Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

costi002

Membru activ
 • Content Count

  1,112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Se poate si mai bine

About costi002

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 02/20/1982

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  costi002

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulțumesc pentru oferte și idei. Se pare că reparația costa cam 30% din valoarea uneia noi. Cum are deja 10 ani, o voi folosi până cedează definitiv apoi o voi înlocui. O zi frumoasa.
 2. Am înțeles, voi căuta atunci un alt MOS TTL. Multumesc.
 3. Salut. Am o banda LED ce se alimentează normal la 60V. Întrebarea mea este: daca aceasta banda LED va fi comandata cu un MOS ce are tensiune maxima Vds=30V și comandat cu PWM, MOS-ul va supraviețui sau nu? Eu cred că Vds-ul va fi unul mic, deoarece o mare parte din tensiune va pica pe LED-uri. Mulțumesc.
 4. Salut, as dori o oferta, sau o recomandare, pentru inlocuirea rulmentilor la o masina de spalat Whirlpool AWO/D 45105. Cererea este pentru Bucuresti, zona Carrefour Colentina. Pentru detalii, ma gasiti pe aici. Multumesc anticipat.
 5. Vezi ca numele fișierului sa nu depășească 8 caractere.
 6. Esp-ul este capabil să citească un ds18b20, însă nu știu cum se va descurca cu comanda afișajului tau. Mai nou, am găsit ceva documentație unde se recomanda că din când în când să inserezi in program niste delay-uri de minim 50ms pentru că partea de wifi ce rulează în spate sa aibă timp pentru gestionarea comunicării, cel puțin asta am înțeles eu, iar din ce am văzut la voi, afișajul tau trebuie reimprospatat ca un display fara memorie. Daca iti e la îndemână conectarea prin cablu a senzorului, ia-o in calcul in continuare, așa scapi de niste radiații aiurea și costuri suplimentare. Ds-ul, eu l-am conectat cu un cablu utp de 20 metri, dar a trebuit să cobor cu rezistenta de pull-up pe la 1.5 k.
 7. Salut. Nu insist pe ideea mea, doar ca discutie, se poate folosi doar cipul, fara placa aditionala (vezi poza de mai jos). Cu ajutorul unor jumperi/push button, se poate pune cipul in modul de programare, iar cu ajutorul unui convertor usb/ttl serial, se programeaza (am facut acest lucru fara probleme majore). Legat de modulul RF433, l-am testat si eu, dar nu mi-a placut, comunicarea este f zgomotoasa, trebuie ceva filtrare soft. Receptorul trimite date aiurea cand emitatorul nu are nimic de transmis. Am mai folosit pentru comunicare fara fir niste module XBee combinat cu un pic12f1572 setat la frecventa scazuta. O data pe minut isi crestea frecventa, trezea XBee-ul si trimitea datele. Cu 2 baterii ordinare, am avut autonomie de 1 luna, cu transmitere la fiecare minut. Toate bune.
 8. Salut. Daca se dorește pe baterie senzorul exterior, Esp-ul se poate pune in Deep sleep, apoi se trezește singur după un anumit timp și face o transmisie către server. Cel puțin în teorie. Spor la treabă.
 9. Minunat, am schimbat in unsigned si merge corespunzator. Pot dormi linistit la noapte. Multumesc.
 10. Salutare, Ieri am pierdut toata ziua incercand sa imi dau seama de ce nu obtin rezultatul corect la calculul unui CRC polinomial. Pana nu am compilat partea ce se ocupa de calculul CRC pe un alt mediu si blocand softul in anumite momente, nu am reusit sa gasesc cauza. Rezolvarea am gasit-o, dar nu inteleg unde gresesc. Mai jos e rutina ce se ocupa de calcul crc_rez=0x0; for(index = 0; index <length ; index++) { crc_rez ^= (rez_temp[index]);//rez_temp tine datele pentru care trebuie ca aflam CRC-ul de 16 biti for(i = 0; i < 8; i++) { ///* carry = crc_rez & 0x0001; crc_rez = crc_rez/2;//aici am incercat si cu crc_rez>>=1;rezultatul este eronat crc_rez=crc_rez&0x7fff;//stergem manual bitul 15 pentru a avea rezultatul corect if(carry != 0) { crc_rez ^= poly;//poly este 0x8408 } } } Problema apare la impartirea la 2 (sau shift right cu 1) a registrului crc_rez, care este declarat ca int, nu imi sterge bitul 15. De exemplu, 0x8408/2 el il vede ca 0xC204 in loc de 0x4204. Am incercat atat in simulator cat si cu un 16f88 fizic. Programul functioneaza corect acum, dar, de ce nu face impartirea la 2 corect? Acest lucru ma deruteaza, inseamna ca pot aparea aceste probleme oricand si oriunde in program. Orice idee, de elucidare a acestui mister, este bine venita. Toate bune.
 11. Secundele sar pentru că ai 2 delay-uri de 1000 in bucla principala . Pentru afișarea procentului, te uiți în acel tabel, și f de temperatura ta, pui valoarea de alcool
 12. De ce vrei neaparat sa alimentezi din centrala? Poate e mai simplu sa pui 2 dispozitive legate prin LIN, alimentate dinspre centrala(banuiesc ca nu vrei fire suplimentare prin camera ) Unul il pui in camera. celalt langa centrala. Eu nu as trage curent din centrala, cine stie ce erori pot aparea intern si te trezesti cu gazul deschis. Toate bune.
 13. Salut, ti-am raspuns prin privat de unde l-am luat, sa nu fac reclama. Pana acum a functionat bine, nimic de reprosat. Mai jos, e link-ul echipamentului respectiv. Toate bune. https://ibb.co/d3M1s9
 14. Mulțumesc pentru implicare. Bănuiesc că memoria trebuie data jos. Ar fi prea ușor să o programez direct pe placa. Sau exista deja un header acolo? Voi comanda acel ch341a. Daca nu îmi iese din prima ma las păgubaș. Mă așteptam a ii bag un stick, câteva butoane pe telecomanda si gata. Doarerc sa ajut un prieten.
 15. Mulțumesc pentru răspunsuri. De luni voi avea din nou acces la tv-ului respectiv, sa pot spune modelul plăcii și a display-ului. De programat, am doar un programator pickit3. Ar trebui să meargă. Mulțumesc.
×
×
 • Create New...