Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sir john red

Membru Activ
 • Posts

  222
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

979 profile views

Sir john red's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Cel mai simplu ar fi să găsesc driverul ăla,schimbat și gata. Cu alt driver mă complic, trebuie pus afară,iar proiectorul asta e subțire ca o aplică de 100w.
 2. Sunt două drivere identice pe un suport rotund de aluminiu și o arie de leduri serie-paralel. Pe o parte am găsit mosfeții , patru rezistențe o diodă și acel integrat prăjiți. In poză este partea bună.
 3. Acest ci driver led 1089b este defect și ...de negăsit pe piața românească. Știe cineva cu ce poate fi înlocuit? Google nu vrea să spună nimic despre el.
 4. Invertor rezolvat,și cum firesc este să punem și rezolvarea, atașez o schemă care se potrivește cât de cât la partea ce ne interesează de la Arc 200. Defect tranzistorul Q14 npn de tipul st8050D având o joncțiune întreruptă. Q14 fiind notația de pe cablajul chinezăriei din titlu.
 5. Această chinezărie care se pretinde a fi Esab este in limitare de curent sudând cu electrodul cum ar fi reglat la minim . Din potențiometru pe display cifrele se modifică dar curentul rămâne neschimbat. Am văzut că s-a discutat mai de mult câte ceva pe forum despre acest invertor ,dar fără a se ajunge la un rezultat. Intre timp, poate cineva a reușit ... Ceva idei ar fi mai mult decât binevenite. Mulțumesc.
 6. Poate mai are cineva nevoie... Baretele sunt model N4V500H1-LS5-TERM6, 117098. 2 barete a câte 28 leduri 6v. Reducerea curentului de backlicht se face prin mărirea valorii rezistențelor din pinii 12 ai celor două drivere HAI 7203 ce vin la jumper j201...
 7. Iulian, tocmai în speranța că cineva și-a notat codul baretelor am intrebat. Da este slim,nu găsesc modelul, are vreo 6 ani.
 8. Telefunken t50fx180ls, poate să-mi spună cineva ce model de barete led are acest tip de tv? Fiind mare nu aș vrea să-l desfac înainte de a le cumpăra. Mulțumesc de înțelegere.
 9. Rezolvat. Dioda D27 de tipul rs1m ce aduce tensiune direct de la 310v la traf sursă auxiliară în scurt. Cablajul de la diodă până la +310v întrerupt violent(ars) sub unul din cele trei condensatoare de 680mf/450v,cu inegrirea cablajului si a cond. sub care se afla. Traseul trece pe sub trafo driver, releu și acel condensator și este acoperit cu silicon cauciucat,greu de urmărit. După refacerea traseului, înlocuirea diodei cu un ba159 și a celor patru igbt invertorul funcționează în parametrii.
 10. Între transformatorul de curent t4 și cele două condensatoare - electrolitic și cel maro - din prima poză se află un integrat (???) cu "spinarea" metalică, are 6 pini pe o parte puși toți la -(310v) și 5 pini pe partea opusă. Cineva care a lucrat la o astfel de sursă, poate să-mi spună ce tip este?
 11. Postarea cu preluarea este cu titlu orientativ și pentru a informa că, aceiași schema se folosește și în alt invertor- mcanax - lărgind astfel posibilitatea de a găsi o schemă, nu pentru a ghici defectul "mama omida" după poze. Eu vreau să rezolv înțelegând topologia invertorului, nu să fac un artificiu și eventual.... artificii.
 12. Circuit board preluare de pe net, inverter welder mcanax mma200dls, identic cu proweld mma-220dls. Documentația lipsește cu desăvârșire sau nu am găsit-o eu.
 13. Ce sursă auxiliară folosește acest invertor? Nu am reușit să pricep cum se face tensiunea pentru alimentarea părții de comandă. Cu igbt - urile 60t65pes scoase, două fiind în scurt, nu se aprinde nici un led sau afișajul, lipsindu-i acea tensiune auxiliara de 12 - 15 volți sau cât o fi. Net-ul nu dă nicio documentație despre acest invertor. Un cunoscător al acestei topologi mă poate lumina cu o informație? Mulțumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines