Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

_adi_

Membru Activ
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

_adi_'s Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Daca te ajuta raspunsul meu, dac ai rasina turnata peste toate cele 3 zone, cel putin 50% sanse sa intre in scurt pentru reflow sau reballing. De-a lungul timpului m-am ocupat de cel putin 15 placi din astea.
 2. Multumesc pentru raspuns, Ok, inteleg ca pot avea probleme eMMC-urile, dar in ultimele 7 situatii cand am incercat rescriere eMMC (la placi diferite), nu am reusit. Si majoritatea au fost placi pe care le facusem in trecut de mai multe ori fara probleme, cred ca trei au fost din seria F si H Samsung. In functie de placa, imi da ori eroare CRC ori ca in foto. Am incercat toate variantele posibile in fereastra Settings, degeaba. Am incercat sa scriu cu acelas fisier pe care l-am citit cu succes din respectivul eMMC, am incercat sa scriu pe bucati (bifat doar ce vroiam sa scriu). nu merge deloc. As cumpara alt RT809, dar imi e frica sa nu il cumpar degeaba. Ca sincer nu prea imi permit sa cumpar un Easy Jtag. Ultima oara cand am verificat era vre-o 5000lei cu adaptoare.
 3. Presupun ca e BN41-01897A. Prima oara as incerca sa verific daca e scurt partial (zeci de ohmi) pe regulatorul de 2,5V IC203 langa scart. Am intalnit de doua ori problema asta, cu manifestari diferite. Apoi in ordinea de mai jos: - stergere memorie eeprom (sau pus goala) - pune dump pe eeprom - dump pe SPI - backup NAND, verificare de blocuri defecte si apoi pus alt dump pe NAND. Eventual inlocuire nand, daca are blocuri defecte
 4. Nu cred ca e momentul sa te bucuri. O sa lesine din nou curand.
 5. Salut tuturor Am o problema cu acest programator, citeste emmc pe isp dar nu vrea sa scrie. Da o eroare CRC. Am incercat pe diverse placi pe care le-am scris in trecut cu succes, dar acum pur si simplu nu mai vrea. Am schimbat diverse versiuni instalate pe doua calculatoare cu windows XP si windows 7. Am incercat toate combinatiile posibile din Setings, totul fara rezultat. Incep sa ma gandesc destul de serios ca e o problema cu programatorul. Poate sa imi spuna cineva daca a avut problema asta si daca a rezolvat cumva? Multumesc mult!
 6. Salut! Te rog, daca mai poti sa mai urci odata fisierul de upgrade pe USB. Am aceeasi placa pe un Starlight cu ecran de rezolutie FHD
 7. La philips de 43 cu placa asta am incercat si eu cu sursa ca-888, tot la fel, se restarta la 2sec dupa ce se aprindea backlightul. Nu face fata modulul respectiv. am mers apoi pe inlocuirea pieselor defecte din primar. Uneori si la unele tv cu diagonala de 32 se incalzeste cam mult, ca sa ajung la o temperatura optima mai reduc putin curentul prin backlight
 8. 2.85V scotea in sarcina, am VCC Adjust setat la fix3.3V. In gol scoate asa: VCC: 3.3V VCCQ: 2.33V Apropo, cu VCC Adjust setat oriunde intre 2.5 si 3.6V, tensiune scoasa in gol nu sufera nici o modificare, ramane la 3.3V. Ramane sa verific si in sarcina daca acest reglaj aduce vre-o modificare reala.
 9. Nu am incercat. Oricum, RT-ul scoate fix 2.85V pe firul galben. Prima oara am incercat cu alimentare direct din RT, apoi am incercat si cu 3.3V din sursa externa.
 10. Salut tuturor Sunt si eu in aceeasi situatie cu acest tip de placa de baza, merge citit emmc-ul cu rt809h, dar la scriere imi da acelas CRC Error @ 0xFFE00. Am incercat si fix cu versiunea 20220919 pe care am instalat-o intr-un alt calculator cu windows 7. Am aceeasi problema. Daca bifez skip crc, nu e nici o schimbare. acum vre-o cativa ani am mai rescris cel putin 4 placi din astea cu succes (fara scurt pe quart sau alimentare externa), tv au fost reparate. Nu inteleg ce se intampla acum, poate are vre-un defect programatorul? Acum cateva saptamani am patit la fel cu o placa de samsung din seria NU (citire ok, eroare la scriere), am abandonat-o crezand ca poate e defect de emmc. Acum din nou acelas lucru, coincidenta pare prea mare. Poate a inteles cineva ce se intampla si vrea sa imi spuna si mie, multumesc!
 11. Multumesc, sunt dispus sa incerc cu ambele variante, daca puteti sa mi-le dati Daca il gasiti, v-as ruga sa mi-l dati si mie.
 12. Multumesc pentru pont, eu am 24 ohmi pe ele. Totusi, daca colegul lony gaseste dumpul emmc si e dispus sa mi-l dea si mie, as incerca sa vad ce se intampla dupa.
 13. Salut Costica, Ai reusit cumva sa citesti si sa salvezi emmc-ul? Ai putea sa mi-l dai si mie? Eu am reusit sa il citesc cu RT809H (model40NU7122, placa KANT-SU/NU7100, BN9646783A), dar nu am cu ce sa il scriu.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines