Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

alin 105

Membru activ
 • Content Count

  606
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Se poate si mai bine

About alin 105

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Cluj-Napoca

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Salut, Am comandat din Romania, polonezii m-au indrumat spre intermediarul roman....poate cu anumite artificii ai putea sa il comanzi direct din Polonia, dar diferenta de bani nu cred ca merita bataia de cap. Eu is foarte multumit de utilaj, dar asa cum bine a zis colegul Damage, trebuie sa reglezi totul la el.Echipa care l-a ansamblat ("mesterii" intermediarului) este formata din 2 panarame (Dorei) .I-am rabdat pana au ansamblat totul, ca sa costat ca exista toate reperele, ca motoarele merg , am semnat procesul verbal de receptie si i-am dat afara din atelier.Dupa aia m-am apucat de treaba. Circularul in sine e super OK, raportat la costul de achizitie.NU vibreaza, este silentios, nu exista economie la materiale, poate doar la finisarea generala.... PS.Circularul vine insotit de 1 panza taiere si 1 incizor marca ciongling, bune de aruncat in pubela...Trebuie investit si in panze si in incizoare profesionale.
 2. Si dupa ce o sa te lamuresti cat de usor a fost cu MDF-ul, poti sa-ti vopsesti si masina ( ca sa economisesti 2000 de Euro o vopsire de calitate),trebuie doar sa iti cumperi un compresor CiongLing de 10 litri si un pistol de vopsit din Auchan, filtre de ulei si apa si gata.Singura conditie e sa ai vopsea de calitate.
 3. Salut prieteni, Detin de putina vreme un circular de formatizat PAL si vreau sa ii implementez o automatizare a shtelului (engl=fence, automatic table saw fence). In momentul de fata, stelul se regleaza prin deplasarea manuala a acestuia la cota dorita. Ce vreau eu este ca stelul sa se deplaseze automat la o cota dorita , prin tastarea cifrei (cotei).Asta insemana ca trebuie sa aiba o tastatura si un ecran pe care sa se vizualizeze corectitudinea cifrei introduse, dupa care sa ii dau comanda de deplasare la pozitia( cota) ceruta Precizia dorita si repetabilitatea cotei ar trebui sa se inscrie in erori de max 4 zecimi de mm, ideal ar fi 2-3 zecimi, mai putin de atat este inutil pt reperele obtinute ( fabricare de mobila). Cursa stelului este de 1200 mm. Implementare mecanica o fac singur,iar pt partea de electronica as avea nevoie de ajutorul unui coleg care se pricepe.Daca este cineva dornic de asemenea proiect, il rog sa imi faca o oferta de pret pe PM. In principiu, cred ca cel mai simplu ar fi vb de un mecanism cu cremaliera si motor pas cu pas, partea de comanda si control bazata pe arduino. Ceva similar, nu trebuie sa aiba aspect comercial: Ca idee, circularul este asta:
 4. Ca sa poti vopsi MDF ai nevoie de scule similare cu cele vopsire auto.Adica cele mai bune din domeniu+ cabina vopsire sau macar un spatiu curat si ventilat.Cele 1200 de lei nu iti ajung nici pt un pistol entry level, de compresor nu are rost sa mai povestim.Poti lua un compresor+pistol vopsit din supermarket dar nu e de recomandat nimic, in suma aia toate sunt la fel, indiferent de ce autocolante sunt lipite pe ele.Poti stropi cu succes un gard sau usa de la garaj cu ele.
 5. Salutare, Am batut palma, miercuri seara utilajul a sosit din Polonia.Sunt multumit de cum se prezinta, constructie solida, batiu fonta,nu am vazut economie nici la fonta nici la otel, functionare fara vibratii.Mult de lucru la reglaje asa cum bine ai spus , Damage, dar pentru mine o ocupatie placuta (dar de durata).Are nevoie de finisari si de dichiseli, nu e plug and play ca la sculele de branduri cunoscute( cu preturi mai mari de peste 12 K Euro). Vreau sa ii montez o rigla digitala pe shtelul din dr, acuma ma dau pe Ebay in cautarea lor.Am nevoie de o rigla de 1200 mm. Am mai cumparat de la acelasi furnizor un exhaustor de 2.2 KW dar nu face fata la un circular, e slab.Nici vb sa il pot conecta la ambele tubulaturi- inferioara si superioara.
 6. Imi asigura transport pana in atelier, punere in functiune, transportul ar fi cam 600 lei din Iasi pana la mine.
 7. Damage, firma e din Polonia, deci nu foarte aproape... Ahegyes, trebuie sa pit taia o coala de pal -2800x 2070 mm. Am vorbit cu "reprezentantul".Se pare ca maine livreaza unul in Cluj, o sa merg sa il vad si eu.
 8. Am primit un contact din romania, cica distribuitorul lor, are adresa de email cu gmail in coada..., la fix nu raspunde nimeni, mobilul (unicul numar e ocupat) Cata incredere sa am sa platesc avans 50 % la ceva firma de apartament, probabil? Damage, tu cum ai procedat? Am inteles ca tu ai asteptat mult, eu nu pot sa stau mai mult de 2-3 saptamani...As plati avansul daca as avea garantia ca si primesc masinaria din poza. :))
 9. Is tipul de om priceput :))) .Semnele mele de intrebare is legate de calitatea ghidajelor, bataia (fulajul) panzelor, rigiditatea generala a utilajului ( daca vibreaza, se torsioneaza masa, ce poti sa ii mai faci?).Cu reglajele nu am emotii, doar sa am ce regla !
 10. Salut colegi, Detin un atelier productie mobilier de mai multi ani, taiem si cantuim placile de PAL la un anume colaborator.Vreau sa cumpar un circular de formatizat , am gasit o oferta tentanta ca si pret cel putin de la un producator polonez- Cormak.Nu voi taia mult cantitativ -dar am nevoie de calitate a taierii buna. Am ochit un anume circular : https://www.cormak.pl/pila-formatowa-cormak-mj3000-z-dociskiem-pneumatycznym/produkt-1448 Nu stiu nimic despre aceasta marca, pretul e relativ mic fata de marci consacrate, unde platesti mult reclama si renumele marcii. Aveti vreo recomandare pozitiva sau nu in acest sens?Nu au reprezentanti in Romania, nu pot sa vad utilajul la lucru, trebuie sa il cumpar uitandu-ma la o poza de pe site=ul lor si cam atat.Pretul e aproximativ 4000 de Euro, fara transport si alte cheltuieli .
×
×
 • Create New...