Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Thunderer

Membru activ
 • Content Count

  3,690
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

557 core_reputation_level_5

About Thunderer

 • Rank
  Mjölnir wielder

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Mâsca, AR

Recent Profile Visitors

2,566 profile views
 1. Foaia de catalog zice : Cu 240R la 1.25V este in plaja, si chiar peste valoarea tipica. Ar putea schimba 240R cu 120R si ar fi acoperit pentru orice caz. Eu nu cred ca problema e in sarcina minima. @zvonacfirst, pune domnule poza cu realizarea. Oi fi pus invers D6 sau D8 si s-a ales praful de 337, de ambele.
 2. Ai prostul obicei sa crezi ca toti gandesc ca tine. Uite ca eu nu sunt jecmanit de nimeni. Nu fac parte dintre cei care sunt interesati de astfel de subiecte la TV sau aiurea. Tu, in schimb, le savurezi si inghiti galusca dupa galusca la propriu si figurat, si apoi tragi concluzii dupa cum se uita curca-n gard. Vrei o concluzie reala: Astfel de programe, neverosimile, "extraordinare" si care iti insulta inteligenta, exista pentru ca oameni ca tine au timp de pierdut si dorinta sa traiasca "senzatii" tari. Emisiunile dureaza cat interesul tau dureaza. Noi, astilaltii, care "nu punem botul la orice" inexplicabil nu suntem tinta acestor "emisiuni culturale". Multe din ideile tale exceptionale sunt o pierdere de timp. Vânturi, dupa cum am mai spus-o! PS: O vorba din batrani spune ca prostul, in prostia lui, crede ca ii poate prostii pe toti. Nu o lua literar, ci cauta sa intelegi sensul mai curand. Nu e o insulta, e un indemn la umilinta spirituala. Cunoaste-te pe tine insuti. Drum bun, prietene! Alte forumuri te asteapta.
 3. MDM se refera exclusiv la curatirea mecanica a "carnii" de pe os. Confundati cu E-urile care sunt adaosuri chimice. @doru3160, time is money!
 4. Pentru test fa scurt intre masa GND si pinii 2-3 ai lui P2-5K (un jumper pe cablaj). Elimini aducerea la 0V dar testezi direct LM337.
 5. Oricum, in sarcina, sursa asta nu va avea 15V cu 17.6V la intrare in gol. 13-13 si ceva maximum. Ceva nu e bine aici: Vin - Vout nu poate fi atata: - La LM337 * GND - Adj -16.71V (nu ar trebui sa fie +1.2V?) * GND - IN -17.67V * GND - OUT -16.78
 6. Afumarea e facuta prin imersia in lichid afumant. Un fel de crema de ghete portocalie sau alta culoare. Afumarea aia cu uscare dureaza prea mult.
 7. Daca vrei sa vezi limitarea de curent fara sarcina: 1. Pui un potentiometru dublu liniar (sa nu zici ca si asta tot multitura este). O rezistenta in circuit (facand functia de limitare), a doua e un divizor de tensiune pentru un afisaj. 2. Etalonezi citirea tensiunii de pe a doua rezistenta cat sa urmareasca limitarea de curent. 3. Pe afisaj vei vedea valoarea prestabilita de limitare. In acelasi timp, pe acelasi sau alt afisaj vezi curentul real limitat. E posibil, din cauza neliniaritatii ADC sa difere usor cele 2 valori. Dar chiar conteaza ca ai real 120 sau 126mA? Daca pui un afisaj 2x16 sau 4x20 ai destul spatiu sa tot afisezi ce vrei tu. Inainte sa conectezi sarcina reglezi tensiunea si limitarea in curent. Astfel prestabilesti limitarea fara teste de pus sursa in scurt sau de umblat la tensiune.
 8. Nu chiar. Una e cum cureti tu carnea de pe os (cu mana, poate te ajuti cu o furculita sau un cutit), insa in industrie operatia mecanica iti garanteaza si alte componente, in afara de carne, in urma dezosarii. Praf de oase sa-i zicem?
 9. De ce nu deschizi una sa vezi? Imi aduc aminte si acum, la bunici, gaurile si puii de soareci crescuti in ladoiul cu malai. Nu a murit nimeni de atins de soareci la tara. Insa la oras e cu totul alta problema. Zoaiele orasului nu se compara cu un găinaţ sau un rahat de porc.
 10. Topic anunturi si altele utile de la UPB. Va rog, ramaneti la subiect. Orice util si aplicabil in 2020 este binevenit. Cum se facea scoala in 70-80 este subiect pentru alt topic. Multumesc.
 11. Era un meniu foarte hranitor. Toata gama din necesarul unei alimentari stiintifice in doar 2 ingrediente. Ca acele 50 de salamuri intr-unul singur. Si ala plin de zgarciuri, dar zgarciuri sanatoase. Facute din carnita de porc hranit natural cu produse furajere tratate cu DDT sanatos. Saracie lucie!
 12. Oala e solidara cu solul si vibreaza dupa cum vibreaza solul. Intre oala care vibreaza cu frecventa solului si difuzorul tau ai aer. Cum schimba aerul ala frecventa? Ce o mai invarti ca sa cada cum vrei tu. Restul aiurelilor nu le-am mai citit.
 13. Urmeaza urmarea povestii drobului de sare... E penibil sa te jelesti din orice si actiunea e zero. Poate vine altul sa faca alte legi, eu trebuie sa ma jelesc pe forum. Furtul e tot furt, ca vorbim de 1 ou sau 1 bou.
 14. Numai ca frecventa cu care vibreaza oala ta metalica e identica cu cea a pamantului in care ai ingropat oala. Apoi de la peretele oalei la difuzorul din interior ce si cum se schimba? Sper ca nu cazi in capcana credintei ca daca lovesti cu cadenta de 1 lovitura pe secunda (1Hz) un lighean/oala/clopot apoi cum de obtii sute de Hz din vibratia metalului? Realizezi ca daca lovesti 1 data la 10 secunde (0.1Hz) tot sutele alea de Hz le obtii = frecventa de rezonanta a oalei.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.