Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

dan_b11

Membru activ
 • Content Count

  371
 • Joined

 • Last visited

About dan_b11

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Va salut, Am probleme cu o sursa Fujitsu dintr-un calculator mai vechi. Calculatorul porneste dar nu afiseaza nimic pe monitor. nici ledul de activitate HDD nu arata vreo activitate. Am demontat sursa. Sursa porneste si scoate tensiunile din poza atasata. Mufa asta are un pinout mai diferit decat alte surse. Prima chestie pe care am observat-o e tensiunea pe pinul de power good este 0 desi tensiunile sunt prezente si in limite ok, zic eu. Am desfacut sursa si am masurat tensiunile pe pinii IC ului DWA 103n. Aici va rog sa aruncati o privire daca dupa valorile masurate ar trebui
 2. Va salut, Stiti cumva daca sunt ceva restrictii la primirea in colet a acumulatorilor? Vreau sa comand(pe la noi nu am mai gasit) niste acumulatori NiCd 4/5SC sa refac un acumulator la o masina de gaurit si nu as vrea sa am vreo supriza la vama/posta sau pe unde o mai fi venind. Multumesc
 3. Pai se pot pune si sigurantele in tablouri separate
 4. Daca lucrarea este facuta la initiativa Electrica(gen modernizari, reparatii capitale pana la bornele de iesire ale contorului) se fac pe cheltuiala electrica. Daca nu... regula este de genul cine cere schimbarea o plateste. In schimb faza cu posibilitatea de furt poate ii sensibilizeaza, desi nu prea cred.
 5. Daca transcrierea ati facut-o cu indexul de dinainte de salt, nu este exclus sa iasa factura pe numele nou. Asta in cazul in care nu se sesizeaza ei automat si vad anomalia si o corecteaza.
 6. Și la mine dansa mașina de spălat haine dar s a calmat după ce am înlocuit contrapiulitele din plastic care fixau picioarele, cu niște piulițe sănătoase pe care le- am putut strânge cum trebuie. Mașina este beko 8 kg spălare și 5 uscare. Cum s- au gândit sa pună niște contrapiulite din plastic pe care nici nu le puteai strânge cum trebuie, habar n- am. Următoarea verificare, dacă o apuca iar dansatul o sa fie telescoapele.
 7. Am facut si eu montajul respectiv(din al doilea link) acum vreo cativa ani. A mers ok, cel putin cat l-am testat. Acum este abandonat printr-o cutie. Ca si soft, erau doua variante parca, pe 50 si 60 Hz. La mine a mers cu o telecomanda de casetofon auto mai veche.
 8. 3 kw înseamnă vreo 14 amperi la 230 V. Deci e ok conductor de 2,5. Bănuiesc ca aveți siguranța de 16 A pe circuitele de priza sau mai bine zis sper. Dacă nu aveți și alți consumatori mari folosiți in același timp, sa zicem ca e ok( ma refer la coloana de alimentare). Dacă mai merge și o mașina de spălat sau vreun cuptor electric in același timp, nu e ok pentru coloana. Poate ca nu se întâmpla nimic deocamdată dar cu siguranța e depășit curentul admisibil pe secțiunea de 2,5 mmp a coloanei unde se aduna consumul tuturor receptoarelor folosite și in timp se coace izolația și din asta nu ies luc
 9. Instalația interioară este una și coloana între contor si tablou este alta. Cu siguranța este cel puțin de 4 mmp. Asta dacă instalația a fost făcută de un electrician și nu de un..... Pentru prize și lumina ajunge 2.5 mmp. Excepție sunt circuitele pentru consumatori mai mari de genul plita electrica.
 10. Aplicarea foliei transparente cu apa nu cred ca merge in cazul in care printezi pe hartie autocolanta simpla. Cred ca se uda hartia(autocolanta) si se imbiba cu apa. Ultima facuta de mine este tot asa, printat pe hartie autocolanta si apoi aplicat peste folie transparenta autocolanta(oracal). Poate ar merge daca gasiti ceva hartie rezistenta la apa pe care sa printati si apoi sa aplicati folia transparenta. Eu nu am gasit decat simpla, pe la magazinele pe unde ma umblat.
 11. Dacă nu face nimic centrala in momentul pornirii apei la robinet, la senzorul de debit e problema. Senzorul ntc este pentru măsurarea temperaturii apei nu pentru debit.
 12. L am schimbat între timp cu unul ok. La aparat ma refer. Multumesc oricum de răspuns.
 13. Acasa am un phaser 3140 dar am unde sa printez si pe un workcenter 7225. Pe asta doua mie mi-a iesit mai uniform(opacitatea este ok pentru timpul meu de expunere) pe hartie de calc decat pe folie transparenta. Este loc si de mai bine. Am incercat si cu doua folii suprapuse dar e mai greu cu suprapunerea la mine. Eu folosesc folie de pe aliexp.. si expunerea o fac doar 30 de secunde.
 14. Eu folosesc hârtie de calc, este semitransparenta. Și folosesc o singura foaie. Habar n am ce producător. Imprimanta laser.
 15. Am avut un SIRIUS(nu mai stiu ce model) cu circuite integrate pe care l-a cumparat tatal meu inainte de 89. Inainte de 89 evident ca nu a mers mai mult de 2 ore pe zi, insa dupa revolutie a recuperat(mai ales cand eram in vacante). Efectiv a luat foc(stins in stil pompier dupa decuplarea de la retea ) in timp ce functiona, prin 97. Dus la reparat si a mai mers o perioada. Deci si la cele fabricate inainte de 89 vad ca erau recenzii pozitive si negative
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines