Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

costi002

Membru activ
 • Content Count

  1,112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 core_reputation_level_4

About costi002

 • Rank
  core_member_rank_4
 • Birthday 02/20/1982

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti

core_pfieldgroups_1

 • core_pfield_8
  costi002

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulțumesc pentru oferte și idei. Se pare că reparația costa cam 30% din valoarea uneia noi. Cum are deja 10 ani, o voi folosi până cedează definitiv apoi o voi înlocui. O zi frumoasa.
 2. Am înțeles, voi căuta atunci un alt MOS TTL. Multumesc.
 3. Salut. Am o banda LED ce se alimentează normal la 60V. Întrebarea mea este: daca aceasta banda LED va fi comandata cu un MOS ce are tensiune maxima Vds=30V și comandat cu PWM, MOS-ul va supraviețui sau nu? Eu cred că Vds-ul va fi unul mic, deoarece o mare parte din tensiune va pica pe LED-uri. Mulțumesc.
 4. Salut, as dori o oferta, sau o recomandare, pentru inlocuirea rulmentilor la o masina de spalat Whirlpool AWO/D 45105. Cererea este pentru Bucuresti, zona Carrefour Colentina. Pentru detalii, ma gasiti pe aici. Multumesc anticipat.
 5. Vezi ca numele fișierului sa nu depășească 8 caractere.
 6. Esp-ul este capabil să citească un ds18b20, însă nu știu cum se va descurca cu comanda afișajului tau. Mai nou, am găsit ceva documentație unde se recomanda că din când în când să inserezi in program niste delay-uri de minim 50ms pentru că partea de wifi ce rulează în spate sa aibă timp pentru gestionarea comunicării, cel puțin asta am înțeles eu, iar din ce am văzut la voi, afișajul tau trebuie reimprospatat ca un display fara memorie. Daca iti e la îndemână conectarea prin cablu a senzorului, ia-o in calcul in continuare, așa scapi de niste radiații aiurea și costuri suplimentare. Ds-ul, eu l-am conectat cu un cablu utp de 20 metri, dar a trebuit să cobor cu rezistenta de pull-up pe la 1.5 k.
 7. Salut. Nu insist pe ideea mea, doar ca discutie, se poate folosi doar cipul, fara placa aditionala (vezi poza de mai jos). Cu ajutorul unor jumperi/push button, se poate pune cipul in modul de programare, iar cu ajutorul unui convertor usb/ttl serial, se programeaza (am facut acest lucru fara probleme majore). Legat de modulul RF433, l-am testat si eu, dar nu mi-a placut, comunicarea este f zgomotoasa, trebuie ceva filtrare soft. Receptorul trimite date aiurea cand emitatorul nu are nimic de transmis. Am mai folosit pentru comunicare fara fir niste module XBee combinat cu un pic12f1572 setat la frecventa scazuta. O data pe minut isi crestea frecventa, trezea XBee-ul si trimitea datele. Cu 2 baterii ordinare, am avut autonomie de 1 luna, cu transmitere la fiecare minut. Toate bune.
 8. Salut. Daca se dorește pe baterie senzorul exterior, Esp-ul se poate pune in Deep sleep, apoi se trezește singur după un anumit timp și face o transmisie către server. Cel puțin în teorie. Spor la treabă.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.