Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

CornelM

Membru activ
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About CornelM

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Brasov

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eu am folosit asta: https://www.hornbach.ro/shop/Grund-acrilic-alb-750-ml/5870206/produs.html
 2. O treaba minunata. Sa o folositi sanatos.
 3. Multumesc pentru raspunuri. Am luat smirghel de granulatie 150 si 180 pentru prima slefuire. Pentru slefuirea intre straturile finale o sa folosesc smirghel de 240.
 4. Buna, Doresc sa vopsesc MDF cu vopsea pe baza de apa culoarea alb. Care sunt pasii de urmat pentru a realiza un lucru de calitate? Multumesc.
 5. Daca este vorba despre acest proiect http://www.zaphaudio.com/ZD5.html La introducere scrie acest lucru: This project and article is not recommended for beginning DIY'ers.
 6. Salutare, Cum ar trebui sa fie la relația dintre volumul global al unui TQWT și VAS al difuzorului? Volumul incintei ar trebui sa fie mai mare sau mai mic decit VAS? Ce influență are asupra difuzorului? Multumesc.
 7. Nu contest metoda dar nu as recomanda-o. Este un tratament foarte agresiv pentru stratul foarte subtire de cupru. Nu-mi place aspectul acela zgariat. Aveti dreptate. Doar ca eu dau dupa aceea cu fludor. O sa incerc si eu metoda dvs de curatare.
 8. Salut, Eu fac in felul urmator: Prima data dau placuta de cupru cu pasla de la buretele de vase si o degresez. Printez hartia foto pe care e cablajul cu fierul de calcat. Dupa ce realizez transeferul cablajului si indepartez hartia fac mici retusuri cu marker permanent, acolo unde observ ca tonerul lipseste sau e strat foarte subtire. il bag la corodat in clorura ferica. Eu nu scufund placuta in clorura ci o las sa pluteasca cu fata de Cu in clorura. In cam 20-30 de minute este gata. Daca placa este din sticlotextolit o sa se observe cablajul prin ea cand este deasupra clorurei dupa ce se corodeaza. Scot pcb-ul de la corodat il spal cu apa calduta dupa care folosesc fluxoff pentru indepartarea tonerului. Vine partea cu gauritul, pe urma traseele le cositoresc pentru a evita oxidarea Cu si ingrosarea traseelor. Cam asta e. sper sa fie se folos. poti sa mai urmaresti pe youtube tutoriale. Domnul Sesebe are mare dreptate cu metoda foto. Este putin mai scumpa dar merita din plin. Succese si toate cele bune.
 9. Am descoperit si greseala de proiectare a schemei in eagle. Problema a fost remediata, acum totul este in regula. Functioneaza foarte bine. Multumesc pentru ajutor. Toate cele bune.
 10. Am revenit cu noutati Ambele variante de soft sunt OK. Testate si probate. Personal o sa raman la versiunea V_816_16MHz_4x20. Doar ca (''acel doar ca'') nu se opreste. Cu siguranta s-a strecurat o greseala pe undeva... LED-ul sta aprins cam 30 de secunde dupa care se stinge. Probabil ca atunci ar trebui sa se opreasca si testerul. Pana una alta totul este foarte bine. Multumesc d-lui bentanioan pentru softuri.
 11. Da, cunosc operatiunea. O sa mai incerc dupa-masa cand ajung acasa. Am incercat si ieri dar nu vad cand imi spune da scot scurtul de pe probe si cand sa pun C mai mare de 100nF.... Sper sa reusesc. O sa revin cu rezultatul. Multumesc pentru ajutor.
 12. Acesta functioneaza perfect. Numai ca nu functioneaza cu encoder si nu se opreste automat. Eu doresc sa-l folosesc pe baterie.
 13. Probabil ca o face numai ca nu ajung sa vad din meniu unde este selftest. Daca invart de encoder la un momentdat apar cateva optiuni din meniu dar nu si selftest.
 14. Da. L-am testat. Nu este ok. Nu se vede corect pe display mesajul care apare cand nu are componenta la masurat. In schimb mesajul prin care spune ca aparatul nu este calibrat apare OK. Encoderul functioneaza, in schimb nu se opreste automat. Pentru toti colegi de forum am cerut ajutorul d-lui bentanioan la softul pentru Atmega328, 16MHz, display 4x20, encoder si oprire automata. Cam astea sunt problemele.
 15. Multumesc. Nu aveam conexiune buna la internet si nu imi aparea filmul.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.