Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

grifonul_alb

Membru activ
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About grifonul_alb

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da. Trimite mesaj cu nr de tel.
 2. Trimite un nr. de tel cu whatsapp pentru manual strung SP80
 3. Userul era " ola_nicolas " si-a inchis contul conform datelor de aici Sper vreunul din moderatori sa fi citit tema ce te intereseaza si sa te directioneze spre topicul corect, deoarece multe linkuri au fost alterate in urma unei reorganizari si mutari a forumului.
 4. Si eu vreau o papusa mobila si un port-cutit. Port-cutitul a fost facut dar nu cum trebuie si din aceasta cauza varful cutitelor nu se "aseaza" pe axa longitudinala. Este cu 8 mm mai sus.
 5. Ai doua variante: 1. apesi FWD si apoi maresti turatia motorului pana la cat ai nevoie si cand vrei sa-l opresti - intai reduci turatia si apoi STOP. 2. - cea folosita de mine. Setez intai turatia si apoi FWD (inainte) . Se poate schimba sensul direct din panoul VDFului apasand RWD si motorul se opreste apoi porneste in sens invers. Operatia de oprire (indiferent de sensul de rotatie a motorului) dureaza cateva secunde. Deoarece nu am rezistenta de franare montata si nu am umblat inca in setarile VDFului ca sa-i schimb timpii de pornire pana la turatia stabilita , respectiv fran
 6. Ieri seara am pornit cu VFD-ul motorul strungului, am masurat tensiunea pe fiecare faza si am gasit: - 1 -- 383V - 2 -- 378V - 3 -- 387V Tensiunile variau un pic , in zona 370-390V.
 7. Data viitoare cand pornesc motorul strungului meu, o sa masor tensiunile pe toate fazele atunci cand frecventa = 50Hz si o sa scriu aici valorile.
 8. Ba poate functiona, dar eu cred ca este consum inutil de energie electrica.
 9. Pai omul a cumparat deja VFD-ul. Eu zic ca merge, dar trebuie sa modifice ceva parametri pe acolo. Inca nu stiu care - eu inca mai citesc documentatia si vad videoclipuri pe youtube.
 10. Daca vrei sa alimentezi toata electronica (electrica) masinei, ar trebui sa folosesti o frecventa apropiata de cea a retelei electrice deoarece , din ce am citit/observat eu, sunt folosite transformatoare pentru coborarea tensiunii de comanda si pentru releele electrice. Pentru a fi sigur, ar trebui citite cu atentie schemele electrice ale masinilor si verificate pas cu pas prin folosirea/testarea lor pe masina (strung, freza). @bcristian sa stii ca am lasat strungul funtionand (in gol) 30 minute alimentat prin VFD si motorul acestuia nu s-a incalzit deloc. Precizez ca nu are
 11. Eu am modelul VFD 9100 de 2,2 KW. Intrare 230V. Iesire 380V Deci scoate 380 V. Problema este ca tensiunea o genereaza crescendo in 1-2 secunde. Si cred ca poate fi folosit atat pentru strung cat si pentru freza. Dar nu ambele in acelasi timp. Ai montat rezistenta de franare? Daca DA, ce valoare/ putere si din ce ai facut rezistenta?
 12. Este cineva prin zona Focsani sau Galati (sau alta localitate) care are rigla de precizie? Si este dispus sa o imprumute ca sa-mi corectez ghidajele strungului meu?
 13. Am terminat de montat motorul. Acesta porneste foarte usor cu un invertor VFD (in=230V, Out=380V, 2.2KW). Am montat universalul si am luat primul span. Dar cum nu pot fi toate bune si frumoase, am decoperit ca am probleme cu cremalierele de pe batiu. Am mai povestit intr-un mesaj anterior si credeam ca am rezolvat aceasta problema. Sunt 3 segmente: - Primul segment , de langa papusa fixa, nu este uzat, - Al doilea este foarte uzat incepand din zona de mijloc si la capatul spre segmentul trei, - Al treilea este foarte uzat incepand de la capa
 14. Mi-a facut roata dintata necesara, de fapt mi-a facut 2 bucati. Am terminat de montat tot caruciorul cu ambele sanii si cu portcutitul. Se misca usor stanga-dreapta. La papusa mobila cred ca va trebui sa-i fac alt surub de strangere dedesubt , pentru ca "scapa" filetul cand apas maneta de fixare a papusii mobile. Am trecut la papusa fixa. Aici trebuie sa fac un suport pentru motor, care are pe el o fulie cu 3 canale , mic, mijlociu si mare. Cureaua am cumparat-o cam mica -- 1670 mm, trebuia de 1720 mm. trapez de 17x11. Nu mai am mult de lucru la strung, dar stau din ce
 15. Daniel_sv, dupa ce termin de asamblat si verific calitatea strunjirii, o sa apelez la tine pentru reconditionarea ghidajelor la strungul meu. Vad ca iese ceva bun la strungul tau.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines