Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

grifonul_alb

Membru activ
 • Content count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About grifonul_alb

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. grifonul_alb

  Girafa mecanica

  Toate rotile sunt mobile la girafa ta? Cred ca rotile din fata trebuie sa fie fixe, pe directia de mers, si doar cele din spate sa se roteasca (cele dinspre manerul de tragere a girafei), precum sunt la carucioarele de materiale de la Dedeman.
 2. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Acest tabel il doresti tu? Sau acesta Mai bun de atat nu am .
 3. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Poza 4
 4. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Poza 3
 5. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Completare la mesajul de mai sus. Dupa ce voi "curata" bucsa de flansa stramba si de piulita, aceasta o voi suda pe o alta flansa groasa de 5-6 mm. Un set de poze dupa reconditionarea casetelor rulmentilor dinspre universal din papusa fixa. Poza2
 6. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Multumesc pentru raspusuri si schita. Te rog trimite-mi email privat cu schita la o rezolutie mai mare, deoarece in aceasta schita publicata nu pot citi textul. 1. "... aici mai este o bucsa micuta care stringe rulmentul unghiular cu o piuluta blocata cu o contra si astfel ai reglat jocul axial. " Exista si la strungul meu aceasta piulita blocata cu o saiba-cochilie (siguranta - cochilie). 2. " Mai departe trebuie sa rezolvi partea de linga pinioane, aici as pune tot un conic orientat cu baza mica catre universal ..." In acest capat am sa cumpat doi rulmenti ughiulari echivalenti la dimensiuni cu 6206. 3. " Ce nu pot eu sa imi dau seama este daca la papusa fixa in partea opusa bucsii tale mai vine cumva o flansa (este vorba de acelasi perete), practic nu stiu cine ii tine pe cei doi 6207 sa nu se duca in interiorul carcasei. ..." Nu am modificat nimic la caseta rulmentilor dinspre universal, din papusa fixa . Doar s-a facut sudura (cu sanfren) in zonele fisurate, s-au incarcat un pic casetele rulmentilor (deoarece era jocul cam mare) si apoi s-a frezat pentru aducerea la cota de rulment 6207. Peretele de care te gandesti este cam de 2.5 mm grosime. Dupa ce ai pus aceasta intrebare , mi-am dat seama ca acest perete nu ofera rezistenta mare la presiunea axiala in universal (si ax). Asadar voi ramane la varianta cu rulment de presiune in fata , montat in bucsa. La bucsa existenta o sa-i tai flansa de rezistenta si o sa incerc sa elimin si acea "piulita" prin care , inainte, se regla jocul axial. Nu stiu ce sunt rulmentii NN10008. Pe internet nu am gasit nimic despre ei. Daca poti, da-mi un link. Multumesc. GicaS.
 7. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Pozele : 1. vedere de sus , in care se observa capacele pentru rulmentii 6206 , in partea stanga a papusii fixe. 2. Vedere a axului dinspre universal 3. Axul cu piesele demontate asezate in ordinea demontarii lor. 4. Vedere de detaliu a axului spre universal (unde nu are filet pentru universal) 5. Bucsa din fata strungului, aceasta vine prinde de papusa fixa cu doua suruburi. Momentan nu am mai multe poze. Dar am inteles ideea. La strungul meu, acea bucsa are rolul de suport pentru rulmentul de presiune. In varianta originala, bucsa avea rol in reglarea jocului axial (daca am scris / gandit corect). Pana la acest moment am cumparat doar rulmentii dinspre universal - 6207 = 2 bucati. Sa schimb unul din acesti rulmenti cu unul de tipul radial-axial cu role pe un singur rand (cod 19138X cu 19283)? La capatul dinspre "rotile dintate" am doi rulmenti radiali cu bile - 6206, care trebuie schimbati (trebuie sa cumpar altii).
 8. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Cu ajutorul unui mester frezor din Bucuresti , am reconditionat papusa fixa, partea unde casetele rulmentilor erau fisurate si chiar uzate. Pana un strungar imi va face filet la axul strungului meu si flansa de strung pentru ax, vreau sa inteleg cum functioneaza si ce trebuie sa modific eu la sistemul de bucsa din fata strungului , problema prezentata aici. La mine, bucsa este sudata de o flansa, care este prinsa prin 2 suruburi de strung. Ce este curios - bucsa are in interior , sudata de flansa, o piulita cu filet interior. Oare, piulita cu filet interior mai are vreun rol la strungul meu? sau a fost pusa in virtutea procesului tehnologic :) . Peste aceasta piulita vine rulmentul de presiune.
 9. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Sunt din Focsani, iar strungul este la tara, la vreo 8 km de Focsani. Referitor la a lua in calcul de la inceput imbunatatirile, le iau, din aceasta cauza pun multe intrebari. Problema este ca nu am experienta in lucrul cu un strung si nu stiu ce mecanisme are in el decat dupa ce-l dezasamblez. Dar la al meu strung cum nu prea am ce dezasambla si, neavand un manual, o schita cu tot lantul cinematic al strungului , nu prea stiu ce imbunatatiri pot aduce. Din aceasta cauza m-ar ajuta sa vad cat mai multe poze cu un strung functional - poze atat din exteriorul cat si din interiorul lui. Carcasa este data deja la incarcat, aliniere si rectificare casete rulmenti. Axul este deja dat pentru a-i face filet si flansa pentru universal de 160. Anul acesta, prin ianuarie, am demontat cam 60% din carucior. Sa se mai incalzeasca afara un pic si voi mai demonta din strung.
 10. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Si incape axul intermediar in papusa fixa? Nu atinge in axul secundar care este tot in acea carcasa? Daca ai o poza - ma voi lamuri. Vad ca ai multe idei bune de imbunatatire a acestui strung. Eu , intai, trebuie sa aduc strungul meu la un stadiu cat de cat functional. Si apoi sa ma gandesc la imbunatatirea lui.
 11. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Multumit si inca o data multumesc pentru poze si detalii. La ce tensiune functionaza ambreiajul electromagnetic? Este buna ideea de a folosi un ax intermediar pentru actionarea arborelui principal. In ce ai prins (cum ai prins) acest ax intermediar?
 12. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Multumesc pentru schita si poze. Te rog, detaliaza un pic ce reprezinta pozele (prima poza stiu ca este axul strungului). P.S. Cred ca in schita cu cotele axului este ceva gresit . Avem secventa cu lungimile 16 - 8 - 14 - 92 - 20 - . Aici, in loc de 20 trebuie sa fie alta valoare, poate 200. Te rog verifica.
 13. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Rabdare am, deoarece strungul sta desfacut din martie 2017. Din ce spui tu, al tau strung este pe lagare. Strungul meu este pe rulmenti, nu pe lagare (la axul strungului). Variatorul nu-l mai are si mi-ar place sa-l refac/reconstruiesc. Din ce ti-ai dat seama ca strungul a fost facut de elvetieni? Cu ce model elevetian seamana? Eu am gasit multe similitudini cu strungul italian Caser 400.
 14. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Multumesc de informatie. Pune ceva poze cum este prins universalul + flansa de axul strungului. Si cum ai adaptat ambreiajul? ceva poze. Din ce localitate esti? P.S. Te rog sa verifici daca axul strungului are filet de 35X2,5. Nu am gasit datele despre acest filet in stasuri.
 15. grifonul_alb

  SP 400 Strung. Carte tehnica?

  Baieti, am stagnat cam mult timp cu reconditionarea strungului meu. Am cumparat un universal de 160 si vreau sa-l montez la strungul meu. Pentru cei care nu ati citit in urma, strungul meu are axul (universalului) fara filet. Are com morse 3. Cred ca este un ax la care nu s-a mai facut filet. Deci, ce dimensiuni/cote are axul si ce filet - tip, lungime, diametru etc. Multumesc.
×