Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

costi002

Membru activ
 • Content Count

  1,084
 • Joined

 • Last visited

About costi002

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 02/20/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Salut. Poate merge un "levier" lung (sa poata fi actionat cu o forta f mica, adica greutatea pungii) ce obtureaza un senzor potcoava, cum sunt cele de la imprimante, ce simt ca ies foaia
 2. de ce nu pui in locul valvei o...alta valva?
 3. Pentru a deconecta sistemul audio impreuna cu decodorul optic, am folosit un SSR alimentat din mufa USB a televizorului. Merge minunat de 2 ani.
 4. Mulțumesc pentru simulare și idei. Puntea nu cred ca va sta în gol vreodată, va fi conectata tot timpul la baterie. Din păcate, încă nu am primit măsurătorile pe cele 3 faze fata de sașiu. Mai aștept. Va țin la curent. Mulțumesc încă o data.
 5. Corect. Amprenta la sol 60mp, 10cm polistiren pe exterior, mansarda 25cm vata sticla cu coeficint lamda 0.34+ membrana isover vario® km duplex uv, termopane normale, nimic deosebit.
 6. Salut. Ma bag si eu ca musca..... 1000-2000 lei gazul pe luna? Mi se pare exagerat de mult. Nu inteleg cum se poate ajunge la semenea sume. Personal, in cele mai geroase luni , nu am sarit de 540 RON (cand gerul a durat mai mult de 1 saptamana). De ex, luna trecuta, 360 ron, in conditiile in care vara, platesc intre 90-120 ron. Temperaturile setate sunt: parter: 24.5-25.0 etaj : dormitor 24.0-24.5, sufragerie 23.5-24.0. mansarda: caldura nu e pornita, temperatura variaza intre 20 si 21 grade, f de temp exterioara. Legat de centrala pe butelie, u
 7. Ok. Eu cred ca totuși nu am toate datele. L-am rugat sa măsoare tensiunea fata de minus baterie pe fiecare faza în parte. Dacă îmi apare tensiune variabila funcție de turație, cred ca problema se rezolva de la sine. Cel târziu sâmbăta am rezultatele. Pana atunci, va mulțumesc pentru implicare și timpul acordat. Voi reveni cu detalii.
 8. interesant. imi da 0 fata de .........nu stiu unde sa pun al doilea "tester". Mie imi ies doar cele 3 faze, nu am punct comun. Oare daca compar fata de masa bateriei(adica dupa redresare/stabilizare) Imi cer scuze daca sunt greu de cap.
 9. @sesebe se doreste cat mai mic, 3 trafuri, oricat de mici, ocupa spatiu @validae se doreste strict monitorizare, sau mai bine zis, semnalizare din timp a unui defect Acum mi-a venit in minte, oare as putea face 3 montaje identice, alimentate direct intre faze dupa redresare/filtrare? Oare cand pica o faza, voi avea doua indicatoare care semnalizeaza ca ceva nu este in regula( deoarece o faza face parte din circutul de alimentare a 2 dispozitive)? Daca da, ar ramane doar sa vad cum fac o sursa sa accepte cei 90Vac si sa imi scoata 5Vcc. Dar sa fie si destul de mica. Of, pare
 10. m-am uitat dupa un asemnea traf trifazic(foarte mic) dar nu am gasit nimic.
 11. Salut. Din ce spune el (poate ca trebuie sa mai adun informatii), la inceput scade tensiunea pe o faza (probabil ca apar spire in scurt ciruit) apoi aceasta dispare. El ar dori, sa stie cand aceasta tensiune e mai mica decat un anumit prag, inainte de a disparea complet. Oare ar fi o idee buna sa monitorez curentul prin faza, cu senzor de curent, de ex ACS712? Sau poate nu este relevant, deoarece, cand bateria este incarcata, curentul scade. Ma cam depaseste aceasta translatie de tensiune. Multumesc.
 12. Trebuie monitorizate toate fazele, beneficiarul spune ca, in timp, una din faze pica, si bateria nu mai este incarcata corect.
 13. Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca alta varianta, fara traf, nu exista? Ma gandeam, oare daca fac o sarcina (3 rezistente de valoare identica) legata in stea, pe cele 3 faze, punctul comun al rezistentelor nu poate fi folosit ca punct comun? Multumesc.
 14. Salut, Se doreste crearea unui dispozitiv ce va monitoriza tensiunea dintre faze a unui generator trifazic (pare ca este un alternator de motocicleta). Acest generator, "debiteaza" intre 20Vac si 90Vac intre faze, viteza de rotatie a generatorului fiind intre 1000-6000RPM. deci, frecventa ....sincer nu stiu cat va fi. Generatorul, are doar 3 fire, deci, nu am acces la punctul comun al infasurarilor, asta daca ar fi in configuratia "stea", probabil este in configuratie triunghi, fara punct comun. Scopul final, aprinderea unui led cu o anumita culoare, in functie de tensiunea
 15. poti face un desen detaliat cu ciruitele? becurile sunt legate direct in doza intrerupatorului? poate gasesti un nul in zona unui intrerupator.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines