Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ndc74

Membru activ
 • Content Count

  326
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Se poate si mai bine

About ndc74

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cea a carei poza am pus-o eu este de pe e-bay si costa n jur de 6-7 lire, dar se vede ca suportul e din tabla ambutisata. Pare destul de firava. Cealalta pare mai robusta si posibil ca suportul sa fie turnat. La cele mai profi corpul este turnat din fonta. Eu folosesc ceva asemenator cu asta de mai jos si-si face f bine treaba. Pretul e derizoriu.
 2. Carborundul face mult praf (practic praful rezultat din rectificarea pietrei+cel din bara de carborund). Poti folosi in loc de carborund si o piatra de polizor sparta. Eu am avut o piatra diamantata pt sticla facuta din pulbere de diamant pe support gros de bronz. Am taiat o bucata din ea si indrept piatra. Seamana destul de mult cu scula diamantata speciala pt asa ceva: https://www.ebay.co.uk/itm/Diamond-Grinding-Disc-Wheel-Stone-Dresser-Tool-Dressing-Bench-Grinder-UK/292629695202?hash=item442216cae2:m:mFSNHTX-OafBB9vwGbSGYhw:rk:19:pf:0 Cred ca tu vrei asa ceva, dar nu stiu de unde poti lua din tara.
 3. Dupa culori pare China, dar daca merge bine ce mai conteaza. Sa fim realisti, nici alea ceusiste nu cred ca erau calitativ peste chinezestile de azi. mai ales in ultimii ani cand se facea economie la sange de materiale scumpe gen bronz/alama etc. S-o folosesti sanatos!
 4. Eu prefer carcasa de aluminiu. In primul rand e mai usor motorul. Atentie la cele chinezesti caci majoritatea sunt bobinate cu sarma de aluminiu.
 5. Vin acum si eu la final si intreb: Cum s-a rupt vechea bucata (in ce zona?)? Nu era mai simplu si mai ieftin s-o carpesti pe aia rupta? Ii puneai intaritura o teava groasa pe interior, niste gauri de 12-14 din loc in loc in patratul initial prin care sudai intaritura interioara de teava patrata, cordon unde bucatile rosii fusesera rupte, luata cu flexul la ext sudurile ca sa nu aibe proeminente si era ca noua. Si daca vruiai s-o intaresti pe toata ii bagai teava aia pe interior de la un cap la atul. Doar ca trebuia sa gasesti teava aia ca sa intre cat mai fest pe patratul rosu.
 6. Ma gandesc ca in loc de cornier, ai putea sa sudezi pe colturile alea 4 si un fier beton mai gros, ceva gen 12-14mm ca sa inalti cumva coltul, desi nu mi se pare normal. Daca ai comandat patrat in sectiune trebuia sa primesti patrat si nu octogon. Daca tot ti-a dublat nr de laturi trebuia sa-ti injumatateasca si pretul.
 7. Putem spune ca aia noua nu e patrata. E mai mult un soi de octogon.
×
×
 • Create New...