Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

philipo4you

Membru
  • Număr conținut

    165
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

philipo4you's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Mecanismul functioneaza. Aveam nevoie de buton ca sa arate estetric bine si pe cit posibil ca originalul.
  2. 129. carcasa receiver Yamaha asa cum se vede in poze, contine ceva module intrari si partea de front completa, dimensiuni exterioare de 43x36x15 40 lei https://postimg.cc/gallery/gRzxhmx Vreau eu carcasa asta cu ce mai are in si pe ea.
  3. Este si interesul meu sa-l aduc intr-o stare cit mai aproape de original. Adun informatii si fac tot posibilul sa-l restaurez. Timpul insa imi este potrivnic. Revin asa cum am promisd cu alte foto si detalii. Multumesc pentru implicare. Carcasa superioara va fi mai greu de refacut. Insa intresant ar fi de printat carcasele capetelor.
  4. Magnetofonul l-am gasit pe internet si mi-au atras atentia inscriptiile in limba romana. Apoi am facut niste "cercetari" si am constatat ca este Perinita si l-am cumparat. Cel mai probabil componentele de pe fatada au fost facute din ebonita care erau fragile si s-au deteriorat. Evident ca fata nu mai este cea originala, este o tabla din aluminiu prinsa cu niste suruburi de sasiu. Este greu sa mai gasesc una originala. Tahograful pare a fi pus ulterior. Ochiul magic in schema este EM34. Modificarea pare inspirata din magnetofoanele Tesla, si probabil a fost facuta dupa vreo prima reparatie. Carcasa este din lemn, nu am certitudinea ca este cea originala desi este destul de fidel realizata. Unele surse spun ca ar fi fost o serie facute pentru statiile de radioficare, ceea ce poate explica culoarea diferita a butoanelor de comanda si eventual carcasa diferita fata de cea din clipul de prezentare. Am gasit si schema de principiu, cu ajutorul unui coleg, si voi incerca sa identific componentele dar timpul imi este potrivnic. Poate reusesc in aceasta "minivacanta" care se apropie. Deruleaza, face play, difuzorul este deteriorat si nu pare a fi cel original, unele lampi nu se aprind si evident nu se aude nimic. Zgomotul motorului este destul de mare, un motor imens si reprezinta practic jumatate din greutatea magnetofonului. Voi reveni cu alte precizari si cu poze mai amanuntite in timp. Daca poate cineva sa refaca prin printare carcasele superioare prin printare sunt dispus sa platesc. Cu respect Filip
  5. Multumesc! Am retinut buna intentie ! Multumesc
  6. Asa este. Este o mecanica rudimentara, un motor foarte zgomotos, probabil si cu ceva uzura. Rola presoare se prezinta surprinzatror de bine pentru vechimea. Cind o sa am timp si o sa-mi revin un pic, dupa un mic accident domestic, o sa incerc sa pun mai multe poze si mai multe detalii despre componente.
  7. Daca poti sa ma ajuti cu schema ti-as fi recunoscator. Multumesc. Filip Multumesc. Incerc sa-mi fac timp saptamina asta pentru o "explorare" mai amanuntita. Face "play" si derulari, dar si mult zgomot mecanic ...deocamdata! CU respect Filip
  8. Cind o sa ii vina rindul o sa incerc o resuscitare. Sunt 4 lampi in el trei din ele sunt in ecrane de aluminiu. Sunt intr-o pozitie destul de incomoda plantate. O sa incerc sa ii fac mai multe poze din pozitii mai bune. Practic este un amalgam de piese rusesti, cehesti si unele romanesti (rezistentele). Multumesc pentru intentie. Cu respect Filip
  9. Din colectia personala. Face "play" si derulari. Nu se aude nimic deocamdata, de altfel nu se aprind unele lampi. Se aprinde doar lampa vumetru.
  10. Este un magnetofon Perinita, cel mai probabil recarcasat sau dintr-o serie cu destinatie pentru statiile de radioficare sau pentru teatru, cum am mai gasit in unele articole, diferita de cea din clipul de promovare si care era destinata comercializarii. Probabil carcasa originala era din ebonita si a fost deteriorata, inlocuita ulterior printr-o tabla de aluminiu.
  11. philipo4you

    HA1356

    Eram constient ca este greu de gasit inca din momentul in care am "ridicat capota". Dar era de datoria mea sa incerc sa-l refac ca si originalul. Oricum am adoptat o solutie care sa-mi permita sa-l refac pe viitor, daca dintr-o fericita intimplare am sa-l gasesc, ca "de fabrica".
  12. OK! Propune ceva legat de magnetofoane de exemplu sau ce vrei tu. Unde ar trebui sa ajunga memoriile? OK! Astept propuneri legate de magnetofoane sau altceva. Unde ar trebui sa ajunga piesele?
  13. philipo4you

    HA1356

    Se poate inchide. Greu de gasit. Voi face o adaptare. Multumesc pentru gazduire.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări