Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

_adi_

Membru activ
 • Content Count

  237
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About _adi_

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. _adi_

  sharp lLC-49CUF8462ES

  Modelul este de fapt LC-49CUF8462ES, scuze ca nu am verificat titlul.
 2. Buna seara, tv din titlu nu porneste, ledu sta stins. Placa de baza T.MS6488E.U701 cu nand MX30LF4G18AC-T1 Sursa sta in on, cu 380V pe cond pfc si toate tensiunile ok la iesire. Tensiunile pe placa de baza par ok(nu am schema sa verific). Am descarcat firmware de pe net pentru upgrade, este un fisier .BIN de 131M, dar nu stiu daca se poate face in cazul meu (tv nu porneste), am incercat, dar soclurile USB nici macar nu se alimenteaza. Va rog daca aveti un sfat, sau un dump pentru SPI sau pentru NAND. Multumesc!
 3. _adi_

  TV LCD LG model 32LC2R-ZJ

  Ce tensiune scotea la iesire vechiul PQ05RD21 ?
 4. Lasă-l cu softul de 42 și apoi pune pe stick ultimul firmware de pe site-ul oficial, poți sa încerci și asa.
 5. _adi_

  TV LCD LG model 32LC2R-ZJ

  Verifica tensiunea de alimentare a tcon-ului. Trebuie sa fie 5V. Sursa aia încercuit de tine nu cred ca face doar on și off pt Ecran, ce rost ar mai avea și radiatorul??. Eu cred ca face și coborârea tensiunii la 5v, probabil de la 12v. Vezi dacă nu cumva e în scurt parțial și ecranul se alimentează cu mai mult de 5V.
 6. _adi_

  Samsung LE22B350F2W sasiu N65D

  Nu este cumva pe spatele placii o sursa SMD de 9v, 7809? Am avut mai demult 2 sau 3 Samsung uri din astea mici care nu mai găseau programe, dar din păcate nu am notat ce Mainboard era...
 7. Nu a mers absolut nimic. Tv deja a plecat la client nerezolvat. Multumesc tuturor pentru implicare. Sa aveti spor!
 8. _adi_

  LG Flatron M228WA-BZ

  Verifica cu osciloscopul riplul pe condensatorii de pe placa de baza. Am avut de curand un LG cu o placa identica si manifestare identica (cand clientul mi-a spus ca are dungi pe ecran, eram convins ca are ecranul defect). L-a adus, pornea ecranul cu multe linii orizontale (doar pe anumite portiuni) si apoi intra in st-by singur. Cineva schimbase condensatorii in sursa si umblase si pe la una din memorii. Am gasit riplu pe condensatorii unui stabilizator de 5, sau de 3,3v, nu mai tin bine minte dar pot sa spun ca stabilizatorul era montat pe radiator si era pe coltul placii, la fel ca la tine doar ca la mine condensatorii erau SMD.
 9. Am incercat si cu meniu service de philips, fara rezultat. Versiunea de soft afisata in meniu e V2.07. Spuneti ca poate cineva a schimbat softul si de asta nu intra in service, corect, m-am gandit si eu la asta, dar NAND-ul nu a fost dezlipit, doar EEPROM-ul care presupun ca a fost doar sters pentru ca si eu l-am sters si tv a pornit cu imaginea intoarsa, adica la fel cum l-am primit. Sa fi bagat cineva in el alt firmware pe USB, de la alt tip de tv? Putin probabuil, tv functioneaza cu TLC originala, si toti stim ca la chinezariile astea, daca schimbi softul, ai sanse foarte mari sa nu mai mearga telecomanda si butoanele sa faca alte functii.
 10. _adi_

  soft emmc ue40h6200

  https://www.filemail.com/d/gpdebeicqfovurc EMMC de la 32H5500 (bagat cu succes pe 32H6200) SAMSUNG UE50H6200 balcon.rar Aici ai SPI+EEPROM, de la 50H6200
 11. Tot nu merge, am incercat si varianta Menu 1999 Back si nimic. Am tastat cat de repede am putut... pur si simplu nimic. Am telecomanda originala, nu inteleg cum e posibil ca o procedura scrisa in manualul service sa nu aiba efect. Ma gandesc ca in afara de imagine rasturnata, poate mai e alterat si altceva prin soft legat de procedura de intrare in SM.
 12. Dupa scriere memorie cu FF, exact aceeasi manifestare.
 13. Acum multi ani, reparam tv doar cand ma duceam la tara, la sfarsit de saptamana. Vine Nea' Ion si spune: televizorul nu mai vede mai deloc. Urc pe bicicleta, ajung la om peste cateva ore, si el si babuta stateau langa televizor si incercau sa urmareasca vre-o stire bomba pe OTV cu perdelele trase si lumina stinsa ca tubul deabia mai lumina..... Aprind lumina, ma uit putin pe la colturile tavanului si vad numai panze de paianjen negre... Ma lamuresc putin ce se intampla, iau carpa multifunctionala de pe plita (oamenii traiau in bucatarie), sterg putin mijlocul ecranului cat un fund de sticla si apar niste culori vii si frumoase de mama mama! Ii arunc carpa lu' tataie si ii spun sa continue el...
 14. Nu e spi, e EEPROM, sau cum ii zice, e 24CXX... Pe langa asta mai are si un NAND.
×