Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elison

Membru activ
 • Content Count

  371
 • Joined

 • Last visited

About Elison

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

2,085 profile views
 1. Daca ati gasit mesajele pe cartela SIM, inseamna ca modulul a fost conectat in retea si a putut sa receptioneze mesaje SMS si problema lui ar consta in nefunctionarea partii de comunicare Rx/Tx cu arduino uno. Spun asta deoarece afirmati ca nu raspunde la comenzile AT, desi undeva in acest topic spuneati ca la inceput raspundea la comenzi AT. In data sheet este specificata tensiunea maxima de 3,1V suportata de pinii Rx/Tx. Tot acolo se recomanda folosirea unei scheme cu un tranzistor care are rolul de a proteja intrarea Rx la tensiuni mai mari decat cea recomandata. Daca av
 2. Va recomand sa cititi si apoi sa faceti pasii descrisi in aceasta pagina.Respectati conexiunile din scheme (o sa vedeti si de ce trebuie respectate) si testati codurile pe rand. Comparati rezultatele pe care le obtineti d-voastra cu rezultatele afisate in pagina, cele care apar in serial monitor. Daca rezutatele vor fi identice, se poate trece la programarea actionarii releelor prin SMS.
 3. Firul de culoare negru trebuie legat la contactul 4(OUT), firele de culoare albastru si rosu cu borna comuna se leaga la contactul 8(OUT), firul de culoare albastru se leaga la contactul A1. Alimentarea cu faza si nul se face pe contactele 3 si 7 (IN).
 4. Pinul 16 de la LCD se poate lega la masa, caz in care sursa de tensiune negativa nu va fi afectata de curentul absorbit de backlight.Un exemplu de conectare gasiti aici.
 5. Dupa cum se vede nu indigestia era problema, nici initializarea. LCD-ul nu avea backlight.
 6. Comenzile pentru cele doua cipuri sunt identice. Probabil ca si intializarea se face in mod identic.Era bine daca in data sheet se specifica cum se poate face intializarea in cazurile 4-bit si 8-bit bus.
 7. Initializarea este pentru interfata seriala.
 8. Acest cip are toate cele patru tipuri de tip de interfață cu MPU: IIC, 4SPI, 4-bit bus și 8-bit bus.Selectarea tipului de interfata se face din pinii IF1 si IF 0.Detalii gasiti la pagina 35 din datasheet.
 9. Un ESR metru cu tensiunea de alimentare de trei volti, care are si protectie pentru condensatoare incarcate cu tensiune este asta.
 10. LCD functioneaza si fara a fi alimentat, e suficient sa fie conectati pinii de date la microcontroller.
 11. Gasiti aici informatiile de care aveti nevoie
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines