Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

CornelM

Membru activ
 • Posts

  164
 • Joined

 • Last visited

About CornelM

 • Birthday 02/13/1982

Profile Fields

 • Location
  Brasov

Recent Profile Visitors

601 profile views

CornelM's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Buna ziua, Am inteles cum sta treaba cu rezistoarle legate in paralel cu condensatoarele. Am facut masuratori fara rezistore si cu rezistoarele montate. O sa raman sa fac varianta cu o singura punte pe partea de forta si cu condensatoarele legare in serie. Asa pot sa ma duc cu tensiunea de alimentare pana in 40-45 de volti fara probleme asta in cazul in care schimb transformatorul. In timp cand fac rost de malai pentru hobby o sa pun un toroidal de 30Vca. Tensiunea de +/-17Vcc este folosita pentru a alimenta preamplificatorul si corectorul. o sa pun un LM7812 respectiv LM7912. Acestea sunt echipate cu AO TL082. O sa incerc si varianta aceasta. Ma leg cu stabilizatoarele la +/-16V si masa comuna la 0V. Nu vad de ce nu ar merge. Multumesc pentru sfaturile primite.
 2. Am adaugat componentele indicate. Am redus curentul prin LED la 10mA. Rezistoarele care le pun in paralel cu condensatoarele pote sa fie si de 1K/3W? Sunt pe stoc, de aceea intreb. Transformatorul are prize mediene. Asa cred. Are 5 pini unde ies firele din secuntar. Lateralele au un singur fir. Cele trei ramase din mijloc cate doua fire. Oricum m-ati bagat in ceata.
 3. Multumesc, o sa adaug la schema cele zise de dvs. Da este la 240Vca. Variaza la 32Vcc pana la 32.3Vcc. Probe si reglajul amplificatoarelor le-am facut cu C simplu de 22000uF, am vazut ca nu patesc nimic, ca nu se incalzesc dar nu stiu in timp ce se poate intampla.sunt alimentati la limita din tensiunea nominala. Stiu ca se lasa un 20% mai jos tensiunea pentru siguranta si viata lunga. Referitor la LED calculul este facut pentru un curent de 20mA.
 4. Salutare, Am nevoiue de putin ajutor. Am realizat amplificatoarele n-mos200, 2 la numar. Am realizat preamlpificatorul si corectorul de ton. Am realizat protectia la DC a boxelor si soft start. Toate sunt testate si reglate, pana aici totul bine. Am ajuns la partea de alimentare a amplificatorului si aici vreau sa ma consult cu voi. Fac bine ceea ce fac sau nu? Deci am un transformator cu 4 iesiri de 12Vca in secundar, de aici vreau sa leg in asa fel incat sa scot forta x24Vca si 2x12Vca la fel ca in poza: tensiunile de +/-32Vcc si respectiv +/-17Vcc ar fi cele de dupa filtraj, nu am mai desenat condensatoarele de filtraj. A doua chestiune, am mai multe condensatoare de 22000uF/35V si vreau sa le pun la filtraj dar inseriate cate doua pe ramura pentru a creste tensiunea de lucru. Este bine ceea ce fac? Ar mai trebui sa adaug ceva? Multumesc.
 5. Laserul ar trebui sa fie vizibil cu ochiul liber. Intr-un loc intunecat puteti verifica daca dioda laser emite sau nu ceva. Ar trebui sa fie o lumina rosie.
 6. genul acesta de raspunsuri mentin forumul la un nivel ridicat... din pacate sunt prezente pe multe din topicurile discutate aici.
 7. Salutare. Aveti dreptate, am copiat proiectul acelui domn, nici nu am spus altfel. Fac parte din categoria celor multi. Imi place sa imi mai ocup timpul liber (atunci cand fac rost de el) facand mici proiecte. Shambala, m-am grabit cand am creat topicul, asta e clar, am vrut sa prezint colegilor la ce am tot lucrat in ultima perioada, un fel de lauda... Sa revenim la subiect. Sapphire este amplificator discret cu feedback de curent (CFA). Putere minima de iesire 30mW la care se pot folosi casti intre 30 si 600 ohmi... ATH-AVC500 Audio-Technica sunt castile cu care folosesc amplificatorul. Comparatii? Nu am cu ce sa fac comparatii este primul amplif ce casti dedicat la care ascult, pot spune insa ca se aude la fel de bine ca la CD-playerul Denon DCD1560. Am incarcat un fisier xls si acolo sunt prezentate toate datele detaliat, deci tot un copy/paste. Este prezentat BOM-ul, schema, dispunerea componentelor, gain calculator in bucla deschisa si bucla inchisa. Invatati-ma despre aceste masuratori, bineinteles daca aveti timp si chef pentru asa ceva. Multumesc. pcb-sapphire-bom.zip
 8. Multumesc de aprecieri. Sincer nu am ascultat niciodata ceva pe lampi... Dar nu ma atras pentru ca din cate stiu eu asa in mare sunt ceva tensiuni mari si mai multe transformatoare. Idea nu este rea. Cine stie poate pe viitor Multumesc pentru apreciere si sfat. Imi cer scuze daca am incalcat regulamentul. Am atasat schema, daca doriti puteti sa editati primul post. Totul sa fie conform cu regulamentul. Multumesc.
 9. Buna ziua. Va prezint ultimul proiect realizat. Este vorba de amplificatorul pentru casti Sapphire proiectat de RJM. Link-ul va directioneaza catre intregul proiect https://www.diyaudio.com/forums/headphone-systems/196149-rjm-audio-sapphire-desktop-headphone-amplifier.html Amplificatorul baga in casti un sunet excelent Pentru ca aveam prin cutia cu piese majoritatea componentelor celor necesare am ales sa construiesc acest amplificator. Rezultatul este unul excelent, nu dezamageste deloc. pentru cine vrea sa-si construiasca un amplif. pentru casti este o alegere foarte buna. Am incarcat si cateva poze cu ce am reusit eu sa fac. O zi faina si spor la bricolat!
 10. Asa este. Fiecare face ce vrea. Colegii au dat cateva sfaturi ca sa va scuteasca de multe probleme pe care cu siguranta o sa le intalniti pe parcurs, iar daca nu aveti o baza solida o sa fie foarte greu. Legat de boxe eu le-am facut singur pe acestea : Ce pot sa va asigur din experienta mea este ca o sa aveti mult de munca. Asta daca vreti sa iasa ceva cat mai aproape de adevar. Mult de studiat in primul rand. La final daca este facut cum trebuie proiectul satisfactia va fi pe masura.
 11. Problema rezolvata. Din cauza sarcini pentru ca nu este un echilubru perfect intre ramuri sursa nu reusea sa porneasca in acelasi timp. nici in sursa componentele nu sunt cu parametrii identici... Cateodata fenomenul se muta pe ramura negativa. Cu ajutorul unui coleg am reusit sa pornim montajul corect. Am adaugat la schema doua condensatoare de 470nF intre emitorul si colectorul tranzistoarelorBC546 respectiv BC556. Multumesc pentru timpul pe care l-ati pierdut cu aceasta problema.
 12. Aceasta este schema vu-metrului pe care vreau sa-l alimentez. APEX VU8S SCH.pdf
 13. Buna, Am facut masuratorile cerute. Ele arata cam asa: 1. masuratoare cand este OK BD140 BC546 B-15.8V B-8.6V C-14.9V C-15.3V E-16.2V E-8.1V 2. masuratoarea cand nu este OK BD140 BC546 B-15.9V B- -7.08V tensiune negativa C-7.6V C- 15.9V E-16.5V E- -6.8V tensiune negativa
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines