Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

AndreiIr

Membru activ
 • Posts

  169
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AndreiIr's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

 1. Am tv lcd toshiba , si are lini albe , pe fon negru , probabil , sunt si negre pe fond alb , orizontale , pe partea de sus a lcd , aprox 70% din suprafata . Am incercat sa ii blochez semnale pentru sincronizare la iesire din tcon cu hartie , dar tot asa face . Am atasat cateva poze sa vedeti cam cum arata defectul , poate cineva s-a mai confruntat cu problema asta , si poate mai sunt ceva idei despre ce rezolvare as putea sa folosesc . https://postimg.cc/gallery/p9qVMvk Masurat pe tcon 30v vone , 8.3v vddmhl ,3.3v vcc1_33 ,17.33v va, 1.76v vcc188 ,11.6v vin12 model tcon sd120pbmb4c6lv0.1.
 2. Te duci la magazin de chimicale , sau kaufland , etc , si cumperi solutie pentru curatat aragaz , le pui in solutia aia , si le lasi acolo vro 10 min , le scoti ,si le cureti , asta in cazul in care sunt anodizate , daca sunt vopsit e, ori le incalzesti si razuiesti mecanic vopseaua de pe ele , ori este o solutie de care face vopseaua moale , si le dai cu solutia respectiva , atat , ca o sa dureze mai mult pana le cureti calumea , probabil cam 1 saptamana .
 3. Pentru respectivele nu ai nevoie , numai daca ai utilaje cnc de precizie .
 4. Problema poate sa fie de la softul cu care controlezi cnc , ce soft folosesti pentru control cnc ? Daca ii pe usb, poate sa faca din cauza ca usb este foarte sensibil la tot felul de zgomote ... Acuma am vazut ca folosesti candle , poti sa incerci sa schimbi cablul usb , si sa nu folosesti hub usb pentru controler .
 5. Cu cat este mai mare microstepingul mai mare, si tensiunea mai mica , o sa pierzi pasi mult mai usor , nu o sa mai ai cuplu pe motor , daca faci stepingul la jumatate , o sa ai si cuplu, si poti folosi si tensiune mai mica de alimentare .
 6. Driverele sunt ok , sunt mai bune decat tb6600 sau alte modele , sunt ca si dm542 . O sa iti trebuiasaca o sursa de 36 v minim , cu 24 de volti este o batjocura pentru motoare , si viteza cu care le misti , eu folosesc de 48v , si pot sa zic ca am viteza maxima cu ele , si nici nu pierd pasi . Acuma depinde si de motoare , daca sunt de 24v , o sa mearga bine , dar oricum cu cat ii mai mare voltajul cu atata poti sa folosesti setari de micropasi mai multi , adica poti sa faci sa mearga mult mai lin , si sa nu faca asa zgomot , si nici sa nu piarda pasi . Controlerul acela offline nu l-am folosit , dar daca isi face treaba , nu vad de ce nu ai putea sa iti faci treaba cu el . Dezavantajul este ca o sa fi tot timpul cu un stick , sau card , depinde ce merge sa pui in controler sa citeasca gcod . O sa mearga si in aluminiu linistit , dar sa nu ai asteptari mari , suruburile cu bile sunt destul de ok , dar ghidajele sunt varza , si acolo o sa ai vibratii tot timpul .
 7. Poti sa incarci bateria asta , dar ai nevoie de un incarcator la 4.2 v sa iti decupleze , ai nevoie si de ceva protectie pentru baterie , pentru ca este mai sensibila la lovituri , este pericol de incendiu . Asa cum ii acuma , se poate folosi si cu placa de protectie la scurtcircuit pe care o are , sau poti sa o scoti si sa o folosesti fara , dar trebuie sa ai grija , ca nu este de joaca cu ea , are curent mare de descarcare , si poate foarte usor sa faca flama .
 8. Daca pui firele invers , sau daca nu sunt conectate cum trebuie , nu poti sa faci conexiunea usb dintre dispozitiv si pc . Asa poti linistit sa pui bateria de la masina cu bornele invers , sa vezi ce bine o sa mearga atuncea , nu ii nici o diferenta , sau poti sa iei mufa de utp de switch , si sa faci tocana de fire , ca doara nu are nici o treaba cu logica .
 9. https://imgur.com/2KmEOwU 100 https://imgur.com/XgrUoNz 100 https://imgur.com/yimVYdJ 100 https://imgur.com/SbjANAo https://imgur.com/ijBNn0k Se poate da si cu tot cu radiator si capac , sigilat , la 400 .
 10. Ma scuzati , dar este o limita , am incercat sa pun poze de pe tableta , dar imi zice ca este o limita de 1mb , o sa incerc de pe alte siteuri sa pun poze si pun link .
 11. Am la vanzare cativa tranzistori sunt cu tot cu ansamblu , nu o sa ii dau jos de pe placa , cel care ii achizioneaza o sa ia tot ansamblu . blf 546 blf 544 blf542 , rezistori de 30w 50ohm... tranzistorii sunt la pereche , pret ,100 pentru pereche , + placa pe care sunt , diferite componente , smd . Sursa tot din modul , are si o placa de control , nu am pinout dc dc 48v 28v 7amp 100 lei .
 12. Am si eu o nedumerire , de ce este trecut la orice scula viteza de aschiere 0 ? Exista utilaje care prelucraza pcb cu viteza 0 de aschiere ? Sau este o solutie de marketing pentru cei care vand scule de aschiere pentru pcb .
 13. Poti sa afli numai daca masori consumul care il are pe baterie , posibil sa ai ceva condensatori uzati in paralel cu bateria , si aia sa intre in scurt , si deaceea sa ai consumul asta mare , sau sa fie oxid intre contacte pe traseu , sau chiar sub microprocesor .
 14. Daca vrei ceva stabil , cauta sa cumperi pe eth , nu pe usb , pe usb se intrerupe cate-o data , si mai da rateuri , cauta un uc400eth , sau mai bun dar tot pe la banii aia axbb care are incorporat in el bob , si nu mai ai nevoie de extensie , dar la uc 400 eth poti sa conectezi direct cu cablu paralel la cnc tau , fara sa mai faci modificari in placa si electronica pe care o ai . Si ca soft crede ca ii mai bun si mai stabil uccnc , decat mach 3 .
 15. Ce tare , toti o dau intoarsa , ca deh a murit "ala" , dar ... Oare noi nu mai murim ? Cine o sa vb de noi , ce o sa zica , ca si cei de aicea , acesi treaba , adica ala a murit , noi traim noi vorbim , noi scriem , noi radem , noi o sa ...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines