Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sin

Membru activ
 • Content count

  239
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About sin

 • Rank
  Membru
 • Birthday 02/23/1959

Profile Information

 • Locatie
  constanta

Contact Methods

 • Yahoo
  sinanalpin@yahoo.com

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. d-le Gheo23, am dat jos cate o spira, acum am in gol la tensiunea retelei de 224v, 6,9v in secundar iar in sarcina (probat pe un bec de far de masina de 12v), scade la 6,7v ...pana aici, toate bune, dar traful de audio, trebuie sa-l refac deoarece am o infasurare anodica din cele 4 bobinate, intrerupta...da, voi pune punctul median la masa montajului si voi alimenta filamentele in CA, sper sa nu am brum de retea (50hz)!
 2. am bobinat traf-ul de retea, care-mi ofera tensiunile urmatoare in AC: 170v, 190v,212v, 234v si cea de filament de 2x3,7v. Am o intrebare: tensiunea de filament este batuta in cuie la 6,3v, sau se poate mari la 7,4 cat imi rezulta?..daca nu, voi mai scoate o spira sau doua pt a o micsora...a dou...a intrebare ar fi cum sa alimentez filamentele, in AC sau DC?...spuneti-mi avantajele sau dezavantajele in linii mari, multam!...era sa uit: am bobinat si unul de iesire , mi-a rapit timp nu gluma, de la ora 8 dimi la 13...e ceva transpiratie la bobinajele alea intretesute...
 3. ok, multumesc pt recomandare, zilele astea voi fi bobinator...trafo retea nu-i o problema, la cele de iesire trebuie sa respect anumite cerinte...din cate am inteles, nu este recomandabila impregnarea acestora, cu toate ca am vazut un traf japonez impregnat cu parafina!...voi mai pune poze la final, dupa ce realizez si infasurarile
 4. d-lor lampari, sunteti secretosi...multumesc pt amabilitatea lui GHEO, am facut rost de 2 trafuri identice cu sectiunea de 7 cm/patrati si cu tole de calitate cu grauntii orientati, pe care voi bobina dupa modelul lui...consider si eu ca fier mai mult scoate un sunet mai bun, dar avand in vedere puterea, pt un el84 este suficient acest traf lucrat cu grija!
 5. sin

  Amplificator SE EL84

  dupa atatia ani, revin si io: ati facut practic schema propusa si ce rezultat a dat?.. incerc zilele astea un SE cu finali rusesti 6p14p nos nefolositi!
 6. buna seara, rog pe cineva cu practica in acest domeniu, sa-mi calculeze traful de iesire pt un SE cu tubul rusesc 6p14p {el 84) pt o sectiune a trafurilor de 7cm/patrati, pt o iesire de 4 si 8 ohmi!...aici am sasiul pe care voi face experimentul!
 7. gata!...incep sa bobinez traful de retea care sa scoata pt anodul lui 6p14p, 22ov alternativ, dupa redresare si filtrare, ajungand la aprox 310v, si pt filamente, cca 6,3v/2a, astfel imi voi forma mana pt cele 2 trafo de iesire, care or sa-mi dea putina bataie de cap!...voi mai bobina inca o infasurare de cca 5v, deoarece vreau sa-i adaug la final, un mic mp3 cu microstik, pe care sa-mi pun cele mai bune melodii pt ascultat, asta in cazul in care nu voi folosi pik-upul cu doza magnetica!...o parere, inainte de a purcede la drum: sa mai maresc anodica sau este bine asa?...o sa revin si cu niste poze, dar cu telefonul, nu-mi permite sa postez, zice ca-i dimensiunea prea mare.
 8. se aduna...pt stereo, drumul...iar eu am facut primul meu transformator prin clasa a-5-a deci am indemanarea necesara sa invart spira langa spira cateva mii pe un mosor...credeti ca-i atat de greu?...offf...tineretul asta, totul mocca, daca se poate...unde mai este bucuria realizarii proprii?...ca asa, ii spuneam unui chinez sa-mi aduca totul...dar ai incredere?
 9. pot folosi trafo de retea cu sectiunea de 8cm patrati, am multe scoase de prin combine originale, dar ma gandeam ca tolele nu-s chiar asa de bune fata de cele fero-siliciu ca la cele de cadre-tv...voi de care ati folosit si v=a dat rezultate bune, bineinteles in afara de cele comandate la diverse firme care-ti i-au si pielea...
 10. daca spuneti ca nu coboara sub 130 hz, dublez sectiunea la fix 8 cm patrati, formata din tolele a doua trafuri de cadre (tole de calitate, fe-si).. am destule trafuri si ma apuc de bobinat dupa varianta lui GHEO!...problema mai deosebita, o sa-mi puna constructia carcaselor, rabdare si...tutun!...Totusi am o nedumerire: la sectiunea de 4cm am 2000 spire iar la 8 cm sa fie 3000, asa cum rezulta din schita de bobinare?...nu trebuie sa scada ca la trafurile de retea, nr de spire / volt odata cu cresterea sectiunii miezului?
 11. eram ferm convins ca pt un SE cu el 84 (de fapt echivalentul lui rusesc) este suficient un traf cu sectiunea de 4cm, deoarece debiteaza putere destul de mica...am vazut in radio TRAVIATA, la iesirea unui astfel de tub, un traf mai mic ca marime si credeam ca este ok!...Am si trafuri de 8cm patrati sau chiar mai mari, dar tolele nu cred ca-s mai bune decat alea de baleiaj vertical...sunt tole folosite pt trafo de retea...mai am si tole-tor, dar am citit ca nu-s recomandate pt iesire...as putea sa dublez sectiunea trafului prin adaugarea inca unui traf de cadre, dar trebuie sa-i fac carcasa pe care sa bobinez, ceea ce este dificil...voi incerca cu unul singur si-l voi bobina cum a zis d-l DVB, apoi in functie de rezultat, mai vedem...multumesc pt indicatii, sunt pretioase pt mine, deoarece nu am construit nimic cu tuburi pana in prezent, doar ceva activitate cu tranzistori si ci!
 12. aveti dreptate, o mai studiez, pe mine m-ar interesa traful de iesire. Am traf de cadre din tv-urile romanesti cu lampi, cu sectiunea miezului de 4 cm patrati as vrea sa stiu daca este bine sa bobinez in primar mai multe bobine in serie sau una singura...iar in secundar, cu sarma bifilara sau monofilara ! Pt impedanta anodica care este de 5,2 kohmi la 6p14p, vreau sa stiu nr de spire si nr bobinelor inseriate!...multumesc!
 13. azi mi-am facut si o placa cu socluri pt probele de rigoare, si m-am decis la schema asta, deoarece am facut rost de lampi NOS de armata nefolosite. As dori sa ma ajute cineva cu indicatii pt bobinarea trafu-lui de iesire pt un SE cu 6p14p (el84). Daca ma satisface puterea obtinuta pt o auditie rezonabila in camera, ma limitez la acest amp stereo SE, caruia ii voi mai adauga inca un prefinal format dintr=o pentoda 6h2p!
 14. dar schema unde o pot gasi oare?...tv-ul se numeste vortex VLED-32TD1
×