotele din imaginea atasata(cu aproximatie, toate monitoarele au aceste trafuri),sau ati folosit alt gen de ferite cu alte cote?
 11. Te salut cu respect,prietene Atilla! 14 uF/450 v.As fi putut pune 14uF/900 v dar e suficient de puternic si asa!
 12. Buna tuturor.Am facut si eu un gard,destul de puternic cu doua 555 si descarcare capacitiva. In invertor am 600 de volti(dupa puntea redresoare),iar la iesire am 12 kv(eclatorul are distanta intre electrozi de 12 mm).Se vede scanteia cat e de puternica si "arde"cablajul eclatorului.Am verificat tensiunea la iesire cu un tester dedicat(Chapron)cu"scala"pana la 16kv.Am pus o sarcina de aprox.580 ohmi(doua rezistente de 220 ohmi/5w cu una de 150 ohmi/5w,inseriate) si dupa cum se vede in imagini,tensiunea la iesire e tot mare,si scaderea nesemnificativa.
 13. Probabil e un TL497.O imagine ar fi de ajutor.Arata asa cumva?
 14. Tot mufa DIN5 am gasit si eu.Cu 6 pini n-am vazut(sau n-am stiut sa caut).
 15. Stiti cumva daca Moc 3021-Moc3022 poate inlocui Moc-ul 3041 din schema originala?
×
×
 • Create New...