Jump to content

sebip

Membru activ
 • Content count

  172
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About sebip

 • Rank
  Membru
 • Birthday 09/07/1973

Profile Information

 • Sex
  Barbat
 • Locatie
  Baia Mare, Maramures
 1. windows XP

  Poate ar fi util ca in BIOS sa faci toate setarile Default (ai undeva in meniu" load default") si pe urma sa faci modificarile in ceea ce priveste SATA (in mod ATA sau Legacy). Posibil sa fie si alte setari care sa fie incompatibile cu XP dar daca le faci pe cele implicite posibil sa scapi de ele, cele implicite sunt cele care asigura o functionare "sigura" (nu neaparat optima dar va porni si functiona). Recomand instalarea de pe CD a windows-ului XP, ai cele mai mici sanse de a obtine erori. Bafta la instalare !
 2. Regulator Eoliana

  Testarea ati realizat-o avand conectate si bobinele generatorului eolian ? Fiind cu tiristori e nevoie de acele infasurari pt a-i scoate din conductie si nu e suficienta doar conectarea lor ci si rotirea generatorului. (adica nu ati pus doar o sursa de alimentare in locul tensiunii generate de catre generatorul eolian!) De asemenea, montajul face si redresarea tensiunii si pentru buna functionare este nevoie ca tensiunea sa nu fi fost redresata anterior (presupun ca unele generatoare eoliene au prevazuta redresarea tensiunii undeva langa generator)
 3. Comportament ciudat sau din cauza EMI...?

  Incercati cu o rezistenta de pull-up externa, posibil acolo sa fie problema (cu cea interna).
 4. arduino controller lampa leduri acvariu

  Ar fi util sa treceti locatia la profil, asa puteti fi contactat de o persoana interesata sa va ajute, care sa fie intr-o zona apropiata. De asemenea un model si o marca ar prinde bine ca sa stim despre ce dispozitiv e vorba, poate cu o cautare pe google gasim si schema (poate si softul) de la lampa respectiva. Ca sa-l controlati cu o aplicatie din telefon aveti nevoie ori de un modul gsm conectat la arduino (si se controleaza cu sms-uri) ori de o interfata de retea si-l conectati la reteaua de internet. In ambele situatii e nevoie si de programul pt arduino care sa comunice cu respectivele interfete, program care trebuie adaugat (sau facut altul de la zero ...dar e nevoie de schema electrica) la cel existent (adaugarea presupune existenta sursei programului care e acum in arduino). Va dati seama ca cineva care e mai aproape de locatia dvs ar avea sanse mai mari sa poata rezolva aceste aspecte (trebuie si programat si testat, cu posibile mici modificari ...de la distanta e mai ceva mai dificil).
 5. Sistem preaplin acvariu

  Cred ca ne agitam degeaba :-( ... poate nu mai e interesat de subiect
 6. Cadelnita electronica

  V-am trimis un mesaj MP cu ceva detalii despre cineva care a realizat asa ceva.
 7. Sistem preaplin acvariu

  E de verificat doar sa nu intre aer pe tubul de legatura astfel incat sa intrerupa legatura dintre cele doua vase. (aer de la pompa de aer sau, in timp, de la plante, mai apar bule de aer pe unele plante) La proiectare trebuie tinut cont ca diametrul tevilor de evacuare (si a "stutului" de preaplin) sa fie mai mare fata de cel care aduce apa in acvariu, in cel mai defavorabil caz sa poata evacua tot surplusul, daca se defecteaza sistemul de picurare si ajunge sa intre mai multa apa in acvariu (cu debit mai mare). Ceva de genul asta propuneam: https://www.youtube.com/watch?v=lQi-W25Z2Es doar ca in locul celui de-al doilea compartiment ... sa fie direct un furtun de scurgere. Altceva asemanator https://www.youtube.com/watch?v=L6ArUM_hTtA
 8. Sistem preaplin acvariu

  Un sistem, fara automatizare, fara sa fii nevoit sa dai gaura in acvariul existent, este cel din figura de mai jos. Practic ai un vas exterior (poate fi un tub de pvc de 5-6cm diametru de la scurgere apa) care este conectat la acvariu printr-un tub plin cu apa, astfel cand va creste nivelul apei in acvariu, prin tubul plin cu apa, va creste si nivelul in vasul exterior (principiul vaselor comunicante). Acest vas exterior poate avea o gaura (sau robinet sau stut sau ...orice) de preaplin, prin care se poate evacua excesul de apa (prin intermediul unui furtun poate fi direct la canalizare sau in gradina). Singura conditie este ca tubul de legatura sa aiba capetele introduse suficient de mult in cele doua vase (sa fie mai adanci fata de nivelul dorit de scurgere - nivelul de preaplin), capatul din acvariu poate sa aiba si un material filtrant care sa nu permita "iesirea" pestilor (a puilor sau crevetilor ...), si e nevoie de "amorsare" (umplerea tubului de legatura cu apa) doar o singura data. Asa e suficient sa introduci apa proaspata in acvariu si surplusul de apa se va evacua automat.
 9. decapant OL

  Puteti incerca cu pasta decapanta Rothenberger, cea folosita la instalatiile termice din cupru, prin incalzirea ei se depune un strat de staniu (pe materialul pe care e pusa pasta) la care fludorul are aderenta mai mare. Pasta respectiva se mai uilizeaza, ca o solutie DIY, pentru cablaje imprimate (PCB) pentru facilitarea lipirii dar si ca protectie pentru traseele de cupru.
 10. Arduino: Hexadecimal

  Se utilizeaza "HEX" (hexazecimal) fiindca e forma "scurta" a unui numar binar, ori microprocesoarele folosesc numere binare (nu in format zecimal). Practic se impart cei 8 biti in doua si se "traduce" fiecare jumatate in numarul hexazecimal corespunzator (de aceea am scris ca e forma "scurta"). Prin urmare se utilizeaza exact numerele utilizate de catre procesor si nu echivalentele lor in zecimal. Concret: la a doua adresa a senzorului microcontrolerul va transmite 00011111 in binar sau echivalentul 1F in hexazecimal si doar prin convertire in zecimal va fi 231, ori primele doua forme sunt exact numerele (bitii) utilizate de catre microprocesor. Banuiesc ca se prefera (dar nu e obligatoriul ...dupa cum se vede si din al doilea exemplu al dvs) sa se utilizeze numere hexazecimale (sau in binar cand e important sa se urmareasca "evolutia" unui bit) pentru a putea urmari mai usor (sau mai corect) numerele "din" microprocesor. Stiind ca trebuie sa receptionez 11111111 (binar) imi va fi mai usor sa fac o comparatie in program cu 11111111 (binar) sau FF (hexa) fata de 255 (zecimal). Sau o alta varianta ...stiind ca numarul e pe 8 biti respectiv 2 cifre hexa risc sa fac o confuzie comparand cu numarul echivalent pe 3 cifre in zecimal datorita numarului de cifre diferit (ca si "digiti"), chiar daca prin conversie e practic acelasi numar. Parerea mea ! :-)
 11. incalzitor apa pasari

  Daca doriti sa va confectionati .... mai e o discutie putin mai jos in lista. https://www.elforum.info/topic/84751-adapatoare-pasari-cu-sistem-anti-inghet/ o solutie foarte buna ...un incalzitor de acvariu de putere mica (este submersibil )... 10-15-25w
 12. Informatiile utile date aici au fost prea tarziu pentru licenta din iulie :-) ...deci nici o grija @one
 13. Revenind .. desi se pare ca a renuntat initiatorul ... dar poate prinde bine pentru vreun alt coleg: Masurarea distantei utilizand laser si o camera web https://sites.google.com/site/todddanko/home/webcam_laser_ranger
 14. Exista niste module care pot fi utilizate, destul de scumpute. O alta abordare pe care am vazut-o este cu o camera web si un pc, din pacate camera web la arduino e mai greu de realizat (poate varianta de arduino cu procesorul STM pe 32biti).
 15. @mars01: distanta cand se masoara cu laser ...cel putin la aparatele "mestesugaresti" (cele din comert) ... nu utilizeaza timpul deplasarii fascicolului laser ! Utilizeaza o camera video (uneori chiar cu o singura sau cateva linii ...dar cu cat de multi pixeli pe acea linie) ...practic masoara distanta dintre fasciculul laser si axa optica a camerei (care e la o mica distanta (centimetri) de dioda laser la partea de emisie) .... si cu putina trigonometie se poate determina distanta pina la punctul laser cu o precizie mai mare fata de metoda cu ultrasunete (care nu poate fi "punctuala" cum este aceasta metoda). LIDAR-ul are acelasi principiu doar ca se genereaza mai multe puncte si se poate genera o "harta a distantelor" si implicit o reprezentare 3D, similar functioneaza si Kinect de la XBOX, doar ca utilizeaza spectrul infrarosu pentru laser.
×