Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cozonac

Membru activ
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Cozonac

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. User foarte serios - colet ambalat foarte bine, fara probleme. Recomand!
 2. UP! Conectorii banana de tip tata s-au dat, au mai ramas cativa de tip mama.
 3. Am vazut si eu varfurile alea de cupru listate, foarte buna mentiune, chiar ma intrebam daca sunt mai bune sau mai proaste. Sa inteleg ca daca varful nu mai este tratat, rezista mai mult?
 4. Cozonac

  Constructie boxe

  Da, dar totusi nu in pretul ala. Cauta 2 perne care s-au deformat deja, sigur au vata dintr-asta in ele.
 5. Intreaba pe clubford, au sectiune de MK1 si multe subiecte pe tema asta.
 6. Buna seara. Colegul @nelsen s-a aratat interesat de achizitionarea tuturor conectorilor de tip mama si tata. Inca astept raspuns de la dansul. Voi mentiona aici decizia dumnealui. Am convenit ca daca se achizitioneaza toate la un loc, se vand cu 2 lei/buc. Tip tata: - albastru: 31 - negru: 23 - rosu: 18 - verde: 15 - galben: 12 Tip mama: - negru: 9 - rosu: 9 - verde: 1 Total: 99 (tata) + 19 (mama) = 118 conectori (x 2 lei/buc = 236 lei) Cativa conectori vin cu tot cu cabluri.
 7. Cu toate ca 868D mi se pare mai aspectuoasa, voi alege 952, va multumesc pentru recomandari.
 8. Cozonac

  Constructie boxe

  Bogdan, pentru acele difuzoare pe care le-ai mentionat in posturile trecute sunt suficiente niste incinte de la Tento (10AC-401). Iesi mai ieftin si oricum vor avea nevoie de cateva modificari daca iti doresti si putina mestereala; ai avea un punct de plecare; gasesti sub 100 lei pe o*x.
 9. Firmware-ul unui HDD stiu ca se regaseste o parte in memoria din placa si o parte pe disc. Devine imposibila recuperarea datelor fara echipament specializat daca sunt corupte datele de firmware de pe disc. Sunt firme care se ocupa cu asa ceva dar au echipament de mii de euro pentru asemenea recuperari si costul este pe masura. Daca stiti ca nu aveti fotografii, video sau documente de familie importante stocate pe acel HDD, puteti sa renuntati la el. Eu am cumparat un HDD de 6TB din targ in speranta ca-i mai pot face ceva dar nimic, se invartea si atat.
 10. Cozonac

  Constructie boxe

  Ca tot se discuta, am vazut boxe construite si din navete de bere.
 11. Nici eu nu ma mai incurc cu tehnoelectric dupa ce am realizat ce rebuturi vand, @SHONELU fara suparare. Legat de statia de lipit, oscilez intre cele 2 de la Gordak. 1. https://gordak.ro/index.php?route=product/product&path=59&product_id=93 2. https://gordak.ro/index.php?route=product/product&path=59&product_id=57 Diferenta de pret intre cele 2 e de 70 lei. Daca sunt colegi care detin una din ele, rog sa spuna cateva cuvinte. Eventual, poate le-au si comparat. Mie mi se pare ca inafara de aspectele vizuale au acelasi randament. Difera suflanta, prinderea suflantei cat si puterea consumata (una 270W, alta 450W). Mi se pare ca daca nu iti cumperi Weller sau jBC ramai pe mana si la mila competitorilor chinezi.
 12. Cozonac

  Constructie boxe

  @Усилитель, foarte util raspunsul dat colegului dar cred ca din 2012 si pana acum si-a schimbat directia de cateva ori.
 13. Salut. Bareta dintr-asta gasesti si pe la magazinele de bricolaj, gen Dedeman. Legat de grosimea firului cu care te poti interfata la ea, poti refolosi cabluri dintr-un prelungitor.
 14. Multumesc pentru raspunsuri. As vrea sa schimb actualul letcon pe care il am (ZD-98, ieftin) pentru ca: - se incinge zona de unde il tin in mana si devine foarte incomod - varfurile de schimb sunt de proasta calitate - varful incepe sa joace in prindere, impreuna cu rezistenta - ca indicatori la temperatura nu am decat min si max - nu am posibilitatea lucrului cu componente SMD In principiu actualul setup imi limiteaza calitatea lipitului / dezlipitului. Lucrez in regim individual, nu prestez servicii in domeniul electronicii si de aceea nu caut sa investesc in ceva profesional ci in ceva decent cu consumabile standardizate.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines