Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

riderinblack_tm

Membru activ
 • Content Count

  1,911
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

75 Se poate si mai bine

About riderinblack_tm

 • Rank
  Incepator

Profile Information

 • Locatie
  Kassel-DE

Recent Profile Visitors

744 profile views
 1. Eu as lua o masina de afara, de bine de rau acolo se intretin masinile in mod corect (nu e sigur 100% dar in mare parte cam asa e), nu se fac magarii la km (nu ca ar fi asta ceva important) etc. Iar ca marca nu te-ai gandit si la ceva coreene? Hyundai sau Kia clasa compacta, te incadrezi in buget la o masina destul de noua. Anul trecut am luat pentru unchiul meu un Hyundai I30 motor 1.4 din 2011 (daca nu ma insel) cu 130k km la bord la pretul de 4800 euro din Germania. Pana acum nu are nici cea mai mica problema cu ea.
 2. Cati km are motorul (ideal ar fi sa zici si un cod motor)? Ai umblat cumva recent pe la distributie?
 3. Senzorul MAF e in mintile lui? Incearca sa-i scoti mufa sa vezi cum se comporta.
 4. E adevarat ca o masina e necesara in zilele noastre dar mai trebuie sa-ti permiti sa o si intretii. Degeaba te imprumuti pe la prieteni, neamuri, banci etc sa-ti iei o masina de 3-5 mii de euro daca ulterior nu mai ai bani nici sa-i pui un set nou de placute de frana. Ca de anvelope noi sau alte chestii scumpe nu mai aduc vorba.....
 5. Conteaza si unde sunt facuti acei km. De exemplu o masina cu 300k km rulati preponderent pe autostrada are mai putina uzura decat una de 70k km rulata numai in Bucuresti. Un alt aspect este intretinerea, o masina intretinuta corect (revizii la timp) tine mult si bine dar o masina la care proprietarul nu repara nimic decat atunci cand pica, schimbul uleiului si filtrului numai cand isi aduce aminte de el iar consumabilele le inlocuieste "doar cu originale la mana a doua" e o masina care nu merita luata nici pe degeaba.
 6. Bujiile sunt in stare buna? Ca eu pe alea le-as schimba primele....
 7. Dezavantaje majore waze: -te rupe la trafic de net (daca esti in alte tari deja vorbesti singur); -nu prea poti face singur un traseu, te duce numai pe unde vrea el; -nu poti adauga opriri intermediare etc Personal consider ca google maps e peste waze dar nu se ridica la nivelul unui igo primo (soft de navigatie dedicat). Nu veniti cu argumente de genul "iti arata unde e radar/politie" deoarece un conducator auto care respecta legea nu are nevoie de astfel de informatii (nu ma intereseaza unde e radarul deoarece conduc legal si nu ma intereseaza unde e politie pentru ca am totul in regula la masina).
×
×
 • Create New...