Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

homer

Membru activ
 • Content Count

  466
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 core_reputation_level_3

About homer

 • Rank
  core_member_rank_2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Am facut un prelungitor micut cu 2 toruri de ferita pe ele si am alimentat tv-ul din ele. Pana acum nu a mai dat probleme, fiind singurul ce mai facea rar probleme. Pocniturile din boxe de la aprinde si stingere au disparut odata cum primul montaj de filtre.
 2. Readuc topicul in discutie. Intre timp s-au schimbat si neonul si ventilatorul. Corpul de iluminare e cu led integrat deci fara drossere sau alte prostii. Daca le pun separat nu sunt probleme. Pare sa faca o "reactie" intre led si motorul inductiv. Daca le pun insa legate in paralel apar iar acei paraziti. I-am pus un filtru recuperat dintr-un fel de mixer de bucatarie si i-am mai aruncat si un cond MKP de 0.1 la 275 in paralel. In majoritatea situatiilor sunetul nu se mai intrerupe pe tv si nici nu mai apar "pocnituri" in boxe. Dar cam la 1/25 de apasari de intrerupator face iar figura, in special la inchis, la deschis face mult mai rar, aproape deloc. Ce filtru as putea gasi de cumparat totusi ca sa scap total de problema sau ce as mai putea sa ii fac ?
 3. Al meu avea un potentiometru de 300k din care se putea regla. E schema mai simpla un pic, punte redresoare, filtraj, are tot asa un comparator ce alimenteaza baza unui tranzistor si in partea cealalta are pus releu, nu e cu triac.
 4. I-am mai pus 2 rezistente de 100k in serie cu potentiometrul de reglaj, i-am dat gaura in plastic si am scos la nivel cu carcasa fotorezistorul si acuma se pare ca i-am scazut plaja de reglaj la intuneric, acceptand sa fie si mai putina lumina fara sa se aprinda becul. Din ce am vazut ele sunt facute ca un circuit divizor de tensiune si trebuie jonglat din valoarea rezistentei/potentiometrului.
 5. Buna ziua. Am montat un senzor crepuscular din acesta Daca a desfacut cineva vreodata asa ceva, imi poate spune va rog daca s-ar putea modifica sensibilitatea sa? Il setez la limita de jos, lumina este destul de multa dar becul tot aprins ramane si as dori sa-i scad si mai mult valoarea. Multumesc.
 6. Ce tensiune ar trebui sa fie pe pinii din mufa de la generatorul de scanteie? Cand vrea sa dea scanteie imi da OpenLine pe multimetru, e normal?
 7. Se poate inlocui MOC3022 cu MOC3023 pe placa?
 8. Buna ziua. Am cumparat acum ceva vreme un corp de neon de la Novalite. Acuma nu stiu sa zic daca facea asa tot timpul sau a inceput sa faca asa de la o vreme. De fiecare data cand sting lumina sau o aprind imi pacane in boxe si sunetul de la televizor mi se restarteaza. Se poate face ceva la neon ca sa nu mai induca paraziti in retea ? Indiferent de unde il pun in casa, ori la iluminare ori priza tot la fel face. Multumesc !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.