Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sebip

Membru activ
 • Content count

  173
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About sebip

 • Rank
  Membru
 • Birthday 09/07/1973

Profile Information

 • Locatie
  Baia Mare, Maramures

Recent Profile Visitors

79 profile views
 1. sebip

  Cumpar calculatoare - computere foarte vechi

  Nu mai e de actualitate oferta pentru Sharp ... Din pacate raspunsul a venit cu mare intarziere (dupa o luna) si nu a fost clar, nu mi-am dat seama da va intereseaza sau nu o eventuala achizitie a acestui model. Bafta la achizitionarea a ceea ce va doriti !
 2. sebip

  Automat de udat florile

  Fiindca se apropie sezonul concediilor, o idee este utilizarea unui automat pentru irigare , sunt din acelea alimentate cu baterie, programabil pe zile. Practic aveti un robinet cu actionare programabila, cu ajutorul unui vas pus la inaltime sa asigure alimentare prin cadere si cu un robinet din care sa dozati debitul (de exemplu la acvaristica sunt mici robinete pt aer, la perfuzii e acel dozator ....) se poate obtine relativ ieftin o instalatie de udare.
 3. sebip

  Cumpar calculatoare - computere foarte vechi

  Va intereseaza un Sharp Pocket Computer PC-1248 cu unitate de caseta si printer si alimentator de la 230V ? In caz afirmativ va pot trimite un video mic cu aparatul (daca imi dati o adresa de email).
 4. sebip

  Cumpar DSO pe USB (PC)

  Va pot recomanda (eu am o varianta anterioara ... ) https://store.digilentinc.com/analog-discovery-2-100msps-usb-oscilloscope-logic-analyzer-and-variable-power-supply/ exista reprezentanta si in RO, daca faceti achizitia prin intermediul unui student sau cadru didactic ...exista o reducere destul de semnificatica (sau era acum 1-2 ani ... pentru mediul academic ).
 5. sebip

  Cumpar DSO pe USB (PC)

  Daca va intereseaza Bitscope BS05 detalii tehnice: http://bitscope.com/product/BS05/ doar osciloscopul, fara accesorii... negociem pe privat pretul (poate nu va intereseaza osciloscopul la performantele pe care le are)
 6. sebip

  windows XP

  Poate ar fi util ca in BIOS sa faci toate setarile Default (ai undeva in meniu" load default") si pe urma sa faci modificarile in ceea ce priveste SATA (in mod ATA sau Legacy). Posibil sa fie si alte setari care sa fie incompatibile cu XP dar daca le faci pe cele implicite posibil sa scapi de ele, cele implicite sunt cele care asigura o functionare "sigura" (nu neaparat optima dar va porni si functiona). Recomand instalarea de pe CD a windows-ului XP, ai cele mai mici sanse de a obtine erori. Bafta la instalare !
 7. sebip

  Regulator Eoliana

  Testarea ati realizat-o avand conectate si bobinele generatorului eolian ? Fiind cu tiristori e nevoie de acele infasurari pt a-i scoate din conductie si nu e suficienta doar conectarea lor ci si rotirea generatorului. (adica nu ati pus doar o sursa de alimentare in locul tensiunii generate de catre generatorul eolian!) De asemenea, montajul face si redresarea tensiunii si pentru buna functionare este nevoie ca tensiunea sa nu fi fost redresata anterior (presupun ca unele generatoare eoliene au prevazuta redresarea tensiunii undeva langa generator)
 8. sebip

  Comportament ciudat sau din cauza EMI...?

  Incercati cu o rezistenta de pull-up externa, posibil acolo sa fie problema (cu cea interna).
 9. sebip

  arduino controller lampa leduri acvariu

  Ar fi util sa treceti locatia la profil, asa puteti fi contactat de o persoana interesata sa va ajute, care sa fie intr-o zona apropiata. De asemenea un model si o marca ar prinde bine ca sa stim despre ce dispozitiv e vorba, poate cu o cautare pe google gasim si schema (poate si softul) de la lampa respectiva. Ca sa-l controlati cu o aplicatie din telefon aveti nevoie ori de un modul gsm conectat la arduino (si se controleaza cu sms-uri) ori de o interfata de retea si-l conectati la reteaua de internet. In ambele situatii e nevoie si de programul pt arduino care sa comunice cu respectivele interfete, program care trebuie adaugat (sau facut altul de la zero ...dar e nevoie de schema electrica) la cel existent (adaugarea presupune existenta sursei programului care e acum in arduino). Va dati seama ca cineva care e mai aproape de locatia dvs ar avea sanse mai mari sa poata rezolva aceste aspecte (trebuie si programat si testat, cu posibile mici modificari ...de la distanta e mai ceva mai dificil).
 10. sebip

  Sistem preaplin acvariu

  Cred ca ne agitam degeaba :-( ... poate nu mai e interesat de subiect
 11. sebip

  Cadelnita electronica

  V-am trimis un mesaj MP cu ceva detalii despre cineva care a realizat asa ceva.
 12. sebip

  Sistem preaplin acvariu

  E de verificat doar sa nu intre aer pe tubul de legatura astfel incat sa intrerupa legatura dintre cele doua vase. (aer de la pompa de aer sau, in timp, de la plante, mai apar bule de aer pe unele plante) La proiectare trebuie tinut cont ca diametrul tevilor de evacuare (si a "stutului" de preaplin) sa fie mai mare fata de cel care aduce apa in acvariu, in cel mai defavorabil caz sa poata evacua tot surplusul, daca se defecteaza sistemul de picurare si ajunge sa intre mai multa apa in acvariu (cu debit mai mare). Ceva de genul asta propuneam: https://www.youtube.com/watch?v=lQi-W25Z2Es doar ca in locul celui de-al doilea compartiment ... sa fie direct un furtun de scurgere. Altceva asemanator https://www.youtube.com/watch?v=L6ArUM_hTtA
 13. sebip

  Sistem preaplin acvariu

  Un sistem, fara automatizare, fara sa fii nevoit sa dai gaura in acvariul existent, este cel din figura de mai jos. Practic ai un vas exterior (poate fi un tub de pvc de 5-6cm diametru de la scurgere apa) care este conectat la acvariu printr-un tub plin cu apa, astfel cand va creste nivelul apei in acvariu, prin tubul plin cu apa, va creste si nivelul in vasul exterior (principiul vaselor comunicante). Acest vas exterior poate avea o gaura (sau robinet sau stut sau ...orice) de preaplin, prin care se poate evacua excesul de apa (prin intermediul unui furtun poate fi direct la canalizare sau in gradina). Singura conditie este ca tubul de legatura sa aiba capetele introduse suficient de mult in cele doua vase (sa fie mai adanci fata de nivelul dorit de scurgere - nivelul de preaplin), capatul din acvariu poate sa aiba si un material filtrant care sa nu permita "iesirea" pestilor (a puilor sau crevetilor ...), si e nevoie de "amorsare" (umplerea tubului de legatura cu apa) doar o singura data. Asa e suficient sa introduci apa proaspata in acvariu si surplusul de apa se va evacua automat.
 14. sebip

  decapant OL

  Puteti incerca cu pasta decapanta Rothenberger, cea folosita la instalatiile termice din cupru, prin incalzirea ei se depune un strat de staniu (pe materialul pe care e pusa pasta) la care fludorul are aderenta mai mare. Pasta respectiva se mai uilizeaza, ca o solutie DIY, pentru cablaje imprimate (PCB) pentru facilitarea lipirii dar si ca protectie pentru traseele de cupru.
 15. sebip

  Arduino: Hexadecimal

  Se utilizeaza "HEX" (hexazecimal) fiindca e forma "scurta" a unui numar binar, ori microprocesoarele folosesc numere binare (nu in format zecimal). Practic se impart cei 8 biti in doua si se "traduce" fiecare jumatate in numarul hexazecimal corespunzator (de aceea am scris ca e forma "scurta"). Prin urmare se utilizeaza exact numerele utilizate de catre procesor si nu echivalentele lor in zecimal. Concret: la a doua adresa a senzorului microcontrolerul va transmite 00011111 in binar sau echivalentul 1F in hexazecimal si doar prin convertire in zecimal va fi 231, ori primele doua forme sunt exact numerele (bitii) utilizate de catre microprocesor. Banuiesc ca se prefera (dar nu e obligatoriul ...dupa cum se vede si din al doilea exemplu al dvs) sa se utilizeze numere hexazecimale (sau in binar cand e important sa se urmareasca "evolutia" unui bit) pentru a putea urmari mai usor (sau mai corect) numerele "din" microprocesor. Stiind ca trebuie sa receptionez 11111111 (binar) imi va fi mai usor sa fac o comparatie in program cu 11111111 (binar) sau FF (hexa) fata de 255 (zecimal). Sau o alta varianta ...stiind ca numarul e pe 8 biti respectiv 2 cifre hexa risc sa fac o confuzie comparand cu numarul echivalent pe 3 cifre in zecimal datorita numarului de cifre diferit (ca si "digiti"), chiar daca prin conversie e practic acelasi numar. Parerea mea ! :-)
×