Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Patefon

Membru activ
 • Content Count

  564
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83 Se poate si mai bine

About Patefon

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

566 profile views
 1. Patefon

  Armonica a doua (second harmonic)

  Pentru experti: Cum arata curba de sarcina pentru 6L6 Single Ended 2.5K@8 Ohmi cand conduce acest difuzor la frecventa de 150 Hz?
 2. Ce-mi plac talibanii semnalului dreptunghiular. Mai ales la o frecventa la care primele armonice sunt la cateva octave de limita maxima a semnalului util. Sa nu mai vorbim de defazarea in far field a undelor produse de difuzor, impedanta la Ft-ul filtrelor din incintele acustice, switch-ul de faza la portul bas-reflex sau trecerea din sarcina inductiva in sarcina capacitiva in proximitatea frecventei de rezonanta mecanica a difuzorului de bas. Eu zic sa treceti la next level. Impulsul Dirac.
 3. Patefon

  Metoda calcul SOA

  Atasat fisierul pierdut. Nu mai tin minte ce este acolo (au trecut 4 ani). Asa ca desteleniti-l voi. Sper sa va ajute. SOA_v2.xls
 4. Patefon

  Transformator retea ciudat

  Poate spun o prostie. Este posibil ca transformatorul sa intre in rezonanta mecanica si varful de pierdere sa fie determinat de frecari intre elementele constructive? Apoi, pe masura ce fortele magnetice cresc acele deplasari mecanice sa scada in amplitudine si sa intre in regim normal.
 5. Nu stiu unde vedeti voi oscilatii ca eu vad defazaje.
 6. Patefon

  Detalii transformatoare de iesire

  Oups... Asa mare e diferenta? Credeam ca vorbim de 20% - 30%....
 7. Patefon

  Detalii transformatoare de iesire

  Din punct de vedere al perceptiei sunetului. Al “aromei de lampa”. Stiu ca la toate capitolele masurabile cel supradimensionat castiga.
 8. Patefon

  Detalii transformatoare de iesire

  Sunt atat de impartite parerile incat mi-e frica ca deschidem cutia Pandorei. Revenind la subiect, intre un transformator de iesire SE cu intrefier si altul, tot de SE, supradimensionat ca sa nu necesite intrefier, care e de preferat?
 9. Patefon

  Detalii transformatoare de iesire

  Asa este. Dar daca tot vrei aroma de SE cu putere de PP mai bine dai cu SE (sa zicem 6N6P sau 6F12P) intr-un interstage care comanda un PP bine balansat (sa zicem 6P3S-E).
 10. Patefon

  Detalii transformatoare de iesire

  Rezistenta interna a sursei care alimenteaza respectiva infasurare (multiplicata cu patratul raportului de transformare) se vede ca sarcina pentru elementul final. Pentru maximul de performanta ai nevoie de un generator de curent constant care sa functioneze pe plaja respectiva de frecvente. Ori daca tot ai introdus o infasurare si elemente active necesare nu-i mai bine sa le comanzi cu semnal util? Si, uite-asa, am ajuns la Push-Pull.
 11. Patefon

  GRID CHOKE

  Cand vorbim de 0.1-0.2 microamperi care navalesc intr-un rezistor de 500k gasim un offset de 0.05 pana la 0,1 Volti. Cand lampa se uzeaza acest offset se duce la 0.04 - 0,08 Volti in timp ce curentul anodic zboara spre 50% din valoarea “de nou”. Unde e influenta majora? P.S. Sunt tuburi cu grila foarte deasa care folosesc acel curent de grila pentru stabilirea curentului din anod. Dar sunt cazuri particulare, foarte rar folosite.
 12. Astia cu cranii sfarmate sunt, totusi, mai aproape de realitate. Cranii mai gasesti ca sa le iei la ciocan. Dar aia cu samponul care ofera 30% mai multa matasozitate sunt top-of-the-top!!! In ce se masoara matasozitatea si cum se calculeaza? Cred ca nu stie nimeni pe lumea asta.
 13. Patefon

  Push-Pull cu EL86

  Un amplificator chiar foarte bun. Felicitari! Daca ai mai umbla putin la PSF-ul etajului amplificator de semnal mic astfel incat sa ai H2 > H3 ar mai imbunatati aroma de lampar. Auditii incantatoare!
 14. Patefon

  Push-Pull cu EL86

  3W este puterea uzuala la care se asculta muzica in casa. Poti sa faci un FFT la puterea respectiva? Multumesc
 15. Cred ca abordati problema gresit. Nu vorbim de amplificatoare de boxe de tuta albastra. Vorbim de potentiali cumparatori care dau 3000 de Euro pe un brat de pickup. In primul rand pretul trebuie sa reflecte pretentiile. Calitatea trebuie sa fie la nivelul pretului. Finisajele premium. Low entry in piata asta se face cu lemn de nuc, placa de cupru masiv, 300B si 5000 de Euro. Altfel vorbim de hobby.
×