Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

niculian

Membru activ
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About niculian

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Arad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. cred ca am precizat undeva mai sus ca am eliminat complet sursa actuala si am alimentat dintr-o sursa de laborator. Cu aceasta nu exista nici cel mai mic brum. De aici deduc ca cablajele cu taseele lor sunt corect proiectate iar problema o constituie sursa. Ulterior am eliminat pe rand dar si reconfigurat sursa insa nu sa schimbat nimic. Doar transformatorul a ramas neatins. M-am gandit sa-l scot din cutie si sa prelungesc cablurile, poate el este vinovatul. cablajele sunt de la Jim's
 2. in final am eliminat brumul (cum zicea un coleg mai sus, efectul dar nu si cauza) dupa sugestia lui sesebe, am realizat doua inductante de mod comun, 2x25sp cu o inductanta de 3mH pe fiecare infasurare, pe care le-am introdus in circuitul de intrare. surprinzator (pt mine), au eliminat tot brumul. oricum, nu m-am oprit aici si am inceput sa desfac toata alimentarea si am refacut-o diferit. Pe rand am eliminat o punte, droserele, 4 condensatori...totul a fost inlocuit sau modificat in afara de transformator care se pare ca induce in intrare un semna perturbator (teoretic o ocilatie de inalta frecventa ?) care a fost eliminat de filtrul trece jos ? atasat la intrare. cum sunt in curs de a demara un alt proiect de amplificator SE si nu vreau sa patesc acelasi lucru, inca fac incercari practice pt a depista cu certitudine ce provoaca acest brum cand intrarile celor doua amplificatoare sunt puse in paralel. Pot spune ca o ameliorare de circa 40% a fost realizata prin asezarea apropiata a mufelor RCA la care sa realizat o masa comuna. Total am reusit doar cu solutia propusa de sesebe. Va tin la curent daca descopar cauza. Multumesc tuturor pt ideile impartasite PS daca aveti nevoie de inele/toruri de ferita va stau la dispozitie, am o mare varietate. Nu vand, va ofer prieteneste si cu mare placere daca am ce cautati.
 3. DAC-ul este Cambridge CXN V2 https://www.avstore.ro/dac-uri/cambridge-audio-cxn-v2/
 4. am finalizat sursa cu o singura punte, nu sa schimbat nimic sesebe, cand ating masele nu se intampla nimic, voi cauta maine doua bobine pt test, in rest am ramas fara idei... totul este atat de simlu, banal ca nici nu stiu ce sa mai schimb in sursa.
 5. am pus in practica tot ce ati scris mai sus insa fara efect in cele din urma am alimentat amplificatoarele dintr-o sursa industriala externa si acum merge perfect, fara nici un strop de brum. in concluzie exista o problema in partea de alimentare, imediat am anulat droserele dar nu sunt ele de vina. o greseala poate fi ca am legat direct + de la o punte cu - de la alta si am dus un singur fir pana la cruce. Probabil era mai bine sa merg de la fiecare punte cu cate un fir spre cruce ? schema cu doua punti poate ca e o complicatie insa ea functioneaza caci a fost testata de foarte multi electronisti. In final voi demonta pt a utiliza o singura punte.
 6. daca ating masa celor doua RCA nu se schimba nimic tensiunea in CC pe iesire difuzor este de 0.01V biasul la pornire are 1,1A si in 15 min ajunge la 1,5A unde se stabilizeaza temperatura radiatoarelor ajunge la 70 grade in cateva ore. inca sunt impresionat de cum suna acest amplificator, (pe cate un canal, asa pe rand....deocamdata) comparabil cu un ampli pe tuburi in clasa A (acu chiar am suparat puristii) mai jos am pus o schita care reflecta realitatea legaturilor. chiar am facut-o din creion ! inca o data, merci de sprijin, sunt sigur ca voi reusi sa scot brumul cu ajutorul vostru
 7. am sa raspund pe rand, alimentarea este de 2x25v CA si in sarcina dupa redresare si filtrare 2x35v CC problema cu care ma confrunt nu are nici o legatura cu sursa de semnal fiecare canal in parte functioneaza grozav, fara brum sau orice fel de zgomot. transformatoarele nu au legatura la carcasa, defapt totul este izolat de carcasa in afara de pamantare si ecranul dintre primar si secundar. daca introduc un capat al cablului RCA in ampli stanga si celalat capat al aceluiasi cablu in ampli dreapta apare un brum groaznic de 50-100Hz (normal nu ar trebui sa se simta nici o diferenta, sa ramana mut) din cate am studiat, o rezolvare ar fi sa pun intrarile una langa alta cu masa legata scurt intre ele si sa adaug o rezistenta de 15 ohmi intre masa si firul de masa ce duce la RCA pe fiecare canal. pun mai jos schema amplificatorului cat si alimentarea. Masa de la sursa este intr-un loc la mijlocul amplificatorului unde se intalneste cu masa celor doua amplificatoare
 8. cu intrarile in gol sau scurt, nu exista nici un zgomot, este mut pe ambele canale...am dat semnal si de la alt device si problema se repeta. Sa zicem ca un canal primeste semnal iar ampliful functioneaza in parametrii, cand introduc firul cald de la RCA (fara ca masa mufei sa ajunga pe masa mufei mama din amplificator) de la celalat canal incepe brumul care este puternic, nu se schimba nimic nici cand mufa este introdusa complet. La fel se intampla daca ating intrarile intre ele (firele calde).
 9. Va salut, Am nevoie de ajutorul vostru daca se poate. Am construit un amplificator in clasa A de 2x30W alimentat dintr-un trafo 2x35V/600VA si filtraj aproape de 1 Farad. Totul este perfect, tensiuni, curenti, sunet specific clasei si putere. Nu exista zgomot de fond, atata timp cat introduc semnal doar pe un canal pe rand (din DAC). Cand ambele canale primesc semnal apare un zgomot/brum puternic de 50-100Hz care strica tot. Am respectat regulile de constructie cu masa comuna dintr-un singur loc. Ce as putea sa fac? ati patit vreodata asa ceva? orice idee e binevenita. Merci frumos !
×
×
 • Create New...