Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

dyogenes

Membru activ
 • Content Count

  886
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Se poate si mai bine

About dyogenes

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dyogenes

  Ma prinde flama prin masca de sudura automata

  Nu sunt sudor profesionist, de aceea nici nu am investit intr-o masca din aceasta automata, sudez cu o masca clasica. Am gasit insa o smecherie care pe mine ma ajuta enorm. Am fixat pe masca o lanterna din asta chinezeasca cu LED, focalizata pe piesele de sudat. Fiind LED de mare putere, ilumineaza suficient piesele incat sa le pot vedea relativ ok prin masca. Poate merita sa incercati si dvs metoda...
 2. Ei, ziceti si voi... nu am dreptate cu iarba aia? E premium quality!
 3. Nu sunt omul care sa pretinda ca le stie pe toate. Sincer nu stiu ce e Waxibei.Banuiesc ca e vreo poanta de care nu ma prind. Acuma, ca si receptie, pe mine nu m-a pasionat in mod deosebit doar sa-i ascult pe altii, am vrut sa si povestesc cu ei. Da sa stii ca nu mi-e rusine, m-am receptionat si pe mine insumi de vreo 2 ori. Nu stiu daca intelegi exact cum vine aia, da sa stii ca nu e o treaba usoara. :)) Cat despre transceivere, am avut in total vreo 6. Acu mai am 2, un IC-751A si un TS-850 de la Kenwood... Stiu ca nu sunt top of the new, dar nici nu mi-e rusine cu ele. PS suntem off-topic rau, asa ca eu nu mai revin. 73 de YO6PMX!
 4. RST... io zic sa nu ne luam la concurs... :)) Macar indicativ ai? Te intreb, deoarece auzi "americani" in miezul zilei in 40m, nu de alta... Sau crezi ca acele qso-uri (o mica parte vizibile si pe qrz.com) le-am facut cu A412 si receptor "profesional" din pleu?
 5. Doamne fereste! Ce a putut ajunge forumul asta? Mai oameni buni, voi va vedeti? Voi va auziti? Ati scris 49 de pagini depre un ipotetic receptor facut pe un pleu de conserva, legat la un cui in loc de antena, cu niste filtre chinezesti de nailon legate unu dupa altul, de nu stie nici Scaraotchi cum se adapteaza unul cu altul, ii masurati sensibilitatea cu S-metrul (necalibrat banuiesc) si ascultand fashaitul cu urechea, dupa care decretati ca "antena" (cuiul in speta) e acordat perfect. Mai mult, acest pleu de conserva este mult superior unui receptor profesional!!! E clar asadar ca toti inginerii de la Icom, Yaesu, TenTec sunt doar niste bieti imbecili, deoarece inca nu au descoperit pleul de conserva si urechiometrul. Sincer, verau si eu iarba de aia de-a voastra, pare de calitate!
 6. American in 40m in timpul zilei?????? !!!!!!
 7. dyogenes

  Reparatie TS 850SAT

  Asa este, electroliticii din DDS sunt beleaua lui TS-850. In plus, exista doua generatii de TS-850, in functie de DDS. Primele generatii foloseau in DDS integrate YM6631, care se distrug la un moment dat aproape sigur si vor trebui inlocuite. A doua generatie are in dds integrate YM66312, care sunt ok, nu se defecteaza. Totusi, daca erau integratele din DDS, transceiverul ar fi fost decalat in frecventa (impreuna cu scaderea puterii, etc) in cel putin unul dintre modurile de lucru. Daca este corect aliniat in frecventa, atunci nu ramane decat sa verifici electroliticii.
 8. Hmmm. Good questions... Banda de 160m e pentru cei adevarati, cel putin penru emisie, antenele sunt lungi si necesita mult spatiu. Da, exista activitate in 160m, mai ales in timpul iernii si in perioadele de minim ale activitatii solare (cum suntem in momentul de fata). In ceea ce priveste banda de 80m, desigur, este multa activitate. Daca doresti sa faci /receptionezi trafic DX, acesta este activ in timpul noptii, de obicei de la miezul noptii pana dimineata la rasaritul soarelui. Ulterior skip-ul se scurteaza, propagarea favorizand statiile locale. Este banda unde se face trafic national, concursuri gen Ion creanga, drumul mortilor, sarbatoarea clatitelor. Vara, banda este inchisa pe timpul zilei. Banda de 7 MHz este banda preferata pentru DX mai ales noaptea in timpul perioadelor de minim ale activitatii solare. Ziua skip-ul este scurt in 7MHz, ea fiind corespunzatoare qso-urilor YO, in jurul frecventei de 7,130 MHz de obicei. Banda de 14 MHZ este banda traditionala a DX-urilor, practic traficul intercontinental (DX) fiind activ aproape la orice ora. Totusi, iarna in anii de minim a activitatii solare, banda de 14MHz se poate inchide pe timpul noptii. Dimineata, intre orele 5 si 8 sunt posibile qso-uri spectaculoase, cu coasta de Vest a SUA pe long path, iar ulterior, pana in jurul orei 10-11 QSO-uri cu Australia si Noua Zeelanda, de asemenea pe long path. Seara, sunt favorizate legaturile cu SUA, Canada, America de Sud pe short path. Deci... pentru trafic local YO, receptorul merita facut pe 3,5 sau 7 MHZ. Pentru DX, 14 sau 18 MHz.
×