Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Florin31

Membru Activ
 • Posts

  236
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  Corabia Olt

Recent Profile Visitors

373 profile views

Florin31's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Va salut. Asa cum am spus în postările anterioare am făcut câteva asomatoare 12v- 90v și încă unul de 12v- 60v ambele cu rezultate foarte bune. Dar hai sa ducem treaba asta la un nivel mai înalt. As dorii sa fac un asomator doar cu 1 singura celula Li-Ion 18650 (3000Mah) și sa scot măcar60- 80v și suficienta putere pentru asomarea unui porc. De ce as dorii acest lucru? Pai este simplu. În primul rand totul ar putea fi pus într-o cutiuță foarte mica sau poate într-un mâner chiar din teava de PPR. Are cineva idee despre vreo schema la ceea ce am spus mai sus? Sunt conștient ca bateria va tine foarte puțin și ca o sa trebuiască reîncărcata după fiecare asomare dar nu asta este problema. Mulțumesc.
 2. Faza asta am pățit și eu anul trecut când am folosit prima data asomatorul. Porcul era sa cada peste un vecin care nu credea ca un porc poate fi asomat de la niște "baterii asa micuțe" Norocul lui a fost ca a reușit în ultima clipa sa se ferească pentru ca porcul a căzut exact pe partea lui. Cam toți au rămas cu gura căscată de cum a căzut porcul ca și cel care trebuia sa facă injunghierea a uitat și de cuțit.
 3. Merge și cu 60v garantat. L-am probat eu acum câteva zile.. Am un asomator care e făcut fără integrat doar 2 mosfeti și 4 Rezistori la partea de oscilator, iar ca transformator am folosit un transformator care era de 2x9v 1A la care primarul cel de (220v) l-am rebobinat cu sarma mult mai groasă și astfel am obținut pe ieșire 60v. In sarcina cu un bec 35w scade doar 2v. Menționez ca este alimentat la 12.6v ( 3 celule 18650 înseriate)
 4. Salut. Am un multimetru un Dt9205a care l-am folosit greșit în sensul ca l-am uitat conectat la un invertor pe ieșire fără sarcina fără nimic și tensiunea de acolo în gol a fost mare iar multimetru s-a deteriorat pe scala de AC. În consecință aparatul nu mai măsoară nimic pe nici o treapta pe AC l-am desfăcut nu se vede nimic bubuit totul vizual pare în regulă. As aprecia dacă m-ar putea ajuta cineva cu vreun sfat ceva pentru a încerca depanarea acestui multimetru. Problema e ca nu am nici alt multimetru la îndemână sa pot face măsurători pe placa. https://imgur.com/a/9IoGyrj
 5. Am sarma. Încă ma chinuiesc sa desfac trafu. Încă nam reușit să-l desfac.
 6. Ma refeream ca nu știu dacă pot pune sa nu iau ban ceva pe forum sau sa se spună ca fac reclama ceva. Am văzut ca nu are Integrat ceva și mi sa părut simplu. Acu ca funcționează sau nu asta nu am de unde sa stiu.
 7. Salut. Azi căutând pe internet am găsit un videoclip pe Youtube în care cineva prezintă un asomator făcut în cel mai minimalist mod posibil dar nu știu dacă e posibil sa funcționeze cu ce arata el acolo. Nu știu dacă am voie sa pun link cu videoclipul în cauza. Deși el arata ca merge. Eu acum sunt la stadiu de4 bobinaj al unui transformator, ma chinui sa fac un asomator de tipul '' totul în mâner "
 8. Salut. Am un transformator recuperat 2x9v 1000mA am făcut un montaj care este un invertor iar pe ieșire am o tensiune de 150v iar când pun un bec cu filament de 35w tensiunea scade pe la un 90v. Ce spuneți ar face fata acest mic transformator pentru un asomator? Sau ar trebuii mai mare?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines