Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

attilaa0

Membru activ
 • Content Count

  2,131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Se poate si mai bine

About attilaa0

 • Rank
  Electronist

Profile Information

 • Locatie
  Targu Mures

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Deci va spun ca am facut reglajul inapoi pe 0 si defectul a reaparut,nu de alta dar sa ma convong ca tv nu se va reintoarce. Cu reglajul la 0 se auzea din trafo chopper cum consuma , se auzea frecventa ceva de genu:tac tac ta tac ,apoi cu reglajul la 30 aceasta frecventa crestea: ceva de genu trrrrrrrrrr.daca intelegeti ce vreau sa spun.
 2. In sfarsit Rezolvat! Mergand pe aceasta idee am observat ca nu are reglaj de backlight din meniu doar din meniu service,am intrat acolo si valoarea era pe 0.Am reglat la 30. Si asta a fost.Eu am banuit softul din prima data ,dar m-a indus in eroare dumpul descarcat cu care mergea tv insa si acela era cu problema fiind netestat.Multumesc celor care m-au ajutat !
 3. Asa am procedat dar cum am dat tensiune a si cedat ,adica a intrat in st-by.Ce am observat ca atunci cand face figuri semnalul este distorsionat cu zimti din driver leduri. Si tensiunea creste pe leduri la 103V, am scos afara unul ditre rezistente ca sa reduc curentul ,acuma face 3 palpaieli apoi se stabilizeaza la 80V si merge. Am schimbat si driverul de leduri dar nu e de acolo problema.
 4. Shema se gaseste aici:https://elektrotanya.com/chassis_b32pfl3xxx_t3_tp.vst59s.p89_lcd_tv_sm.pdf/download.html Deci cu mufa scoasa de la leduri am sonor si imagine ,mai putin backlight si tv merge ,nu mai intra inapoi in st by .Ori driverul pentru leduri o fi buba? http://tekniktvled.blogspot.com/2017/09/sistem-protek-bl-driver-ob3550.html
 5. Am scris mai inainte ca am inlocuit baretele,deci leduri excluse din problema.
 6. Am montat un bec pe bara de 12V de 5W si am decuplat baretele ,am dat drumul la tv si a ramas pornit cu becul arzand ,nu scade tensiunea de 12V deloc,dar in schimb am vazut ca tensiunea care alimenteaza ledurile a crescut de la 63V la 88V.Poate asta o fi cauza?
 7. Controlerul din sursa?E unul mic smd cu 6 pini gen SG6848ATZ .Si sunt 2 condensatori :4,7uF si 47uF.Le-am schimbat .
 8. Am schimbat si condensatoarele ,nici o diferenta.
 9. Revin cu problema ,am schimbat diode ,TL431 ,dar nu dau de defect.Deci intr-adevar sursa nu face fata consumului ,astept alte idei,o fi in primar problema sau in secundar?
 10. Da !are si imagine ,doar nu ajunge sa sune si sonorul ca decupleaza,daca scot afara mufa ledurilor atunci apare si sonorul si nu mai decupleaza. Sunt momente cand merge si imaginea si sonorul iar ledurile vibreaza,se vede ca alimentarea de 12V scade in acele momente ,iar cand incep sa vibreze ledurile scade la 9V apoi intra in protectie probabil si st by. Parca ar scade frecventa impulsurilor pe invertor .Asa se comporta ledurile.
 11. Buna ziua!Acest led cu sasiu TP.VST59S.P89 porneste ,apoi ledurile din display incepe sa vibreze si apoi reintra in st-by.Am rescris dump dar nu s-a schimbat nimic. Am pus alte barete dar nici o diferenta. Ce poate fi?Va multumesc!
 12. Buna idee,ceea ce e interesant ca eu am alimentat 3,3v din sursa externa.
 13. Nu am pus ,nu am facut nici o modificare.
 14. Treaba cu TNM este in felul urmator:pinul RST-n(Reset) nu este nevoie sa fie conectat,acum 3 minute am citit o placa BN41-02353C cu TNM 5000 fara probleme.Am alimentat partea de 3,3V cu o sursa externa ,si am mai legat D0,CLK,GND si CMD.Atat. Problema mea e cu RT809H care e asa de sensibil daca decuplez ceva in timpul citirii,bec sau pun in priza ceva se intrerupe citirea si da eroare1.Am pus si satbilizator de 3,3V dupa sursa de 5V din care fac 3,3V si tot asa se intrerupe.A mai patit cineva asa?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.