Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

catax4u

Membru activ
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About catax4u

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Draganesti-Olt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De acord cu tine. Dar, in cazul meu, a mai carait cand masina era oprita pe loc in garaj si voiam sa ies cu spatele. E normal sa caraie cand se misca roata si incerci sa bagi in marsarier.
 2. Așa zic și eu, ceva se învârte acolo și când introduc eu in marșarier practic intercalez ceva acolo și cârâie. Imediat ce încerc a doua oară nu mai cârâie pt că am oprit mișcarea din cutie și intră imediat în marșarier. De asta cred că are momente când nu debraiaza complet mai ales la rece dimineață cu mașina pe loc nemișcată. Sau ar mai fi o varianta partea de selector din cutie, ceva bucși sau știu ce mărunțișuri pe acolo mai uzate, dar în cazul asta nu ar trebuii sa cârâie de fiecare data când folosesc marșarierul? Oricum. Din ce îmi aduc aminte după ce am auzit un zgomot ca un scrâșnit oarecum când am băgat în marșarier la 3-4 zile a început să mai cârâie uneori. De atunci de când am băgat "ca Gheorghe" cred că au apărut simptomele astea.
 3. Am mai auzit varianta asta cu selectatul unei trepte sincronizate inainte de marsarier, insa in momentul cand apesi ambreiajul ar trebui ca, cutia, sa fie complet separata de motor, sa nu mai fie "invartita" sa zic asa, cu toate ca nu e corect. Eu pana acum cateva luni nu am avut problema asta si crede-ma ca am introdus in marsarier fara sa tin cont de variantele specificate de altii, sa bagi intr-o treapta sincronizata inainte sau alte idei, cel mult nu voia sa intre, simteai ca se opune ceva la schimbator, bagai treapta 1 si apoi intra usor, dar nu a carait. Inclin sa cred ca nu debraiaza complet tot timpul si d-aia ramane putin cuplata cutia, se invart pinioane si automat caraie cand incerci manevra de marsarier, mai ales ca nu e sincronizat marsarierul.
 4. Salut. Revin cu subiectul asta. A mai descoperit cineva vreo cauza dintre cei care mai au problema asta la mașină? Eu pot sa spun că a fost mai rar la mine, i-am găsit un dichis la poziția schimbătorului, nu mai țin apăsat tot timpul, doar la început și apoi o las sa intre cutia natural in marșarier. Nu a mai cârâit des și când a cârâit a făcut mai puțin. Însă este o problema in continuare. Am întrebat și la reprezentanta și mi-au zis sa verifice pompa de ambreiaj să vadă dacă nu cumva uneori nu face presiune suficientă și logic că nu debraiaza complet. La mine se întâmplă cel mai des dimineață când vreau sa ies cu spatele. Daca a cârâit la prima incercare la a doua intra că unsă in marșarier.
 5. Și dacă ar fi chestia cu pilitura nu ar cârâi și la alte trepte?
 6. Treaba cu dubla debraiere am incercat-o eu azi. Si ca sa vezi, tocmai atunci a carait. Dupa am mai facut manevre si n-a mai carait deloc, a intrat usor.
 7. Salut. E ciudat, nici a mea nu face mereu. Pana de curand nu a facut asa. E posibil sa fie ceva si pe la selector? Am mai cautat pe net despre treaba asta si cineva a fost la un moment dat la Skoda la reprezentanta la Craiova pt problema asta, masina fiind in garantie, si pana la urma au remediat acolo, cauza fiind selectorul care lovea in ceva din ce spunea persoana respectiva. Altfel, toate treptele la mine merg usor, inclusiv marsarierul dor ca uneori caraie si nu-mi dau seama de ce. Si nu ma gandesc ca gresesc eu ca nu apas eu suficient ambreiajul sau nu o las putin pana sa introduc in marsarier sau nu opresc masina pe loc cand bag in R pt ca deja azi s-a intamplat din nou si chiar nu am gresit eu ceva.
 8. Salut. Am o curiozitate. Poate s-a mai intamplat si altora. Cutie 6 trepte de pe 1.4 tsi 122 cp. Uneori , de vreo 3 ori pana acum si cred ca se va repeta, scoasa din viteze, introduc in marsarier direct si mai apare un carait nu foarte pronuntat de parca nu s-ar alinia niste pinioane. Scot imediat, incerc iarasi si intra usor in marsarier. De ce oare apare acel carait? Ambreiajul a fost schimbat deoarece avea momente cand se mai bloca in marsarier si a disparut problema asta. Nu stiu daca are vreo relevanta, de cand am schimbat cauciucurile de vara, presiunea in roti a fost cam mica, o roata a fost mai dezumflata, azi am rezolvat-o era intepata si pierdea lent, e posibil sa influenteze in vreun fel pozitia cutiei de viteze ca sa apara acel carait?
 9. catax4u

  Upgrade memorie ram laptop

  Am intrebat ca sa nu cumpar degeaba memoria si apoi sa nu mearga, am gasit 8 Gb de DDR4 dar la frecventa de 2400 MHz.
 10. catax4u

  Upgrade memorie ram laptop

  Am scos placuta ram a laptop-ului de 4 Gb si arata asa.: https://uploadimage.ro/1DT0/IMG_20181108_172814.jpg Inclin sa cred are frecventa de 2400 MHz dar everestul zice ca maximul suportat de placa de baza este de 2133 MHz.
 11. catax4u

  Upgrade memorie ram laptop

  Salut. Vreau sa mai adaug o placuta de ram-i la laptop. Trebuie sa fie ddr4. Frecventa suportata conform cu ce spune programul Everest este de 2133 mhz. Daca mai pun o placuta de 8 gb ram de 2400 mhz este in regula? O accepta placa de baza?
 12. Salut. Am interfata din titlu. Am incercat sa instalez de pe cd pe care l-am primit. Nu se deschide programul, apare ca in printscreen-urile pe care le pun aici. Apoi am luat de site-ul oficial VCDS Release 17.8.1. La mine e varianta VCDS 17.1 Pe cd am softurile 17.1, 16.83 si 16.84 Nu se instaleaza nici una din astea 3 mentionate de pe cd cum trebuie cred cu toate ca am oprit firewall, antivirus si retea. Mi-e teama ca am afectat interfata cu softul luat de pe net si trebuie rescrisa, am facut test pe masina cu 17.8.1 si am primit mesajul din printscreen-ul "conectat la masina". Va trebui rescrisa interfata(cabul)? In "conectat 1" e cum se vede in device manager cand pun cabul in usb. In "conectat" si "fara cablu" sunt mesajele care apar cu softul de pe cd cand incerc sa intru in program.
×