Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

dj_ando_83

Membru activ
 • Content Count

  525
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Se poate si mai bine

About dj_ando_83

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Stalpeni Arges

Recent Profile Visitors

628 profile views
 1. Citind topicul, mi-a sarit in ochi un cuvant necunoscut : fludorist. L-am mai citit si cand erau vreo 6-7 mesaje si mai intreba cineva ce este ala fludorist si am asteptat ca cineva sa raspunda. Se pare ca postarea colegului care a intrebat a disparut.
 2. In cazul nostru se monteaza suruburile astea pentru a nu fi desfacute de operatori acele incuietori. Pentru a deschide incuietoarea aia, trebuie facuta o procedura care dureaza vreo 30 -40 secunde ( in functie de numarul de roboti care mai au de lucru) si de multe ori intrarea si iesirea din zona robotilor e de 10 secunde. Daca nu se face acea procedura de deschidere si inchidere, toata zona intra in regim de avarie si dureaza si pana la 20-30 minute repornirea. Unii mai destepti, demonteaza sistemul de inchidere si il lasa jos in pozitia inchis sa intre mai repede in zona robotilor. Va dati seama ce ar face un robot care ridica fara probleme pana la 500kg. De aici si acele suruburi. In cazul incarcatorului, prelungitoarelor si altor echipamente ce lucreaza cu tensiunea retelei si au montate suruburi inviolabile, inseamna ca acel echipament nu poate fi reparat! Sunt destui care cred ca pot "repara" acel echipament, dar din pacate sigur face o improvizatie care poate pune viata in pericol.
 3. Alea sunt suruburi inviolabile. Teoretic suruburile astea sunt facute sa strangi o singura data cu ele. La mine la servici se monteaza la incuietorile portilor unde sunt "inchisi" robotii ( o chestie de siguranta sa nu demonteze incuietoarea si sa o puna pe jos lucrand cu poarta deschisa). E o adevarata provocare sa demontezi o incuietoare cand se defecteaza. Eu le desfac cu moxul pentru ca spatiul imi permite, dar in poza ta pare ceva destul de mic ( cred ca ar fi de 3 surubul ala) si e imposibil de desfacut fara a afecta si carcasa.
 4. Multumesc pentru raspuns. Din pacate cei 4gb nu m-ar ajuta prea mult.
 5. Memorii DDR3 KIT 2x4096 KINGSTON - KHX16C9T3K2/8X (Kit of 2) 1.65V Pret : 120 LEI Transportat suportat de mine prin FanCourier https://imgur.com/a/UFZzNBc Daca mai sunt disponibile, le iau eu.
 6. Nu cred ca 0.25A ar conta prea mult daca ai alimenta ventilatorul direct din sursa placii de baza ( la 5V, bineinteles). http://marek.cbradio.ee/temp-contr-fan/ . Si o schema cu ntc daca vrei sa il faci sa porneasca automat.
 7. Langa comutatorul ala pune si comparatorul.
 8. Si crezi ca scrisul pe poze iti va repara placile? Ai primit destule sfaturi si crezi ca se face misto de tine... PS- fac pariu ca nu ai verificat siguranta...
 9. - pune un filtru pentru deparazitare inaintea convertizorului. - carcasa motorului pune-o la impamantare. Chiar daca ai vreun fir de impamantare care iese din motor, leaga separat alt fir la carcasa. Sau masoara de curios rezistenta intre firul de impamantare al motorului si carcasa. S-ar putea sa ai surprize.
 10. Vreau eu cutia cu comutatorul. M-ar interesa si butelia, dar nu imi dau seama de dimensiuni. Mi-ar trebui una de vreo 5-6L .
 11. Uite aici un link pentru constructia unei surse. Ai ceva de "sapat" dupa schema si cablaj, dar merita constructia. Pentru scurt timp, am tras din ea 1,2 kW.
 12. Ceea ce e in poza cu transformatorul schimbat, imi aparea si mie la un telwin 164 (parca modelul asta era) doar pe un singur tranzistor. Pe celalalt, semnalul era perfect. Dupa 10-15 secunde se lasa cu pocnituri/ scantei etc. Am renuntat la repararea lui atunci si strange praful deocamdata.
 13. Daca mai aduceti freze, ma inscriu de acum la un pachet sau poate chiar 2. Si daca ati avea posibilitatea sa aduceti si alte modele in afara de cele de 1,8 si 2,4mm( chiar daca printre ele mai sunt cateva care au alte dimensiuni).
 14. -cablu ltp.Pret 10lei. -print server parallel/ltp.Functioneaza impecabil. Pret 35lei. -rack hdd extern 2.5inch interfata ide. Pret 15lei. -cd-rw extern/usb 2.0.Acumulatori defecti.Necesita alimentator 5v 2A pt. scriere.Acumulatorii sunt r3,se pot inlocui cu baterii la nevoie. Pret 25lei. Pune-le si p'astea deoparte.
 15. Pune-mi deoparte ceasul comparator si cutia cu butoane.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines