Jump to content

Patefon

Membru activ
 • Content count

  568
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Se poate si mai bine

About Patefon

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Sex
  Barbat
 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

462 profile views
 1. Ce parere aveti despre cei certati cu munca ?

  Daca te referi la mine, ei bine, sunt de partea angajatilor la privat cu salariu mediu in cartea de munca si restul in plic. Adica undeva in zona gri a economiei. Vezi, nu e totul alb sau negru. Intre extreme sunt foarte multe nuante de gri.
 2. Ce parere aveti despre cei certati cu munca ?

  Hai ca-ti raspund eu. Statul nostru isi plateste o parte dintre angajati la negru. Prin binecunoscutele “sporuri speciale” tichete de tot soiul, etc... Daca acesti angajati, odata iesiti la pensie, ar fi platiti pe principiul contributivitatii atunci acestia s-ar uita cu invidie la pensiile maturatorilor si a persoanelor necalificate sau foarte slab calificate. Ca sa mai dreaga busuiocul au fost inventate pensiile speciale. Unele pe merit, altele nu. A trata toate pensiile speciale la gramada este nedrept. Unii le merita. Altii nu le merita.
 3. BELAMP Realizarile mele

  Fie g(t) functia definita ca suma a mai multor semnale periodice de frecvente diferite: g(t)=A*sin(t1)+B*sin(t2)+C*sin(t3)+.... viteza de variatie a functiei g(t) este derivata de ordin intai al functiei g'(t)=(A*sin(t1)+B*sin(t2)+C*sin(t3)+....)' derivate unei sume este suma derivatelor g'(t)=(A*sin(t1))'+(B*sin(t2))'+(C*sin(t3))'+.... cum derivata unei functii multiplicate cu o constanta este egala cu derivata functiei multiplicata cu constanta respective si derivata sinusului este cosinus: (A*sin(t1))'=A*(sin(t1))'=A*cos(t1) (B*sin(t2))'=B*(sin(t2))'=B*cos(t2) (C*sin(t3))'=C*(sin(t3))'=C*cos(t3) ...... deci: g'(t)=A*cos(t1)+B*cos(t2)+C*cos(t3)+... cum functia cosinus ia valori in intervalul [-1,+1] in conditii specifice valoarea maxima a functiei g'(t) este: max[g'(t)]=A+B+C+.... Daca consideram 1/t1 frecventa maxima reprodusa atunci se poate concluziona ca viteza maxima de variatie a functiei respective ca fiind A*max[cos(t1)]=A Deci... la insumarea de semnale periodice, in momente specifice, viteza de variatie a semnalului insumat este mai mare decat viteza de variatie a semnalului de frecventa maxima reprodusa A+B+C+.... > A
 4. Tube Weekend

  Compozitorul nostru Bogdan Ota cu Etude
 5. Tube Weekend

  Camille Saint-Saëns - Danse Macabre : P.S. Intrucat nu ma lasa mai mult de un YouTube mai adaug 2 - 3 preferinte mai tarziu.
 6. BELAMP Realizarile mele

  E foarte buna. OT-ul duce spre 25-30KHz cu un defazaj de cam 30 de grade intre 10KHz si 30KHz si cam 90 de grade intre 10KHz si 50KHz; de unde, la prima vedere pare a avea -3 dB pe la 25-28 KHz.
 7. BELAMP Realizarile mele

  Reteta este publica pentru toata lumea: http://mathworld.wolfram.com/FourierSeriesSquareWave.html grafic arata cam asa: Pierderile pot fi bune sau pot fi rele. Acum depinde ce vrei de la produsul final. Uzual caracteristica de transfer a unui transformator prezinta o cocoasa in domeniu de frecvente inalta. Unii apreciaza cocoasa, altii o elimina cu un filtru RC. Eu cred ca pierderile trebuiesc sa fie atat cat este nevoie de ele.
 8. BELAMP Realizarile mele

  Am prezentat si eu pe subiectul “Etude” toate oscilogramele posibile. Si la mine Sqr. 10 KHz arata cam la fel. In ceea ce ma priveste 10 KHz Sqr. este irelevant. Combinatia pentru a obtine un semnal dreptunghilar la 10 KHz este: 10 Khz + 30 KHz + 50 KHz + 70 Khz .... Mai util imi pare 3 KHz Sqr. care are reteta 3+9+15+21 KHz. P. S. Cine vrea un semnal patrat “traznet” poate pune sonda osciloscopolui pe grila lampii finale. Cosmetizeaza “beton”
 9. BELAMP Realizarile mele

  V-as ruga sa ne impartasiti din experienta punerii in functiune a supertriodei. Cum s-a asezat in PSF? Ce reglaje au fost necesare? A prezentat tendinte de autooscilare?
 10. BELAMP Realizarile mele

  Frumoasa supertrioda V3 - V4. Cum se aude?
 11. Se poate considera o limita arbritrara de 1/1000 din curentul maxim admis. Sau 1/10000. Sau cat vrea fiecare, pentru care aproximam cu zero curentul prin dispozitiv. Doar ca trebuie specificat.
 12. Cred ca m-am prins ce vrea sa zica prin clasa A3 (pe langa marketingul aferent). La clasa A2 sarcina care o vede etajul de atac al lampii finale variaza in functie de tensiunea de moment al grilei de comanda relativ la tensiunea catodului. Daca Vg < Vc sarcina este foarte mica (curent aproape zero). Daca Vg > Vc sarcina este mare (curent semnificativ). Astfel etajul de atac lucreaza pe sarcina variabila in functie de tensiunea de moment care o livreaza. Pentru a avea o sarcina cat de cat constanta a etajului de atac Mr. Jack ne propune o sarcina rezistiva de zece ori mai mica decat sarcina minima pe care o poate genera tubul final in clasa A2. Acel rezistor de 20K - 47K de la grila la masa. Este, mai de graba, o metoda de adaptare a etajului de atac la un etaj final clasa A2.
×