Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

TESSLA

Moderatori
 • Content count

  1,343
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Se poate si mai bine

About TESSLA

 • Rank
  ElForum staff

Profile Information

 • Locatie
  Vrancea

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TESSLA

  Antena-copac

  Ideea nu era ca antena sa fie separata de pamant? Daca antena e conectata la pamant (prin intermediul copacului), etajul RF o sa aiba la intrare zero volti. E ca si cum ai pune intrarea unui amplificator la masa.
 2. TESSLA

  Logan14. benzina (se opreste motorul din mers)

  Ceva asemanator am patit cu un Volvo S40, 1.6 benzina. Cand franam mai brusc, la semafor sau ca sa intru in parcare, se oprea motorul cateodata. Am curatat clapeta de la acceleratie si s-a rezolvat. Un alt simptom era ca, la relanti, pe liber, daca apasam foarte putin pedala de acceleratie, in loc sa se tureze motorul, incepea sa scada turatia si apoi sa creasca si iar sa scada si tot asa.
 3. TESSLA

  Cat costa sa schimb kit ambreiaj

  Daca nu gresesc, ca sa schimbi ambreiajul iti trebuie si ceva ca sa centrezi discul, inainte de a-l strange cu placa de presiune. Mecanicii folosesc o priza de la o alta cutie de viteze. Ce faci daca n-ai?
 4. Ti-am trimis mesaj.
 5. TESSLA

  Cina ma ajuta cu programarea unui PIC?

  P.S. Am vrut sa scriu dioda la plus!
 6. TESSLA

  Cina ma ajuta cu programarea unui PIC?

  Displayul a ramas acelasi. Am pus pnp si dioda la masa.
 7. TESSLA

  Cina ma ajuta cu programarea unui PIC?

  Vezi ca trebuie inversata si o dioda.
 8. TESSLA

  Parc fotovoltaic - proiect

  Cica o sa ai nevoie de atâtea avize incat o sa mbatranesti asteptand.
 9. TESSLA

  Viraj la stanga

  Am condus Dacia 1310 si era sa mă ciocnească frontal o proasta cu un BMW X6 care daca a vazut ca ala din fata depaseste, s-a băgat si ea in depasire. Ala din fata (apropo, era o masina mica, deci proasta avea vizibilitate privind peste el) a avut timp, dar ea n-a mai avut timp. A trebuit sa frânez si sa mă duc mult in dreapta ca sa o evit, noroc ca era drumul suficient de lat si am avut loc 3 masini. Deci unii nu vad in fata, dapai in oglinzi. Sigur ca unghiul mort poate fi micsorat cu niste oglinzi reglate bine, poate fi eliminat printr-o întoarcere a capului, etc etc dar prefer sa cred ca cel pe langa care trec n-are oglinzi reglate bine , nu întoarce capul si poate nici macar nu se uita in oglinda. Si încerc sa rămân cat mai putin in zona cu probleme. Mi s-au intamplat de atâtea ori situatii de aste incat nu vreau sa risc. Faza cu tirul mi s-a intamplat personal. Eram pe banda doi, aproape de jumatea tirului si el a început sa schimbe banda. Noroc ca eram prin oras, n-avem viteza si am încetinit imediat. Alta patanie...un suv Mercedes in fata semnalizează dreapta, il depaseste cel din spate, ajung si eu in spatele lui, mentine semnalizarea dreapta, ma angajez si eu in depasire si cand ajung pe la jumătate, vireaza si Mercedesul stanga, desi in continuare semnaliza dreapta!
 10. TESSLA

  Viraj la stanga

  Cand nu o sa va mai inghesuiti intre masina si margina din stânga a benzii de mers, o sa fiti mai vizbili. Daca pe un drum cu doua benzi, eu merg in paralel cu un tir, aproape de cabina, ma pot astepta sa fiu in unghiul mort si un sofer de tir mai neatent poate sa nu ma observe. De fapt soferii de camioane recomanda sa nu stai cu masina in pozitia aia, ca s-ar putea sa te bage sub roti. Daca risti sau nu, e alegerea ta. El nu are foarte multe de pierdut. Tu, s-ar putea sa pierzi totul. Si mai e o chestie, pe care vad ca nu o constientizati suficient: Soferii de autoturisme nu sunt obișnuiți cu rapiditatea cu care motociclistii se deplasează prin trafic. Adica vreau sa virez stânga, ma asigur din spate, din fata, astept o masina sa treacă si cand sa virez stanga, hop si o motocicleta langa mine! Faceti un raport kg per cal putere pentru motocicleta vs. masina si atunci o sa va dati seama cum accelerează fiecare si cat de repede se parcurg distantele.
 11. TESSLA

  Viraj la stanga

  Gluma slaba! Vehiculul ala, chiar sa vrea, nu poate merge pe partea stângă a benzii (ilegal!) asa cum sustii tu ca o faci.
 12. TESSLA

  Viraj la stanga

  Naiba stie ce-a fost acolo, dar pot sa va spun va sunt destui care se baga in depasire desi vad ca ala de dinainte a semnalizat stanga deja. De obicei claxoneaza nervos tot ei. Si ca sa destindem oleaca atmosfera sa va spun o anecdota. Doi motociclisti mergeau noaptea pe autostrada, unul in dreptul celuilalt, in paralel cum s-ar spune (Iti suna cunoscut dany?). Din fata, pe contrasens, se apropia un camion. Motocicliștii, văzând farurile rotunde isi zic unui altuia: Uite doi colegi de-ai nostri! Hai sa ii speriem trecând printre ei! Poate asta o sa va dea de gândit! Si alta data o sa folositi banda asa cum prevede regulamentul. Iar daca nu vreti sa mergeti pe dreapta , macar pe centrul benzii sa ramaneti. Astfel evitati sa intrati in unghiuri moarte iar daca ala din fata vireaza stanga fara sa se asigure poate mai aveti vreo sansa sa ocoliti prin dreapta.
 13. TESSLA

  Viraj la stanga

  Unii îs amatori de senzatii tari. Am inteles ca a apărut o moda sa mearga cu farurile stinse noaptea. Unul de asta a răsturnat un Logan care vira la stânga. Soferul Loganului s-a asigurat din spate, de pe contrasens si daca n-a vazut nimica a virat stanga. Si in următoarea clipa s-a trezit cu roatele in sus. Loganul e dauna totala, dar soferul a scăpat. Motociclistul...nu prea.
 14. TESSLA

  Viraj la stanga

  Asa este, situatie se intalneste des. Masina din spate se hotaraste sa depaseasca desi vede ca in fata urmează un obstacol (biciclist, pieton, masina oprita, etc). Masina care urmează sa fie depasita are doua optiuni: frânează violent ca sa poata opri pana la obstacol sau taie calea masinii care vrea sa depaseasca. Acum sper ca e clar ce înseamnă sa depasesti mai multe vehicule/obstacole o data si ce riscuri implica acest tip de depasire. O alta situatie, cand depasirea "la grămadă" poate dauna grav sanatatii: Doua masini una in spatele celeilalte. Cea din fata întâlnește o masina oprita aproape de o intersectie. Semnalizeaza, se duce pe contrasens si depaseste vehicolul stationat. Cel din spate, vine lansat si face acelasi lucru. Doar ca mentine acceleratia apăsată si tine aproape pentru a depasi si pe cel din fata care oricum mergea cam încet. In opinia lui, cel din fata urma sa se replieze dupa depasirea obstacolului. Numai ca...surpriza! Cel din fata a semnalizat nu doar depasirea obstacolului, ci si faptul ca urma sa vireze la stânga pentru a intra pe o străduța. Asa ca nu s-a mai repliat. A rămas pe contrasens si a început sa franeze pentru a putea vira. Ala din spate frânează...daca mai poate.
 15. TESSLA

  contor electronic hot

  Ma bucur sa aud asta. Dupa ce vine rezultatul de la metrologie si se dovedeste ca e defect contorul, se estimează consumul si se plateste in sistem paușal in perioada incorect înregistrata. De recuperat...cred ca o sa va scada din facturile viitoare.
×