Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elison

Membru activ
 • Posts

  384
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elison's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Dedicated Rare
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Documentul Introduction to USB Type-C™ specifica foarte clar ce valori au rezistorii pull up si pull down, precum si rolul acestora.
 2. Este posibil ca oscilatia sa fie generata de un cuplaj capacitiv care apare intre condensatorul din grila triodei si condensatorul din anod, cel de 100n. Acest gen de cuplaj apare in cazul in care cele doua condensatoare sunt plasate foarte aproape unul de altul. Se pot inversa pinii unuia dintre condensatori, presupunand ca cuplajul se face prin folia exterioara a condensatorului, eventual se fac traseele cat mai scurte.
 3. Salut, vreau sa cumpar cele trei doze Unitra: Nr. 4 are acul si capacul de protectie, 40 lei nr.3 30 lei Nr.2 25 lei
 4. Aici nu este vorba despre cod, ci despre un abuz bazat pe presupuneri. Ce fac eu, ma priveste doar pe mine si nu trebuie sa dau explicatii nimanui.
 5. Eu l-am ajutat sa faca actionarea releelor cu SIM 800. Care ar fi diferenta, atunci cand e vorba de nu face public un cod, intre a posta codul in cadrul unui form si a-l distribui pe ascuns prin alte mijloace. La articolul 3.14 din regulamentul acestui forum scrie: incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu [email protected] nu a incalcat regulamentul si cred ca este exagerat sa-i interzica cineva sa nu mai ceara ajutorul atunci cand este vorba doar de un simplu hobby.
 6. Modulul SIM 800 V2 poate fi alimentat cu tensiune intre 4,6V si 5,2V.
 7. Se poate lua schema de aici. Nu trebuie decat sa dati un click pe imaginea cu schema, introduceti datele care se cer si primti pe email un link de download. Sunt doua imagini cu schema, procedati la fel pentru fiecare imagine.
 8. Trebuie sa definiti un pin analogic pe care legati cursorul potentiometrului, apoi sa cititi valoarea acestuia folosind functia analogRead si sa o transferati catre BAUD DURATION dupa ce faceti scalarea valorii citite in domeniul 50-150.Scalarea se poate face folosind functia map. In programul pe care il aveti, BAUD_DURATION este o constanta care influenteaza la randul ei alte constante. Va trebui ca toate aceste constante sa le declarati variabile de tip intreg, pentru a se modifica in acelasi timp cu modificarea pozitiei potentiometrului(BAUD_DURATION). In zona de declaratii trebuie sa adaugati ceva in genul: int potpin = 0; // pin analogic pentru citirea potentiometrului int val; // variabila care retine pozitia potentiometrului In zona de program adaugati o functie care citeste pozitia potentiometrului si transfera valoarea citita catre variabila BAUD_DURATION: ModificareBaud(){ val = analogRead(potpin); // citeste stare potentiometru BAUD_DURATION = map(val, 0, 1023, 50, 150); // scalarea valorii citite din domeniul 0-1023 in domeniul 50-150 } Apoi apelati aceasta functie in bucla principala a programului.
 9. Puteti incerca cu EasyEda. In pcb se poate insera imaginea respectiva, trebuie ajustate setarile pentru color tolerance, simplify level, corner threshold si puse dimensiunile de 4 si 1,7 inch, apoi save si export pdf 1:1. Iese ceva ca in acest atasament, se poate si mai bine daca se fac setarile corespunzatoare. Cablaj1.pdf
 10. Cumpar 4bucati 6J7 (8 lei/buc ) si tunerul din SONY STR-DE445
 11. Nu este bine, acela este fluxostat si are rolul de a detecta momentul in care este deschis un robinet de apa calda.Pe el este montat un senzor reed, care se inchide in momentul cand este cerere de apa calda.
 12. Ai schema chiar in film, la minutul 1:06.
 13. O varianta mai ieftina ar fi sa folositi un senzor optic cu oglinda, deoarece in acest caz chiar nu conteaza tipul recipientului, dar trebuie vazut cat de des se poate murdari oglinda sau senzorul.Pentru o astfel de aplicatie este bine sa folositi un senzor de distanta cu laser sau un senzor de distanta cu ultrasunete.Senzorii cu laser sau cu ultrasunete pot detecta ţinte indiferent de culoare, material sau strălucire. Cu un senzor capacitiv sau optic o sa trebuiasca sa reglati sensibilitatea in functie de tipul de recipient care trebuie detectat.Senzorii capacitivi raspund diferit in functie de densitatea materialului, distanta de detectie este destul de mica, iar cei optici sunt sensibli la culoare si stralucire.
 14. https://en.wikipedia.org/wiki/Surbahar
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines