Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

miticamy

Membru activ
 • Content Count

  6,777
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

849 Excellent

6 Followers

About miticamy

Profile Information

 • Locatie
  Metrou Costin Georgian

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @valderama: multumesc pt raspuns, seamana pe undeva cu ce mi-a dat TINA. CITAT: Evident cfg PP clasa AB1-AB2-B dinamic vârfurile de curent anodic sunt mai mari în comparație cu clasaA. O fi evident pt ingineri (doar unii) si pt practicanti. Dar pt electronistul/ electricianul mediu de ce ar fi?
 2. Cred ca am ramas singurul neinitiat, tot initiatii se razboiesc si aici. Am incercat cu TINA diverse combinatii si mi-a dat cu tastatura peste degete (va pun si filmul daca nu credeti). Dupa ce m-am bandajat am vazut ca nu seamana traful in audio nici cu cel de alimentare nici cu cel din SMPS. Asa ca intreb, in PP lampile conduc pe rand, fiecare la alternanta ei? Ca la prima intrebare "de ce si in PP avem curent mare prin lampi" nu mi-a raspuns nimeni. Pe mine ma lasa rece distorsiunile, adaptarea, saturarea miezului. Ca sursist doresc sa inteleg un bilant energetic sa-i zic asa.
 3. In clasa A consumul in sarcina si in gol este acelasi. Rezultat un radiator mare pt clasa A. Din ce am citit multi prefera un AB cu curent maricel de mers in gol pt avantajul randamentului fata de clasa A. La tuburi de ce nu ar fi la fel, un curent mic de mers in gol si semnalul sa fie cel ce mareste curentul ce duce implicit la marirea curentului in sarcina. EDIT: un amplif cu un curent de 400uA prin MOS Si cu doar 21mA prin R1: EDIT 2: dreptunghiul si sinusul sunt altceva! Fara curent de mers in gol nici la PP nu poti da curent mare in sarcina. Sau cel putin asa zice tanti TINA cu MOS-uri
 4. Cred ca am vorbit destul despre aceste trafuri, cred ca toti care au scris cam stiu cu ce se mananca. O problema ciudata pt mine ca sursist este de ce la un EL84 este cam aceeasi rezistenta in catod fie ca este in SE fi ca este in PP. Cel putin din schemele scoase de pe imagini G date cu 2 cautari diferite: EL85 SE/PP amplifier schematics. Cand am intervenit la topicul cu aparitia supratensiunii la sarcina mica eram sigur ca este ca la tranzistoare: in AB curentul de repaus este mult mai mic decat in clasa A.
 5. Eu cred asa: codul inseamna varianta constructiva>>tole, dimensiune, poate bobinaj. Doar intrefierul il transforma in SE sau PP. Probabil la SE infasurarile PP se leaga in paralel. Intrefierul de 26 la PP o fi ca masura de siguranta pt un usur dezechilibru intre finale. Cand il cumperi (este in tabel) ceri LL1679/PP sau LL1679/70mA. In nici un caz nu au un singur traf si tu acasa il folosesti in una din variante.
 6. Cred ca ar fi bine sa elimini compensarea riplului cat faci simulari:
 7. Sa nu ma mai suprapun peste alte subiecte hai sa punem aici diverse de toate felurile despre mici secrete ce pot fi spuse. Dupa ce am scris despre o anumita similitudine trafuri audio-trafuri SMPS am cautat cu G diverse despre trafuri si am vazut o ciudatenie pt mine. La cinci trafuri SE cu destinatii diferite inductanta primarului este aceeasi: 10H! http://www.vvttransformers.co.uk/output_se_tx.htm 211. RMS Power 30 Watts. Primary Ra 7600 ohms. Output 3 8 and 16 ohms 6L6. RMS Power 12 Watts. Primary Ra 4200 ohms. Output 3 8 and 16 ohms. 6V6. RMS Power 6 Watts. Primary Ra 8500 ohms. Output 3 8 and 16 ohms. ECL82. RMS Power 4 Watts. Primary Ra 9000 ohms. Output 3 8 and 16 ohms. EL34. 6CA7. RMS Power 12 Watts. Primary Ra 2000 ohms. Output 3 8 and 16 ohms. REVIN: si pentru PP vad aceeasi valoare 10H!!! Valve Type: EL34. Primary Circuit Name: Ultra-pushpull-Univ-a. Primary Circuit Type: a. Secondary Circuit Name: Univ-ls-pin. Secondary Circuit Type: p3815. Valve Res.Load Anode (ohms): 3300. Power Output (Watts): 20. Primary Inductance (Henries): 10. Construction: Interleaved Grain Oriented Core. Winding: Multiple Interleaved Sections. Treatment: Vacuum Varnish Impregnated. Application: Ultra Linear Push Pull Valve Power Output. Range: Standard. Valve Type: 6L6. Primary Circuit Name: Ultra-pushpull-Univ-a. Primary Circuit Type: a. Secondary Circuit Name: Univ-ls-pin. Secondary Circuit Type: p3815. Valve Res.Load Anode (ohms): 6600. Power Output (Watts): 30. Primary Inductance (Henries): 10. Construction: Interleaved Grain Oriented Core. Winding: Multiple Interleaved Sections. Treatment: Vacuum Varnish Impregnated. Application: Ultra Linear Push Pull Valve Power Output. Range: Standard. LE2: si o firma aparent mai serioasa cu documentatia
 8. E mai complicat, nu stiu daca il da fara bani. E vecin dar nu prieten, de fapt este un vechi client din blocul vecin.
 9. Salut, incerc sa ajut un vecin care la 5 luni dupa achizitionare a spart ecranul. Un coleg doreste LED-urile si ma gandeam daca poate obtine 150 lei pe placile electronice.
 10. Ai referinta setata prea sus, iesirea amplif se duce in alimentare si va da si riplu pe iesire. Se ia fiecare etaj pe rand si se aranjeaza la modul optim. Adica redresorul cu sarcina rezistiva de 3A si vezi riplul pe electrolitic si pe zenerul alimentare operationale. Apoi referinta care trebuie sa fie "linie". Apoi se adauga doar amplif. de eroare si se vede daca nu oscileaza. Apoi limitarea de curent. Abia la urma artificiile cu amplif suplimentar si divizorul pt compensare riplu.
 11. Parca nu ai iesirea conectata la amplificatoare. Oare ce a simulat TINA?
 12. CITAT: @Ali: caderea de tensiune de pe R7(R8 R9 R10) va deschide dioda D10 Incearca si alta explicatie. CITAT2: Schema tehnium in Tina TI (fisier .tsc atasat) Nu ma prind eu unde este?
 13. Cei ce nu au programul nu vad fuctionarea schemei:
×
×
 • Create New...