Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

nik6868

Membru activ
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 core_reputation_level_3

About nik6868

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

260 profile views
 1. Foarte corecta explicatia de mai sus lui Val!
 2. eclator banal.Il folosesc pt a nu depasi 10-12 kv tensiunew la iesire,pt protectie,etc.Resturi de cablaj rwmas de la alte proiecte,corodat,lipit capete de sârma de 1-1,5mm.lipite pe placa si gata.Nimic deosebit.
 3. Si aici,un model cu alimentare mixta(220vca.si 12 vcc.)si indicator avertizor de acumulator/baterie deacarcata,facut tot cu un traf de ferita,mai mic,facut de un coleg de pe forum. Ce intrebare e asta este asta eugenboss?! Sigur ca da!Pai cu cat rezistenta-i mai mare cu atat e mai "lejer"pt tester.Tocmai de aceia se verifica cu 500 de ohmi in sarcina"dura",pt a vedea caderea de tensiune!
 4. si pt ca tot vorbeam de tensiunea de descarcare condensator in traf diy,uitati-va aici ce tensiune este pe primarul trafului(condensator de 14 uF)si ce tensiune de iesire arata testerul de 15 kv cu sarcina de cca.560 ohmi/15W
 5. primar 32 spire CuEm 1 mm secundar 1200 -1300(functie de sarma si tensiunea dorita la iesire)cu sarma 0,25-0,35
 6. Uitati un calculator on line. https://www.electronics2000.co.uk/calc/capacitor-charge-calculator.php
 7. Prin formula clasica de calcul,si exista o multime de calculatoare on line pt calcularea usoara.
 8. Deci,e probat atat cu bobina de inductie cat si cu traf DIY.Schema dvs(sau csu)este aceasi ca cea postata mai sus,iar pt rezistenta R1 am pus un semireglabil,si am jonglat cam tot ce a fost posibil ca valoare foarte usor.Repet,am facut zeci de aparate pe schema asta acum 5 ani,si nu doar eu ci si un coleg de aici de pe forum.Oricum ar fi si orice modificare i se aduce schemei(si trafului)nu se poate scoate mai mult de aproxim.1,4 Jouli cu tensiunea obtinuta in invertor pe condensatorul de descarcare!Iar pt urs trebuie neaparat minim 6 jouli.Nu contest ca ati facut teste pe teren,dar eu va spun ca pt urs trebuie o energie mai mare de 0.6-1,4 jouli cat se poate obtine maxim cu acest gen de montaj
 9. Pt urs trebuie un aparat peste 6 jouli.Schema de mai sus asigura maxim 0.6 jouli.Deci ma indoiesc sa sperie ursul.Indiferent in ce varianta e facuta.Si eu am facut-o acum vreo 5 ani si stiu exact cum functioneaza.
 10. Spuneti ca schema prezentata si valorile(chiar modificata)de dvs face fata mistretilor si ursilor?!
 11. Unele afirmatii sunt corecte,insa unele...sunt cam..total aiurea.Findca esti moderator,nu voi intra in polemica cu tine,dar faci unele afirmatii fara sa ai expierenta si...chiar te contrazici.In fine,se pot citi postarile tale (vechi)pe acest topic si nu mai aflam cand "e bine sau rau".No offence!
 12. Trimite schema in privat

 13. Pot posta doar o schema de baza.Modificarile facute ulterior,nu.E un proiect comercial.
 14. Cu tipul asta de bobina 17 mm,dar eclatorul l-am reglat la 12 mm.In gol.In saecina depinde de multi factori.Iarba,umezeala,izolatori,distanta,etc.Oricum se descurca decent.A fost trecut prin iarba,ploaie,balot de paie,etc.Unul din colegii de pe forum poate confirma!
 15. Si inca o versiune de gard electric cu descarcare capacitiva si cu bobina auto si rezultate bune.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.