Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

costi002

Membru activ
 • Content Count

  1,110
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Se poate si mai bine

About costi002

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 02/20/1982

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  costi002

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. costi002

  Probleme cu arduino

  Vezi ca numele fișierului sa nu depășească 8 caractere.
 2. Esp-ul este capabil să citească un ds18b20, însă nu știu cum se va descurca cu comanda afișajului tau. Mai nou, am găsit ceva documentație unde se recomanda că din când în când să inserezi in program niste delay-uri de minim 50ms pentru că partea de wifi ce rulează în spate sa aibă timp pentru gestionarea comunicării, cel puțin asta am înțeles eu, iar din ce am văzut la voi, afișajul tau trebuie reimprospatat ca un display fara memorie. Daca iti e la îndemână conectarea prin cablu a senzorului, ia-o in calcul in continuare, așa scapi de niste radiații aiurea și costuri suplimentare. Ds-ul, eu l-am conectat cu un cablu utp de 20 metri, dar a trebuit să cobor cu rezistenta de pull-up pe la 1.5 k.
 3. Salut. Nu insist pe ideea mea, doar ca discutie, se poate folosi doar cipul, fara placa aditionala (vezi poza de mai jos). Cu ajutorul unor jumperi/push button, se poate pune cipul in modul de programare, iar cu ajutorul unui convertor usb/ttl serial, se programeaza (am facut acest lucru fara probleme majore). Legat de modulul RF433, l-am testat si eu, dar nu mi-a placut, comunicarea este f zgomotoasa, trebuie ceva filtrare soft. Receptorul trimite date aiurea cand emitatorul nu are nimic de transmis. Am mai folosit pentru comunicare fara fir niste module XBee combinat cu un pic12f1572 setat la frecventa scazuta. O data pe minut isi crestea frecventa, trezea XBee-ul si trimitea datele. Cu 2 baterii ordinare, am avut autonomie de 1 luna, cu transmitere la fiecare minut. Toate bune.
 4. Salut. Daca se dorește pe baterie senzorul exterior, Esp-ul se poate pune in Deep sleep, apoi se trezește singur după un anumit timp și face o transmisie către server. Cel puțin în teorie. Spor la treabă.
×