Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Elison

Membru activ
 • Content Count

  317
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Se poate si mai bine

About Elison

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  :

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. In momentul in care este comandata aprinderea cifrei doi, pe pinul 9 al circuitului 74141 o sa ai zero volti, la fel si pentru pinii care comanda cifrele zero, patru, sase si opt. Asta inseamna ca diodele trebuie conectate invers si regandita comanda aprinderii neonului, insa adevarata problema care te impiedica sa faci afisarea secundei (hardware) este aceea se foloseste multiplexarea. Daca, de exemplu, este afisata ora 8:16 timp de o ora neonul o sa clipeasca cu fregventa cu care se face multiplexarea, iar daca acel neon are o anumita inertie si nu va clipi o sa stea aprins pana se face trecerea la o ora impara. Singura solutie este programarea unui pin ramas liber (9,16,20) pentru afisarea secundei.
 2. Decarcati versiunea portabila pentru WinTrasfo 1.5.0. Functioneaza si pe Win10.
 3. Daca porneste pompa la 45 de grade si se opreste la 38, adica invers de cum va doriti, folositi contactul C si 2. Marja de pornit-oprit a acestui termostat este de 4 grade ±1 grad, mult mai putin decat va doriti. Gasiti aici datele de care aveti nevoie
 4. Elison

  Tuburi electronice

  Salut, Vreau sa cumpar tuburile EBF 89 si PCF802 .Poate aveti si un ECH83.
 5. Cand am folosit tuburi NOS am observat si eu acesti nori albastri. Dupa cateva zile de utilizare, au disparut fara sa intervin la reglajul de curent stabilit la punerea in functiune a amplificatorului.
 6. Cu varianta propusa de mine nu mai ai nevoie de cele opt variabile de tip byte.
 7. O varianta foarte simpla pentru accesul bitilor variabilei My_var( declarata ca byte) este urmatoarea: in C code " FCV_MY_VAR.0=1; " pentru ai atribui valoarea 1 bitului 0 si " FCV_MY_VAR.0=0;" pentru ai atribui valoarea 0. Poti sa faci asta pentru oricare din cei 8 biti de la zero la sapte. Acest mod de accesare a bitilor nu mai necesita alte operatii pentru My_var , variabila se acceseaza direct, ca oricare variabila din proiect. Daca nu intelegi cum se face, pot sa pun si un exemplu.
 8. Acest code se executa doar daca declari variabilele te tip bool ca fiind variabile de type byte, idem pentru variantele sugerate de alti colegi.
 9. Intrebarea ta este neclara, reformuleaza si cu siguranta se va gasi o solutie.
×
×
 • Create New...