Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

tudorcristian80

Membru activ
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tudorcristian80

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  tudorcristian80@yahoo.com

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Multumesc pentru sugestii! Voi procura integratul si il voi schimba.
 2. Este vorba de un tv crt LG model 21FB35MX, sasiu MC-049B, model argintiu de 54cm diagonala cu ecran plat, din anul 2005, la care se manifesta ocazional urmatorul defect: -imaginea se “turteste” spre partea de sus, fara a se reduce in ansamblu amplitudinea baleiajului vertical (restul imaginii este total neafectat), vezi foto 1 atasata; -problema apare aleator si cu amploare variabila, uneori se turteste toata jumatatea superioara a imaginii, alteori doar 3-4cm, si dispare de la sine dupa cateva secunde; -am ciocanit componentele si nu pare a fi o problema de lipitura imperfecta -analizand schema, am schimbat condensatoarele electrolitice conexe BV (C304, vezi foto 2, precum si condensatoarele de filtrare ale tensiunilor de +14V si -14V recuperate de la trafo linii), fara niciun efect. Am descris aici problema in speranta ca experienta vreunuia dintre dvs. ma poate ajuta spre identificarea cauzei acestui defect. Multumesc!
 3. Pana anul trecut in grila analogica UPC posturile generaliste de baza (Tvr, Protv etc) erau in banda FIF si puteau fi receptionate cu absolut orice tv, dar au fost “mutate” toate in hiperbanda si UIF... Si intr-adevar, calitatea receptiei analogice scade spre frecventele mai mari din cauza pierderilor mai mari, dar nu prea mai pasa operatorilor de asta, au vrut pesemne sa faca loc mai mult altor servicii (internet) cu care impart banda. Tensiunile tunerului sunt ok, va trebui schimbat cu unul mai modern.
 4. Am rezolvat si problema verticala schimband electroliticii din BV. Am pus si antena, cablu tv de fapt, dar nu sunt canale in spectrul receptionat de acest tv (doar FIF si fara hiperbanda...).
 5. In spiritul ideii dvs., am adaptat un MJE13007 in felul urmator: baza la borna 4 a trafo driver, emitorul la masa, colectorul legat cum se lega emitorul pnp-ului initial; borna 3 a trafo driver, prin rezistenta de 1 Ohm, la masa. De asemenea, am adaugat condensatorul de 0.1uF intre baza si emitor (masa). Desi figurat in schema, el lipsea din tv meu! Experimentul a fost un succes, tv se aprinde, rastrul pare ok pe orizontala, tranzistorul se incalzeste rezonabil tinand cont ca inca nu e pe radiator... Insa, dimensiunea pe verticala este redusa (maxim 2/3 din normal), desi tensiunea recuperata de “25.5V” ce alimenteaza finalul baleiajului vertical are o valoare buna (26.2V pe multimetrul meu). Poate e o alta problema, nu stiu nimic despre istoricul acestui televizor... Multumesc pentru sfaturi!
 6. Aveti idee cu ce pot inlocui tranzistorul final linii AU113 (pnp, germaniu) la acest tv? (cel original este ars). Piesa “originala” este foarte greu de gasit...
 7. Am intrat in posesia TV de tipul mentionat, iar tubul cinescop este... Philips! Sigiliile cu vopsea rosie de pe suruburile de fixare ale tubului sunt intacte, deci este cel cu care a fost echipat din fabrica. Din pacate TV nu merge asa ca nu ma pot pronunta inca despre starea lui...
 8. Am urmatoarea curiozitate: este TV din imagine primul model de Sport fabricat de Electronica? Stie cineva ce fabricatie au fost tuburile montate in aceasta generatie de TV? (Sursa imagine: ProRadioAntic)
×
×
 • Create New...