Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

bigpriap

Membru activ
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

1 Follower

About bigpriap

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Galati

Contact Methods

Recent Profile Visitors

523 profile views
 1. Eu tocmai ma gandeam ca a sosit momentul sa ma despart de colectia mea. Am inceput cu Rostov, apoi Soiuz vreo doua modele, Ilet parca. Am trecut apoi pe seria 0 de la rusi, niste magnetofoane de exceptie. Am Electronica 003, 004, Olimp 003, 004, 005 parca. La momentul nebuniei cu magurile rusesti am stat pe forumurile lor, mi-au trimis oameni care au lucrat in fabrica sfaturi, idei de uprade, uleiuri, piese de schimb, benzi reglare.. Au fost reglate toate conform manualelor de service, Bias reglat pentru benzile actuale, electrolitici schimbati total la majoritatea, cu nepoolarizati unde s-a putut, cu bipolari unde e necesar. la unele am pus telecomenzi IR sau Bluetooth, contoare electronice, receiver Bluetooth. Capetele tocite schimbate. Toate redau si înregistrează astfel incat nu fac diferenta fata de sursa (bine, zgomotul de fond normal al benzii, mult scazut la seria 0 care au circuite reducatoare care merg foarte bine). Mie imi pastrez un Tandberg, un Revox-uri, un E004 si un 0 005, probabil Poza asta am facut-o inainte de postarea dumneavoastra, ma gandeam ca e prea mult. Sincer, ca Stan Patitul eu v-as sugera sa mai puneti un ban si sa luati ceva pe role mari si benzi noi sau maxwell model mai nou, am si un Teac 3440s. Seria 0 de la rusi mi se pare de exceptie comparata cu tot ce am. Ca idee, desi cumparate ca functionale, nu a fost un singur magnetofon care sa fie in mintile lui atunci cand l-am cumparat, toate au avute defecte, uzuri, probleme. La seria tip Rostov, modelele mai noi aveau electronica usor imbunatatita, simplificata, nu am remarcat ca cele vechi sa fie mai bune.
 2. Asta l-am facut eu acum mai multi ani - dupa mine cea mai ieftina si buna varianta. Am postat inclusiv soft-ul pe un site ce a disparut acum, insa cred ca mai am detaliile. Am recidivat cu unul la care am facut si goto 0, modul telecomanda inclus montat pe un E004. Ca parere, si eu am plecat de la rostov, soiuz.care reglate OK daca capetele sunt bune sunt suficiente pentru inceput. In scurt timp o sa iti doresti mai mult, role mari si atunci cea mai buna alegere un rusesc din seria 0. Olimp incepand cu 004 au contor inclus VFD, , celelalte au un vu-metru superb cu tub cum am mai vazut numai la un tester Nakamichi , o mecanica fara moarte care are grija de banda, e peste revox B77, dupa parerea mea.
 3. Adaugati la mine: 154. un grup de 3 potentiometrii,pret 7 lei 180.un modul ce contine 6 tranzistori BF458 si alte piese ,pret 5 lei https://postimg.cc/Q9DYKzYG 189.radiator aluminiu,pret 5 lei 163.modul cu cablu,transformator de retea(230V/15V),punte de diode,filtraj,stabilizator 7805,un releu si grup de 3 butoane cu retinere independente,pret 12 lei 153.o placuta cu 2 potentiometrii dublii 2x100 kOhm fiecare,pret 2 lei Multumesc!
 4. Va rog rezervati pentru mine: 148.potentiometru 2 x 240 ohm,dupa sigla cred ca Alps,realizat pe ceramica prinsa pe mici radiatoare din aluminiu,pret 3 lei 151.potentiometru multiplu,,2 x 200 ohm,1x45 kOhm,volumul 2x 20kOhm cu pin fiziologic,intrerupator,axe concentrice,pret 5 lei 161.doua radiatoare identice,pret 5 lei ambele Mai studiez si completez lista. Multumesc!
 5. Azi am avut neplacerea sa primesc un colet cu care cei de la FAN curier au jucat probabil fotbal. Panoul frontal si potentiometrul acesta au fost distruse. Am primit zeci de colete cu electronice fragile si nu am avut nicio problema pana azi. Ce am invatat: sa desfac intotdeauna coletul de fata cu angajatul firmei si daca sunt deteriorari sa ii cer sa faca un proces verbal. Vroiam si eu un THD-metru hardware - poate imi intelege cineva durerea si .are din intamplare asa ceva.
 6. Nu a fost dragoste la prima vedere. Era trantit prin praf, in halul in care vedeti, printre alte gunoaie pe care nu intelegeam de ce se mai chinuie vanzatorul week-end de week-end sa le care inapoi acasa. Ceva mi-a atras atentia totusi ... Acum sunt mai fascinat de el decat de un Scott pe lampi cu decodor stereo inclus si PP cu 6550 . Banuieste cineva modelul, anul, fabricantul ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.