Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

miticamy

Membru activ
 • Content Count

  7,455
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,043 core_reputation_level_5

6 Followers

About miticamy

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Metrou Costin Georgian

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pai atunci masuratoarea la 450w este cam la distanta de ce s-ar intampla in cazul limita. Ai vazut si la I_UNIT cat se modifica formele la puterea cea mai mare masurata. Acum arata frumos curentul prin tranz. Nu ai sarcina mare sa pui macar pt o sec la 1500w?
 2. In 40 ani de surse nu am pus niciodata masa sondei in emitor/ sursa tranzistor de sus la semipunte. Cum am mai spus, masa sondei este intotdeauna la impamantare. Pentru asta cred ca sunt osciloscoapele cu intrarile izolate.Am pus o oscilograma cum verific comanda de sus, alimentez la o tensiune mica sursa si pastrez aceeasi masa-cea de jos. Dar poate mai faci un efort si masori cu metoda diferentiala cu 2 sonde: prima sonda in sursa MOS de sus si a doua in poarta lui. Canalul 2 in inversezi si apoi faci suma lor. Au explicat colegii aici de functia MATH >>>>>>>>>> Postat Martie 3 La osciloscoapele digitale ( ca la alea se referea @modoran ) exista functia "math", si in cadrul ei se selecteaza operatia Ch1-Ch2 ( sau invers, functie de cum sunt conectate sondele ). >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Lasi intai pe 50V/div, apoi treci pe 20V/div si daca nu apare deformarea semnalului poti trece pe 10V/div.
 3. Sa nu mai caut, la ce putere de iesire vrei sa intre limitarea de curent?
 4. Cu aproximatie unde este plasata comanda IGBT:
 5. In gol este normal sa nu fie nimic. Anterior ai facut teste cu sarcina pusa pe o ramura. La fiecare postare trebuie sa spui unde pui becul/ sarcina: pe o ramura sau intre +/_ OUT. Sarcina trebuie intotdeauna sa fie pe ambele ramuri ca si in amplificator. Cu sarcina trebuie sa pui oscul dupa puntea redresoare a trafului de curent sa vedem simetrie si acolo.
 6. Pune oscul pe SD sa vedem ce se intampla cand pui sarcina si apoi o scoti. Trebuie vazut daca aici apare intarzierea de 1 sec.
 7. Acum am vazut ca am gresit schema. Batranetea...
 8. Stiu ca ia mult timp dar ca sa intelegem avantajul unei anumite configuratii trebuia sa incercam o comparatie. Lasat 30min-o ora in sarcina 450w intai traful cu 1,15mH si apoi cu 360uH sa vedem daca ciocurile de curent de la trecerea in ON sau taierea unui curent maricel la trecerea in OFF incalzesc mai mult IGBT-urile.
 9. https://www.google.ro/search?biw=1280&bih=913&sxsrf=ALeKk029l7DHjWb3U6TT0od_da1XdodcHQ:1585852136636&q=radio+darclee+schema&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwj8wpTKr8roAhWRqIsKHcAHAsUQsAR6BAgJEAE
 10. Eu vream sa te ajut cu metoda pe care am postat-o pe forum, adica echivalezi nr de leduri si un curent sa zicem de 200mA cu o rezistenta. Asa verifici cu sursa detasata daca invertorul functioneaza fara sa pui in pericol nimic. Asa vezi si daca se modifica curentul daca scoti una din rezistentele in paralel de 1,2 ohm parca. Eu am aplicat metoda la 3-4 modele diferite si a functionat. Pai eu crezi ca stiu asta de la Zana cea buna? Fara documentatie (cum este si acest integrat) imi imaginez cum ar functiona, fac niste probe si de cele mai multe ori ajung la un rezultat. Ce, eu am primit cunostintele despre surse de la popa care m-a botezat? Sunt sute-mii de ore de incercat, ars piese, citit, intrebat pe altii mai batrani. Daca nu perseverezi nu ai rezultate iar cei foarte destepti fii sigur ca nu pierd vremea pe forum. Daca impartasirea experientelor nu consideri ca este un ajutor, apoi asta este. Eu nici nu sunt presat ca voi sa termin ceva relativ repede, am timp suficient de masuratori si incercari. Daca aveam o asa placa faceam probe cu doar un integrat sa vad cum comanda el pe pinul COMP sursa ca eu asa cred ca functioneaza (nu am gasit PDF-ul lui).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.