Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Borin Dodea

Membru activ
 • Content Count

  2,189
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

887 Excellent

About Borin Dodea

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  IA SI ...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Le-a pus si el ca sa faca de ras trafurile!
 2. Da, vad ca varianta castigatoare este asta: Insa acum 10 ani nu a facut nimeni un cablaj la defazorul asta. misa a facut cablaj pt Williamson in 2010 (si doar in ultimii ani au mai facut si altii cablaje). Eu din 5 cablaje (pretul m-a facut sa cumpar 5) nu am folosit decat unul: Restul 4 stau intr-o cutie (2 terminate, unul aproape terminat si unul are doar conzii si soclurile): Tu banuiesc ca "defilezi" cu schema asta: ca lumea stramba din nas daca vede un tranzistor
 3. Am sa vad daca cu un AO (DRV134) se poate obtine o simetrie perfecta. http://www.ti.com/product/DRV134 In simulare arata cam asa: si pare sa fie simetrie perfecta
 4. Defazorului catodină este foarte pretentios. Nu ascund asta. Ai avut si tu la vanzare 2 cablaje de la misa. Si eu am luat cateva bucati si am vazut ce si cum presteaza catodina.
 5. Nimeni nu tagaduieste ca orice diferenta de amplitudine => crestere THD. Chiar daca amplitudinea este identica, daca analizam semnalul dreptunghiular, unde vedem ca exista diferenta intre formele de unda (cea de jos are o rotunjire a coltului). Dar fiind vorba de un PP trebuie sa aducem in discutie si de diferenta intre tuburile finale. Chiar daca le dam in grila semnal identic, in anod nu vom gasi aceeasi amplitudine. Sa luam negativare fixa. Daca reglam ca sa avem curentul prin finale identic => avem tensiune diferita de negativare intre tuburi => tuburile nu mai au acelasi PSF deci amplifica diferit.
 6. La sinus ... sunt diferente infime: la dreptunghiular diferenta este mare ca forma (amplitudinea este cam aceeasi):
 7. https://realitateadeprahova.net/foto-video-autospeciala-de-politie-locala-lovita-de-tren-in-prahova/ sigur mecanicul de pe locomotiva va fi scos vinovat!
 8. Nu ai ce pierde daca pui generatorul tau in locul celui chinezesc. Macar asa faci o comparatie. Eu as fi facut si combinatia generator chinezesc + amplificator + oscilioscopul tau analogic.
 9. Pune generatorul tau si osciloscopul lui niculian (generatorul ala chinezesc este problema).
 10. Daca este asa cum spui tu => @niculian + @popa marius nu stiu sa calibreze sonda pentru masurarea semnalului dreptunghic. Parca e greu de crezut asa ceva, nu? popa marius ce osciloscop si ce generator are niculian? P.S. Cu metrul nu poti masura diametrul unui fir de par. Cauta si tu un osciloscop mai potent si ai sa intelegi ce vreau sa spun.
 11. Si osciloscopul si generatorul digital au surse in comutatie deci sunt "imune" la sursa de comutatie a LED-ului. Amplificatorul FET "tusea" .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines