Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

FlorinHiT

Membru activ
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About FlorinHiT

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

124 profile views
 1. Celulele sunt noi. Pentru ele a fost prima încărcare, după ce le-am dat o descărcare până la 3v. Ce e cert nu am putut să stau geană pe încărcare sa văd ce și cum. Tot ce pot să zic că aproximativ 50-60% din timpul de încărcare a încărcat cu 0,9Ah. La măsurătoare cu voltmetru găsesc o diferență de - 0,2v față de ce afișează iMax-ul. Nu am cum sa masor fiecare celulă în parte. I-am mai dat o descărcare și o să le încarc din nou, tot balansare la 2A. Teoretic ar trebuii să încarc cu mai mulți A. Producătorul recomandă încărcare cu 1245mA ptr încărcare normală și 4A ptr quick, dar din câte am citit cu cât încarci cu mai puțin A cu atât prelungești viața acumulatorului. Spre exemplu la teste, pe o singura celulă inr 18650 25r, dacă limitezi descărcarea pana la 3.1v și încărcarea până la 4.1v, prelungești viața acumulatorului până la sute de încărcări, chiar 800-900 de încărcări.
 2. Am făcut și eu un pack 3s din 6 celule, câte 2 în paralel. Celule Samsung INR 18650 25R și încărcător iMax b6 ac. Le-am făcut o descărcare care a durat peste o oră jumate și apoi o încărcare prin balansare, care a durat peste 10 ore. I-am dat încărcare cu 2Ah iar după aproximativ 10 min a scăzut la 0,9Ah. Este normal să țină asa mult o încărcare?
 3. Mufa care apare în poză este cumpărată din magazin. Mufa cu conector JST. În mare am înțeles ce face echilibrarea, dar când am văzut firele subțiri mi-am pus următorul exemplu : dacă celula 1 este încărcată și celelalte 2 celule sunt mai descărcate...automat taie încărcarea de prima celula (sau continuarea încărcării cu curent mai mic) iar întreaga ,,forță" o preaia conectorul de echilibrare, respectiv cablurile subțiri!
 4. Corect. N-am observat până acum. Banuiam ca ordinea în mufa este una firească (celula 1,2,3) dar conectorul jst care îl am, are roșu în dreapta și negru în stânga. Vezi poza din ataș. Apropo, firele de la conector sunt subțiri, undeva sub 1mm.Nu sunt prea subțiri?
 5. Mă poate ajuta cineva cu o schemă de conectare a celor 4 fire care ies din mufa de balansare din incarcatorul imax, pentru balansarea a 3 celule. Vreau sa fac un pack cu 3 acumulatori Samsung INR 18650 25R în sistem 3S și încă unul tot în sistem 3S dar cu 6 acumulatori Sony VTC5A dar cu câte 2 acumulatori în paralel. În manualul incarcatorului nici vorba de conexiunea pinilor. În mare am dedus cum s-ar conecta pe fiecare celulă dar știu conexiunea pentru balansare din încărcător.
 6. Detin un Bluray player system 5.1 Harman Kardon BDS 577 si nu reusesc sa-i fac update la ultimul firmware. Am probleme pe partea de HDMI ARC si evident probleme de soft, in sensul ca ramane agatat in meniu. Am facut rost doar de ultimul update, respectiv 2.38. Firmware-ul nu e luat de pe site-ul harman kardon, deoarece harman kardon a ieșit de pe piață, fiind preluată de Samsung, și n-au lăsat activ măcar un subdomeniu cu un ftp pentru softuri/upgrade etc. Am gasit si procedura de update, care de altfel e floarea la ureche: firmware-ul vine sub forma de arhiva, se dezarhiveaza pe un stick USB, formatat FAT, unde isi face un folder UPG iar in acest folder e firmware-ul .bin si inca un fisier text. Dupa care se intra in meniul player-ului la sectiunea update. Din ce m-am documentat, ar trebuii ca urmatorul pas sa verifice daca firmware-ul lui si da este cel corect, dar nu ajung la acest pas deoarece imi da, timp de mai putin de o secunda, eroarea ,,Can’t find the front-end file” urmata instant de eroare ,,No upgrade file was found” . Din ce am mai citit pe internet unii mai recomanda ca firmware-ul sa fie redenumit, dar cum sa-l redenumesti exact, nu spune. Am incercat sa redenumesc fisierul .bin (fara sa modific terminatia .bin) in zeci de variante, evident fara succes: firmware.bin, fw.bin, 577.bin, BDS.bin, BDS_577_EU.bin, BDS_577_FW.bin, upgrade.bin, update. bin, etc, etc. Am pus si fisierul de update direct pe stick, fara folderol UPG….fara succes. Am ars cateva CD-uri, deoarece are optiunea de upgrade de pe CD-DVD si la fel am incercat, pe langa varianta de upgrade recomandata de producator, sa redenumesc fisierul .bin in diferite variante, ca și la stick….fara success. Din ce am observat, indiferent de cum este denumit fisierul .bin, doar prima data cand bag stick-ul, se vede cum licare led-ul stick-ului, cum ca ar cauta ceva pe stick. Daca primesc eroare si mai incerc, fara sa scot stick-ul , pare ca stick-ul nu mai reactioneaza ca si cum n-ar mai cauta nimic. Din ce m-am documentat pe internet și anume dacă firmware-ul este greșit, sau firmware pentru USA, totuși se trece de pasul unde m-am blocat eu, la pasul în care verifică firmware-ul și da eroare cum că firmware-ul nu e compatibil. Banuiesc ca imi scapa ceva dar am epuizat toate metodele uzuale de update/upgrade de pe stick. E vreun coleg care s-a ,,jucat" cu asa ceva? Atașez și poze cu eroarea.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.