Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Elison

Membru activ
 • Content Count

  340
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 core_reputation_level_4

About Elison

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  :

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Daca ai instalat driverul, incearca sa faci ceea ce este descris aici .
 2. Probabil nu se face conexiune la WIFi sau la serverul NTP. Incearca sa inlocuiesti linia const char* ntpServerName = "time.nist.gov"; cu const char* ntpServerName = "0.europe.pool.ntp.org"; sau cu const char* ntpServerName = "ro.pool.ntp.org (42)"; Cel mai bine ar fi daca ai da mai multe informatii, mai ales ca multe din ele sunt afisate pe serial (daca modulul e conectat la wiFI, daca are alocat un IP, daca a receptionat timepacket, etc )
 3. modifica linia 236 Serial.println(WiFi.localIP());
 4. in linia 236 ultima paranteza este in plus
 5. In pagina indicata mai sus, se spune ca o parte din textul care este trimis pe RS232 este stocat în memoria eeprom si ca trebuie scris fisierul EEP.BIN in eeprom chiar si in cazul in care nu este folosita interfata RS232.
 6. Inainte de prima programare trebuie citit chip-ul. Valoarea de calibrare a oscilatorului intern se gaseste la ultima adresa din memorie(00FFh). Se noteaza aceasta valoare. Se deschide hexul care trebuie scris in chip (in software-ul care face scrierea/citirea), se editeaza acest hex, punand valoarea retinuta la adresa 00FFh. Dupa acesti pasi se poate da comanda de scriere. Daca valoarea de calibrare din fabrica a fost rescrisa si nu mai este cunoscuta, exista programatoare (ex. PicKit2) care pot face recalibrarea oscilatorului. Cu Pickit 3 se poate preciza o adresa sau o zona de adrese care nu se vor rescrie in cazul scrierii hexului. In cazul de fata ar fi programatorul cel mai recomandat. Despre programatorul pe care il aveti nu stiu nimic, dar banuiesc ca puteti gasi informatii pe net. Hexul atasat actioneaza iesirea pentru o durata de 50ms. Daca doriti alte valoare, o sa atasez alt fisier hex. SonoFF_50ms.txt
 7. Stiu ca iesirile erau active pentru o durata de 500ms. Nu stiu daca in momentul in care ati scris cipul, aveati salvata valoarea OSCCAL. Alterarea acestei valori poate fi cauza intarzierilor de care pomeniti. Eu pot sa modific durata la orice valoare, dar e mai bine sa-mi spuneti valoarea pe care o doriti, pentru ca nu stiu ce actioneaza iesirile respective.
 8. Respectivele informatii le am de la un coleg, chipul neprogramat poate fi AC6905A sau AC6925B, produs de ZhuHai JieLi Tehnology Co.LTD AC6925B este varianta imbunatatita a chipului AC6905A . Mai multe informatii despre AC6905A gasiti aici .Cateva informatii sumare despre AC6925B
 9. AC19AP21296-25B4 este un chip complex care contine un MCU 32 bit cu SDIO, UART, SPI, IIC, PWM, IIS, LCD controler, RTC, TIMER, MIC , ADC, DAC si alte functii. Chipul mai are incorporat Bluetooth si FM radio.
 10. 12F629 nu are PWM hardware. Pentru 12F629 se poate face pwm software, dar problema este ca fregventa pwm este mai mica. Pentru aceeasi schema din prima postare (dar cu PIC12F629) ai in atas un hex. Word-ul de configurare este 0x3FD4. Pentru verificare configurarii corecte am pus si un led, care clipeste din cand in cand, pe pinul GP0. PIC12F629PWM.hex
 11. Daca vrei, poti incerca hex-ul atasat. Word-ul de configurare este 0x3FD4 si este inclus in hex. Cu butonul encoderului poti activa/dezactiva iesirea pwm. Fregventa pwm este 1.95 kHz, iar latimea impulsului este reglabila in 1020 de pasi. 12F683.txt
 12. Inainte sa programezi chipul, setează USBasp sa funcționeze în modul Slow Clock. Asta se poate face punând jumperul Slow Serial Clock de pe USBasp. Seteaza fusebits pe default, adica H=0xD9 si L=0xE1.
 13. http://ferkogyerek.atw.hu/Programmable power supply.zip
 14. Incearca si cu alt browser. Daca nu ai altul, incerca sa dezactivezi extensiile din opera, dezactiveaza ad-blocker, pune setarile opera in modul default, reseteaza flags.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.