Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

miticamy

Membru activ
 • Content count

  6,279
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

637 Excellent

3 Followers

About miticamy

Profile Information

 • Locatie
  Metrou Costin Georgian

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. miticamy

  Am decis sa ma retrag

  Pai este simplu, filmul era pe YT si sigur il ai pe calculator. Eu am scris minutele intre care ai facut afirmatia. Puteai sa intri pe YT si sa scrii un mesaj la film: din cauza pricinosilor de pe Elforum fac o precizare: din cauza grabei am spus curent in loc de tensiune. Si aveai in continuare admiratori. Si cred ca au inteles toti ca ai facut corectia in acea postare ascunsa.
 2. miticamy

  Am decis sa ma retrag

  Am mai scris de 2-3 ori pe forum ca admir realizarile tale in domeniul surselor (audio nu ma pasioneaza) si chiar cred ca am scris ca noi in fabrica nici nu visam la asemenea puteri. Dar aceasta realizare este umbrita de permanenta lauda si intrarea peste alte topice ca sa arati ce ai facut. Nu am de ce sa-mi fac un tel in a te ataca, nu mi-ai influentat in niciun fel viata, veniturile, "prestigiul" (!?!?).In schimb eu am resimtit efortul de a tot face masuratori si a citi tot felul de materiale ca sa-l ajut pe Maxente. Influenta ta asupra lui (adevarul ca nu poti sa nu crezi pe cineva priceput dupa vizionarea acelor filme) a facut ca sa vorbesc de multe ori cu peretii, baiatul bun care se arata a fi Maxente trecand cu nonsalanta peste cererea mea de a pune poze si imediat in stanga si in dreapta rezonantei. Nici cand i-am spus sa puna un film asemanator cu cele vreo 10 puse de mine pe yt in primul rand pt el nu a dat vreun semn. In schimb tot ce i-ai cerut in final sa faca a executat militareste. Nu asta m-a deranjat asa mult ci modul cum ai intervenit: Maxente, cand te saturi de sfaturile inutile ale celorlati (cred ca ai spus ceva si de inginerii cu teoria) sa faci ce-ti spun eu. Eu tot incercam sa-ti spun ca trebuie sa stim ce cautam, sa avem niste repere si cand mai primeai cate o intrebare ne dadeai in freza cu munca pe care ai depus-o reiesind ca noi am fi niste cersetori. Nu ma intereseaza persoana dumitale, apreciez in continuare puterea de munca, dar sunt alti colegi care au ceva de spus in electronica (suntem pe Forumul electronistilor) si a caror activitate o urmaresc. Nu cred eu ca asta ar fi motivul supararii, un gest de barbatie ar fi sa spui pe cuvant de onoare daca nu considerai ca de fapt acela este CURENTUL prin circuit. Ai mai avut o postare in care ai spus ca forma de unda este a curentului de eram invidios cum de reusesti asa ceva. Apoi mi-am dat seama ca era tot tensiunea pe condensator. Vizualizarea curentului de catre I_unit, Robert si Maxente a aratat ca din cauza timpului mort de conductie curentul nu poate fi perfect sinusoidal lucru ce nu se vede insa pe forma tensiunii pe condensator pt intreruperea curentului pt scurt timp nu are influenta vizibila asupra ei.
 3. miticamy

  R 250M "Balena lui Stalin"

  The EKD-500 was a high-end short-wave (SW) communications receiver with digital readout, developed and produced in 1986 by RFT Funkwerk Köpenick in (East) Berlin, during the days of the former DDR (East Germany) and the Cold War. The receiver was the successor to the EKD-300 and covered 14 kHz to 30 MHz. It was complemented by the EZ-100 pre-selector/FSK decoder. The EKD-500 was a double conversion receiver with IF-frequencies at 70.2 MHz and 200 kHz. It had a digital frequency readout with an accuracy of 10 Hz and was suitable for the reception of AM, USB, LSB, CW, FAX and ISB signals. With a sensitivity of less than 0.5 µV at 5 MHz it was a truely professional communications receiver. The receiver was available in a grey civil variant and a green/black military one. The image on the right shows the military version of the EKD-500. It is shown here with the optional EZ-100 pre-selector / FSK demodulator on top. The EKD-500 was the successor to the EKD-300 that had been introduced in 1980. It was mechanically and electrically more robust than its predecessor. In the early 1990s, the EKD-500 was supposed to be replaced by the improved EKD-700. Due to the reunification of Germany [2] however, full production was never reached and only a modest number of them were ever built.
 4. miticamy

  MAB356 (LF356) Tesla

  Le-am promis altui coleg dar nici cu el nu am avansat pt ca sunt iar intro perioada dificila cu sanatatea. Daca ai ceva urgent in lucru pot sa-ti dau din rezerva mea 5-10 buc.
 5. miticamy

  Craciunul si pesta porcina

  Cand eram mici (anii 60-70) tetraciclina parca era la moda si o luam mereu cu B complex. Cred ca prin primavara 70 am luat fara si cum nu suportam iaurtul am cam simtit urmarile.
 6. miticamy

  Rezultate cautari Google

  Numele unui integrat nu se scrie despartit!!! Asa am patit la primul meu contact cu G, am scris TEA xxxx si mi-a dat totul despre .... ceai! Sunt surprin si ca @validae a scris despartit. Parca altfel arata raspunsul aici:
 7. miticamy

  Poze haioase

 8. miticamy

  Surse in comutatie LLC

  De ce sa fie offtopic ceva ce tine tot de surse? Cum sa mai ajuti pe cineva daca in topicul principal nu mai posteaza aproape nimeni, in 2016 a fost o singura postare. Iar cu integratele current mode vad ca faci aceeasi afirmatie ca ar avea protectia la scurt intrinseca. Nu asta este diferenta intre current mode si voltage mode dar nu am intervenit in timp pt ca am vazut ca la majoritatea postarilor tot afirmi ca te urmaresc sau ma leg de maruntisuri. 3524 si 3525 fac tot limitare puls cu puls si la FORW si la FLY. Cat timp ai o rezistenta in sursa/ emitor tranzistor forta iar tensiunea de pe ea o duci la integrat la atingerea unui prag si 384x si 3524/25 vor da instant oprirea conductiei. Current mode inseamna altceva nu citirea informatiei de curent lucru ce este facut de majoritatea integratelor dar si de sursele autooscilante cu tranzistoare. Sursa urmatoare nu opreste conductia la un prag atunci cand ai supraconsum?
 9. miticamy

  Surse in comutatie LLC

  Si forward nu functioneaza la fel? Ceea ce ai descris mai sus reprezinta limitarea de curent data de integrat. Intrisec inseamna ceva ce tine de natura circuitului, fenomenului si care nu are legatura cu interventia omului prin supravegherea cu circuite electronice. Si la FLY si la FORW cu 3842 de exemplu exista o rezist in sursa mos-ului care este conectata la pin 3. Reactia integratului este aceeasi, exista un comutator la integrat ca sa-i spui ce tipologie folosesti?
 10. miticamy

  Surse in comutatie LLC

  Citat: Un alt avantaj, deloc de neglijat la flyback este protectia intrinseca la scurtcircuit. Poti dezvolta, se pare ca Smilex nu a amintit de acest aspect.
×