Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

bogdan_bogdan889

Membru activ
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

About bogdan_bogdan889

 • Rank
  Luca Bogdan
 • Birthday 02/28/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Single Status Update

See all updates by bogdan_bogdan889

 1. Am  doua perechi de irf140/9140 recuperati, originali . Sunt disponibili la 50ron; 

  Nu am inteles incapatanarea prosteasca de a implementa cu mai multi finali in paralel de putere mai mica cand exista varianta amintita. Sansa de a nimeri finali imperechiati noi e nula ; dispersia fiind mare chiar in cazul aceleiasi strucuri. 

  1. Show previous comments  8 more
  2. bogdan_bogdan889

   bogdan_bogdan889

   Nu am nimic cu opinia dv. Nu cumpăr de la emag. Plus eu am pe un modul 4irfp240 si 4 irfp9240.

   Deci ma repet nu ma intereseaza ce fac alti amplificatoarele nu le fac pentru mine. Eu ascult muzica la un PP cu el84. 

   În legătură cu lămpile nu e nici un vis. Ultimul amplificator pe lampi am făcut un PP cu 6p36s 2×50w.

    

  3. clausnc

   clausnc

   Am inteles ca sunt pentru altii dare acei altii o sa va dea u ele in cap cand se vor praji. Din celebrele fet400 tot cu cate 4 finali de astia nu au scapat prea multe; de fapt nu cred sa mai mearga vreunul. Motivul nu era schema ci componentele alese si alimentarea lor la limita. (la aceasta greseala am atras atentia). 

    

   Cand am zis vis ,m-am referit la sunetul natural de lampi. Singurul amplificator PP cu lampi care intradevar suna de vis costase 10mii eur, celelalte duzini ascultate erau o vaga asemanare. (doar cele SE se mai apropie dar la puteri foarte mici si necesita difuzoare speciale din acest motiv). Sunt foarte multe statii hi-end entry care dau clasa lejer unui amplificator PP facut cu componente de doi lei (vezi trafurile de iesire care in statia de 10miieur reprezinta aproape jumatate din suma).

    

   Eu ascult muzica pe un sistem audio ,statia  e doar o za a acestuia. Compromisuri mult mai mari  sunt la sursele de semnal dar si la boxe. (aici nu prea exista o varianta de mijloc precum la statii)

   La zgomoteca nu conteaza decat sa nu se arda si sa se auda cat mai distorsionat (atunci apare senzatia de prea tare in creier).

    

  4. clausnc

   clausnc

   Am reparat o statie auto scumpa (500eur) cu finali bipolari in paralel. A picat doar un PNP de pe un singur canal din patru  (statia  era in protectie cu canalul defect). Defectarea a survenit dupa o ora de functionare la putere mica fata de potentialul statiei . Chiar daca SOA celor doi finali adunati era foarte mare, cel care a fost mai slab de inger a tras din greu la limita lui SOA si inevitabilul s-a produs dupa vreo doi ani de folosire normala. Daca se folosea un singur final cu putere dubla nu s-ar fi intamplat acest lucru, dar din pacate la bipolari acesta varianta nu e posibila. La mos-fet e posibil acest lucru   si e doar o optiune care tine de nivelul de pregatire a proiectantilor.

   Deci iata cum un lucru ideal din punct de vedere teoretic, in practica nu prea functioneaza datorita imperfectiunilor tehnologice. (  sau functioneaza conform economiei de consum)

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines