Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

delfy

Membru activ
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About delfy

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. delfy

  Pioneer a 616 cu defect la egalizator

  Am modificat semnalul pe potentiometrul de volum. Am lasat doar semnalul care vine de la corectorul de ton , dar se aude urat, doar bas si inalte, fara medii. Am renuntat sa mai fac alte modificari, si m-am obisnuit cu ideea ca de la jumatatea volumului spre maxim, nu voi putea regla tonul. Maine ramane sa curat potentiometrul de balans, pentru ca "fasaie", si sa vad de ce ledurile de la butoanele loudness si power se aprind la o intensitate foarte mica . Va multumesc pentru ajutorul acordat.
 2. delfy

  Pioneer a 616 cu defect la egalizator

  Am cautat informatii despre "defectul "intalnit de mine , si se pare ca asa este proiectat amplificatorul ,cu un reglaj automat al sunetului. Are montat un potentiometru fiziologic cu al 4-lea pin la jumatatea rezistentei ohmice, si de acolo apare toata "problema". Voi incerca sa modific cate ceva in jurul lui, si voi reveni cu informații.
 3. delfy

  Pioneer a 616 cu defect la egalizator

  Voi face o inregistrare video, pentru a va putea da seama mai bine cum se manifesta defectul. Am mai observat un lucru , ca semnalul care trece de jumatatea potentiometrului se aseamana foarte mult cu apasarea butonului"direct"(buton care la actionarea lui, baga semnalul asa cum este la intrare , fara corectie de ton, in etajul de putere). Poate ca ma pacalesc urechile la auditie, dar sunetul este aproape identic. Spun asta, pentru ca am dat basul si inaltele pe minim, iar cand am trecut de jumatatea potentiometrului de volum, revine basul si inaltele ca si cum ar fi apasat butonul "direct". Le aduce pe 0 si nu functioneaza. Legat de butonul "loudness" intampin aceeazi problema.
 4. delfy

  Pioneer a 616 cu defect la egalizator

  Am descarcat schema, dar nu stiu de unde sa incep cu verificarea. Daca bag semnal mic si dau potentiometrul la maxim nu lucreaza tonurile. Am mai incercat cu semnal mai mare pe intrare si potentiometrul rotit aproape de jumatatea cursei, tonurile lucreaza, si se aude putin mai tare , in functie de ce semnal ii dau. Nu stiu cum sa ii dau de cap.
 5. Buna seara tuturor. Astazi am cumparat un amplificator "pioneer a616". Cand l-am cumparat de la proprietar, i-am facut si probe la un volum modera , si totul parea bine. Cand am ajuns acasa, l-am legat la boxe si am observat ca potentiometrele de bas si inalte, nu mai lucreaza daca potentiometrul de volum trece de jumatate de tura.(de la 0 la aproape jumatate din volum lucreaza bine, ). As vrea sa descopar de unde apare acest defect, si cum se poate remedia? Ma poate ajuta cineva?
×