Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

costi002

Membru activ
 • Content Count

  1,106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Se poate si mai bine

About costi002

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 02/20/1982

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  costi002

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. costi002

  16f88 si impartirea la 2

  Minunat, am schimbat in unsigned si merge corespunzator. Pot dormi linistit la noapte. Multumesc.
 2. costi002

  16f88 si impartirea la 2

  Salutare, Ieri am pierdut toata ziua incercand sa imi dau seama de ce nu obtin rezultatul corect la calculul unui CRC polinomial. Pana nu am compilat partea ce se ocupa de calculul CRC pe un alt mediu si blocand softul in anumite momente, nu am reusit sa gasesc cauza. Rezolvarea am gasit-o, dar nu inteleg unde gresesc. Mai jos e rutina ce se ocupa de calcul crc_rez=0x0; for(index = 0; index <length ; index++) { crc_rez ^= (rez_temp[index]);//rez_temp tine datele pentru care trebuie ca aflam CRC-ul de 16 biti for(i = 0; i < 8; i++) { ///* carry = crc_rez & 0x0001; crc_rez = crc_rez/2;//aici am incercat si cu crc_rez>>=1;rezultatul este eronat crc_rez=crc_rez&0x7fff;//stergem manual bitul 15 pentru a avea rezultatul corect if(carry != 0) { crc_rez ^= poly;//poly este 0x8408 } } } Problema apare la impartirea la 2 (sau shift right cu 1) a registrului crc_rez, care este declarat ca int, nu imi sterge bitul 15. De exemplu, 0x8408/2 el il vede ca 0xC204 in loc de 0x4204. Am incercat atat in simulator cat si cu un 16f88 fizic. Programul functioneaza corect acum, dar, de ce nu face impartirea la 2 corect? Acest lucru ma deruteaza, inseamna ca pot aparea aceste probleme oricand si oriunde in program. Orice idee, de elucidare a acestui mister, este bine venita. Toate bune.
 3. costi002

  automatizare distilare

  Secundele sar pentru că ai 2 delay-uri de 1000 in bucla principala . Pentru afișarea procentului, te uiți în acel tabel, și f de temperatura ta, pui valoarea de alcool
 4. costi002

  Termostat de camera alimentat prin linia de semnal

  De ce vrei neaparat sa alimentezi din centrala? Poate e mai simplu sa pui 2 dispozitive legate prin LIN, alimentate dinspre centrala(banuiesc ca nu vrei fire suplimentare prin camera ) Unul il pui in camera. celalt langa centrala. Eu nu as trage curent din centrala, cine stie ce erori pot aparea intern si te trezesti cu gazul deschis. Toate bune.
 5. Salut, ti-am raspuns prin privat de unde l-am luat, sa nu fac reclama. Pana acum a functionat bine, nimic de reprosat. Mai jos, e link-ul echipamentului respectiv. Toate bune. https://ibb.co/d3M1s9
 6. Salutare, as dori sa achiziționez un convertor audio de la optic (ce iese din TV) la 5.1 (ce intra într-un sistem audio). Pe la noi nu am găsit decât unul (audio gear)- Convertor Audio Digital - Analog 5.1 cu decodare AC3 (Dolby Digital) si DTS la prețul de aprox 240 Ron cu transport și conectica incluse. O fi OK, aveti alte recomandări, dar sa poată fi luat din tara? Mulțumesc anticipat.
×