Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Patefon

Membru activ
 • Content count

  574
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

70 Se poate si mai bine

About Patefon

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

492 profile views
 1. E single ended. La un cap limiteaza grid stopperul la alalalt cap limiteaza emisia emisia catodului.
 2. Cred ca trebuie regandit modul in care se face balansul. La extreme pune intrarea in scurt-circuit. In conditiile de azi, cu impedante mici de iesire, poate crea probleme surselor de semnal.
 3. Patefon

  Despre sport și nutriție...

  Despre alergare. Ce mi-a zis mie un doctor. - Nu alergi ca bezmeticul pana ti se taie rasuflarea. Soliciti inima in mod inutil. Scade nivelul de oxigen din sange si poti ameti, impiedica, cadea. Faci febra musculara. - Nu alergi mult din prima zi. Alternezi 100 de pasi in alergare si 200 de mers in 2 - 3 reprize. Apoi iti iei o zi pauza. Mai bagi o sesiune 100 + 200. Dupa o saptamana treci la 150 + 250. Si tot asa. Cand ajungi la 200 + 100 mai introduci o serie. - Cand ajungi la 3 Km (cu tot cu mers) la 2 zile este suficient. - Daca fortezi consumi masa musculara. Nu consumi colacelul de pe burta. - Nu alerga repede ca belesti genunchii. - Organismul, pe masura ce se antreneaza, devine din ce in ce mai eficient energetic. Asa ca va consuma mai putine rezerve pentru acelasi efort. Deci vei scadea in greutate mult mai greu daca esti antrenat. De aceea se lucreaza si cu alti muschi in cazul supraponderalilor (cum sunt eu). Mie mi-a recomandat abdomene si flotari, alternativ, de doua ori pe saptamana. (Ca fapt divers, ma chinui din greu sa trec de flotarea 1; inca n-am reusit...) - Cea mai buna “benzina” pentru alergare este zaharul si faina de unde si recomandarea de a pondera consumul acestora. Succes!
 4. Patefon

  Poze de-ale userilor

  Am prins hotul de morcovi:
 5. Patefon

  Poze de-ale userilor

  Daca nu ma insel eu acela este o unitate de preparare amestec pentru umezire la masinile de tipar offset. Apa + Alcool Izopropilic + Concentrat de stabilizare Ph. Tine zeama la o temperatura constanta si o pompeaza prin instalatie. Ar mai trebui sa aiba si un filtru pe retur.
 6. Patefon

  Cum se controleaza un motor pas cu pas?

  Motor bipolar (4 sarme). Driver chinezesc de 5A. Foloseste opticuploare. Am gasit schema de legare. Nu stiam cum e cu sincronizatul.
 7. Va salut, Am rugamintea sa-mi explicati cum pot actiona analogic un motor pas cu pas. Ma refer la posibilitatea de a introduce impulsuri de la un 555 pentru “next step” intre Puls+ si Pulse-. Am inteles ca este preferat un factor de umplere de 50%. Intrebarea este cum fac sa schimb sensul? Este de ajuns doar un comutator care aplica tensiune 5V intre Dir+ si Dir- sau trebuiesc impulsuri sincronzate cu semnalul de pe Puls? Multumesc.
 8. Patefon

  Ce fac romanii de ''afara''?

  Members of Flat Earth Society are all around the globe.
 9. Patefon

  Tic tac tic tac

  Eu nu-s amator de ceas la mana. Nu am mai purtat unul de mai bine de 10 ani. Am unul care mi-a placut mult. Un Atlantic clasic cu cadran negru, mecanism manual si curea de piele.
 10. Hai mai oameni buni!!! Frecati schemele alea de le lustruiti. Folositi teorema superpozitiei si gata.
 11. Patefon

  Detalii transformatoare de iesire

  Ca termen de comparatie. Trafurile facute de domnul Vera pentru un SE 80 mA au sarma de 0.24 in cupru si 0.27 cu izolatie.
 12. Patefon

  Ce parere aveti despre cei certati cu munca ?

  Daca te referi la mine, ei bine, sunt de partea angajatilor la privat cu salariu mediu in cartea de munca si restul in plic. Adica undeva in zona gri a economiei. Vezi, nu e totul alb sau negru. Intre extreme sunt foarte multe nuante de gri.
 13. Patefon

  Ce parere aveti despre cei certati cu munca ?

  Hai ca-ti raspund eu. Statul nostru isi plateste o parte dintre angajati la negru. Prin binecunoscutele “sporuri speciale” tichete de tot soiul, etc... Daca acesti angajati, odata iesiti la pensie, ar fi platiti pe principiul contributivitatii atunci acestia s-ar uita cu invidie la pensiile maturatorilor si a persoanelor necalificate sau foarte slab calificate. Ca sa mai dreaga busuiocul au fost inventate pensiile speciale. Unele pe merit, altele nu. A trata toate pensiile speciale la gramada este nedrept. Unii le merita. Altii nu le merita.
 14. Fie g(t) functia definita ca suma a mai multor semnale periodice de frecvente diferite: g(t)=A*sin(t1)+B*sin(t2)+C*sin(t3)+.... viteza de variatie a functiei g(t) este derivata de ordin intai al functiei g'(t)=(A*sin(t1)+B*sin(t2)+C*sin(t3)+....)' derivate unei sume este suma derivatelor g'(t)=(A*sin(t1))'+(B*sin(t2))'+(C*sin(t3))'+.... cum derivata unei functii multiplicate cu o constanta este egala cu derivata functiei multiplicata cu constanta respective si derivata sinusului este cosinus: (A*sin(t1))'=A*(sin(t1))'=A*cos(t1) (B*sin(t2))'=B*(sin(t2))'=B*cos(t2) (C*sin(t3))'=C*(sin(t3))'=C*cos(t3) ...... deci: g'(t)=A*cos(t1)+B*cos(t2)+C*cos(t3)+... cum functia cosinus ia valori in intervalul [-1,+1] in conditii specifice valoarea maxima a functiei g'(t) este: max[g'(t)]=A+B+C+.... Daca consideram 1/t1 frecventa maxima reprodusa atunci se poate concluziona ca viteza maxima de variatie a functiei respective ca fiind A*max[cos(t1)]=A Deci... la insumarea de semnale periodice, in momente specifice, viteza de variatie a semnalului insumat este mai mare decat viteza de variatie a semnalului de frecventa maxima reprodusa A+B+C+.... > A
 15. Patefon

  Tube Weekend

  Compozitorul nostru Bogdan Ota cu Etude
×