Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

naebv

Membru activ
 • Content Count

  1,246
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Se poate si mai bine

About naebv

 • Rank
  naebv
 • Birthday 02/25/1972

Profile Information

 • Locatie
  Brasov

Recent Profile Visitors

273 profile views
 1. O alta solutie ar fi montare intre pinii 1 si 2 la I301 a unui semiregrabil de 5K-20K serie cu un rezistor de 1K-4K7 sau micsorarea R398 sau R393.
 2. Service manual : https://elektrotanya.com/daewoo_cp-650-chassis.pdf/download.html#dl In mod normal, in service menu, cu VERT SIZE ar trebui sa rezolvati problema...
 3. O proba pe AV (semnal AV extern) ar fi edificatoare (exista OSD normal)...daca jungla a fost schimbata mai pot fi de vina (pe langa dump) si selectorul, filtrul FI cale comuna, filtrul LC la pinii 48-49 jungla (daca jungla este LA76810A), etc.
 4. Cred ca este vorba de rezistenta de 2,7ohmi si nu impedanta. Sa nu confundati cele doua marimi care au, intradevar, acceasi unitate de masura.... Cel mai probabil bobina de deflexie este ok. Valoarea rezistentei difera in functie de nr. de spire si aria sectiunii conductorului. Valoarea inductantei (componenta a impedantei) insa, se modifica si ea in functie de nr. de spire, permeabilitatea feritei (miezului),etc...
 5. Nu sunt 33V pe divizor, ca la Daewoo CP330 (era un divizor alimentat cu 33V, se intrerupea des rezistorul de 3M3 la pin 42 jungla). Mai exact, este un divizor format din R115=100K, R116=1M alimentat la 12V. Mai exista R114=4M7, semnalul "DC" de la trafo linii direct proportional cu curentul de fascicul (pentru model Thomas TCB081).
 6. Verificati la pin 42 jungla componentele (un rezistor de valoare mare, un condensator). Eventual urmariti ca pe acel rezistor (de valoare mare) sa aveti tensiune (33V de la varicap sau 12V stab.).
 7. Daca OSD-ul este normal, finalii video sunt ok, suspect principal ar fi jungla LA76810A (daca exista in aceasta varianta de sasiu). Este posibil sa fie si dumpul alterat.
 8. Cred ca v-ati grabit...sau confundati baza tranzistorului bipolar cu grila TEC-MOS...
 9. In loc de 24V pentru partea de convertor boost DC-DC (Q17) se pare ca sau aplicat 12V...Se vede clar ca Q17 a lucrat "intens"...trebuiau ajustate si valorile bobinei L1-L6 si poate si a condensatorului C90...
 10. Acest condensator l-ati schimbat/verificat?
 11. Totul se rezuma la a studia un curs de CEM (compatibilitate electromagnetica) bine facut....(metode de ecranare, impedante de linie, materiale conductoare, modul de torsadare a cablului FTP pentru eliminarea perturbatiilor de mod comun si/sau diferential, etc...)
 12. In primul rand postati o poza cu sasiul.Cel mai probabil trafo linii defect sau etaj final linii sau....
 13. Metoda este cunoscuta pe forum si nu numai...de regula reducerea intensitatii curentului prin leduri se face prin cresterea valorii unei rezistente (sau grup de rezistente) din emitorul sau sursa tranzistorului ce are ca sarcina grupul de leduri, comandat fiind de regulatorul integrat...Parca la 17IPS11 exista un grup de patru rezistente in paralel...modificarea consta in eliminarea a una sau doua rezistente, asta depinde de "ochiul avizat"...
 14. Curentul prin leduri l-ati redus la limita "ochiului neavizat"?
×
×
 • Create New...