Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ARICIU2009

Membru activ
  • Content count

    219
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ARICIU2009

  • Rank
    Membru
  • Birthday 11/16/1978

Profile Information

  • Locatie
    braila

Recent Profile Visitors

128 profile views
  1. ARICIU2009

    cumpar lampi

    Un preț?
  2. ARICIU2009

    cumpar lampi

    Salut.Cumpar lampi pentru un proiect de statie amplificare HIFI.Lampile sa fie noi nefolosite as dori. Lampile sunt:EL 90 sau 6L31 sau EL 95.multumesc. Pot fi contactat pe forum sau MP.
  3. ARICIU2009

    esab...made in china

    Aceasta sunt tensiunile : Unde este 0 este masa.
  4. ARICIU2009

    panzer mma160

    Fara osciloscop este riscant ca sa repari un invertor.
  5. ARICIU2009

    esab...made in china

    Am deconectat partea de forta ramanind doar comanda si semnalul este in limitare.Deci partea de forta este exclusa.Curios este ca ka3525a nu este acelasi cu sg 3525an.
  6. ARICIU2009

    esab...made in china

    Salut.Am un "esab" made in China care nu-i dau de cap.Este in limitare si nu am gasit defectul.Am schimbat SG3525 si un comparator dar face la fel.As avea nevoie de o schema.Configuratia este comuna intilnita la mai multe aparate.
  7. ARICIU2009

    Telwin Tehnology 236HD

    Am rezolvat defectul.Cauza era cele doua condensatoare de 1uf la3 dupa o ramura IGBT care erau devalorizate si intrau in scurt atunci cind erau sub semnal.Scurt care se transfera Mosfetului Driver si il deteriora.Acum semnalul este bun. Postez semnalul inainte si dupa pe grila igbturi.
  8. Incearca sa vorbesti cu cei de la Metconinstal, gasesti tu pe net.

    Poate te ajuta...

    Cele bune!

    1. ARICIU2009

      ARICIU2009

      multumesc dar s-a rezolvat cu telwinul.Acum am altceva mai....chinezesc:)

  9. ARICIU2009

    Telwin Tehnology 236HD

    Buna ziua.As dori daca are cineva service manual pentru Telwin Tehnology 236 HD pentru ca nu o gasesc deloc. Am un defect ciudat si anume am semnal de atac grile de 5v RMS .Aparatul sudeaza f slab si nu transfera toata puterea .Pe osciloscop se vede ca NU intra in limitare la valoarea maxima a curentului. U pe condensatori este de 280v in sarcina.U alimenatre MOSFET driver este de 13v constanta in sarcina.Am simulat 15v alimentare MOSFET driver si am un curent de 600mA ceea ce mi se pare cam mult. Aparatul a avut igbturile arse si Mosfetul driver ars. EU suspectez trafo driver dar nu am o valoare de comparatie ca sa ma pot orienta....Multumesc.
  10. ARICIU2009

    Awelco micro 164 nu porneste

    multumesc.Voi schimba dioda si voi pune mina pe carte:).
  11. ARICIU2009

    Awelco micro 164 nu porneste

    Sunt bune. Dioda D13p este pusa cu katodul pe plus...Ar trebui sa fie blocata nu?
  12. ARICIU2009

    Awelco micro 164 nu porneste

    Salut .Am Awelco micro 164 placa 5679 care nu porneste.Am tensiune de start pe pinul 7 al lui uc3845 de 8.13v dar nu oscileaza si nu am nici tensiunea de 5v pe pinul 8.Am simulat din exterior o tensiune de 8,5v si a intrat in functiune.Intrebarea mea este cum isi face tensiunea de start acest aparat neavind traf de alimentare ca placa 5680?Pun o schema pentru ajutor.Multumesc. awelco_welder_5679_80a_sch.pdf
  13. ARICIU2009

    Selco 135

    Era buna o schema pentru lamurire....daca are cineva.ms.
  14. ARICIU2009

    Selco 135

    Multumesc.Ramane sa vad ce mosfet voi pune.Sunt cam slabuti la 11 A. Nu inteleg de ce sau pus la 900 v?Stiu ca Selco 140 are mosfeturile k2611. Aceasta este fata aparatului. Selco 140 este topologie forward cu clamp activ si are acest tip de mosfeturi.Sigur este acelasi aparat despre care vorbesc?ms. http://svarka.rv.ua/image/Italy/SELCO/selco140.pdf
  15. ARICIU2009

    Selco 135

    scuze.A fost facuta repede...
×