Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

valentonx

Membru activ
 • Content Count

  306
 • Joined

 • Last visited

About valentonx

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Multmesc pentru filmulet! Am verificat tensiunile pe rezistente si pe canalul care a supravietuit am gasit 21 de milivolti cadere tensiune iar pe canalul unde am pus mos-urile doar 8 milivolti, asa ca nu am mai intervenit sa il maresc ca mi-a fost teama! Am pus totul sus am dat drumul la muzica volum max din telefon 50 % din boxa si l-am lasat sa cante! A cantat timp de aprox o ora si radiatorul a era caliu, iar finalii nu au mai patit nimic! Cred ca ceilalti tranzistori ori erau facaturi, ori nu erau capabili de +-34 volti, ori curentul era prea mare prin ei! Mulumesc celor
 2. Bipolari stiu ce ar trebui sa indice pe jonctiuni, insa mos-urile nu! Poate imi spuneti! Sau sa gandesc ca daca sunt bipolari imi indica 500-600 pe jonctiune iar mos-urile nimic! Eventual ceva pe dioda incorporata!
 3. Pot sa il mai masor odata in varianta care o spuneti! Dar ca idee cat ar trebui sa fie curentul pe acolo?? Sa stiu ce sa fac in continuare!
 4. Am cumparat o pereche de finali noi irfp240 si irfp9240, i-am montat si am incercat sa masor curentul de mers in gol in felul urmator am scos din placa un capat al rezestentei de putere de si am montat ampermetru cu un capat pe rezistenta si cu unul pe placa. Am obtinut pe scala de 20 de amperi ( cea care are rezistenta sunt) valoarea 0.03 amperi! Este inregula curentul si modul in care am masurat???
 5. Zgomotul de fond reprezenta de fapt zgomotul pe care il face un amplificator atunci cand atingi mufa jack de la cablul de intrare in ampificator! Alte zgomote nu avea, de aceea m-a dus cu gandul ca e totul in regula! Cert este ca devreme ce a functionat cu tranzistoarele de pe canalul bun, e clar ca exista ori o problema de compatibilitate ori o problema de tranzistori contrafacuti! Ceva se intampla fiind ca atunci cand sa defectat canalul a cazut doar unul din finali iar in cazul irf-urilor au cazut amandoua de doua ori in cateva zeci de secunde! Ma gandesc ca asa cum zice domnul Vali o
 6. Ok! Pe la bipolari parca isi zicea cineva ca sa verifici cam cat e pastila de siliciu! Ma gadeam ca poate este posibil si aici si isi poate da seama cineva mai experimentat! Multumesc oricum!
 7. Am spart irf-urile poate cineva isi da seama daca sunt sau nu de calitate
 8. Acum am vazut unde scrie modelul! Si asta este tot solo 6
 9. Nu stiu exact ce sunt originalii gt1081 si gt1083 canu gasesc datasheat, insa ceva siteuri rusesti ar zice ca sunt igbt si ca ar fi mers inlocuiti cu irf540 si irf9540 insa se pare ca in cazul meu nu merg sau nu au fost detreaba irf - urile!
 10. Am riscat si am pus finalii de pe canalul bun pe cel defect si se pare ca merge! Ce sa inteleg? Ca irf - urile sunt proaste sau ca nu sunt compatibile in aceasta aplicatie! Am masurat si tensiunia pe intrare si este +- 33,4 V. Oare sa incerc cu o pereche de bipolari??
 11. Curentul de repaus nu l-am masurat ( nu stiu cum se procedeaza), am masurat rezistentele de putere si rezistentele din baza tranzistoarelor si sunt ok! Partea de preamplificare este smd, am incercat sa masor jonctiunile tranzistoarelor de acolo, dar nu am gasit nimic in scurt. Am mai masurat rezistenta reglabila de unde se regleaza cred acel curent de mers in gol si avea vre-o 350 de ohm in cazul ambelor canale.
 12. M-a rugat un vecin sa ii repar aceste boxe care folosesc cate o pereche de tranzistori pe canal gt 1081 si gt 1083. Am gasit unul dintre finali defecti ( gt 1083) sigurantele si 2 condensatori de cuplaj care erau asezati inainte de puntea redresoare. Dupa ce am inlocuit sigurantele, am scos condensatoarele defecte si finalul defect afara din circuit, una dintre intrai merge corect. Am citit pe forum ca acesti tranzistori pot fi inlocuiti cu irf540 si irf9540. Am cumparat 2 perechi, ca sa fie una de rezerva, am inlocuit pe canalul defect, am pornit si dupa 3-4 secunde au pocni
 13. Apropo! Daca cineva are nevoie de softuri pentru colectia personala, am doua televizoare smart horizon unul dintre ele 4k de 109 si unu hd de 82 si unu normal telefunkhen la care i-am schimbat placa de baza, daca se doreste softul de pe ele va rog sa imi explicati cum sa le salvez cu ajutorul usb-ului!
 14. Nu m-ati inteles, acele videoclipuri au rezolutie maxima 4k, youtube permite schimbarea rezolutiei, pentru acest tv se poate seta maxim 720p, insa am zis ca la videourile mai noi care iti ofera rezolutii mari pe youtube cum sunt cele luate de pe netflix, sau cele la care apare logoul 4k sau 8k, la acestea face figuri, la altele cum sunt national geografic sau unele videoclipuri muzicale merge perfect!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines