Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Thunderer

Membru activ
 • Content Count

  3,218
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

443 Excellent

About Thunderer

 • Rank
  Mjölnir wielder

Profile Information

 • Locatie
  Mâsca, AR

Recent Profile Visitors

2,159 profile views
 1. Daca folosesti ventilatie intr-un amplif de ascultat acasa, atunci ai probleme cu conceptia per ansamblu. Parerea mea.
 2. Mai pui piese de un amplif ca sa adaptezi un buton avand cu totul alta destinatie (din fabricatie). Din ciclul: se poate si mai complicat! Alegeti, domnilor, un switch suficient de puternic. Si mai bine, cumparati o cutie care vine cu toata mecanica. Din bucati si bucatele nu o sa iasa un produs cu aspect placut/comercial. Ca sa nu zic ca pretul final nu are sa fie prea mic in ciuda impresiei voastre. Spor la treaba si postati produsul final!
 3. Timpul liber este neiertator!
 4. N-as zice, pare a avea toate componentele. Daca ai stii fabricantul poate ai avea alta impresie. Daca erau de la Coilcraft (de exemplu) puteau sa aiba Isat de 5-6A la dimensiunea aia fizica. Da, si de care voiai sa fie in filtrul de iesire? Par a fi OK asa cum sunt. Nu poti zice asta ochiometric, e o afirmatie fara o baza tehnica. Dupa ascultare sau cu osciloscop si generator poti determina unde taie filtrele, deci cat de bine va reproduce frecventele inalte. Eu as face un upgrade la 22uH pentru inalte. Dar nu le-as schimba cu altele de 33uH doar pentru ca par de "2A". Inutil. Da si nu, fara sa testezi cum suna. Doar sa pui 22uH in loc de 33uH. In rest, inutil sa schimbi piesele daca nu crapa la punerea sub tensiune. Nu te poti astepta la cine stie ce calitate, deci upgrade-ul este aproape inutil.
 5. Sa fie sanatoase/sanatosi si vesele/veseli!
 6. Bâzâie sau bârâie? Schema amplitunerului o aveti?
 7. Eu stiu care-i problema, in fine, problemele. Nu are ventilator de placa video si nu se potriveste in carcasele mini-ATX. Dar cred ca ambele sunt usor rezolvabile.
 8. Aveti cunostinte cu lucrul cu DAC-uri pe SPI sau I2C cu PIC sau AVR? Daca da, atunci programati iesirea DAC cat sa corespunda tensiunilor divizoarelor de tensiune rezistive care sunt controlate de butoane dupa exemplul din foaia de catalog. Un encoder cu switch ca sa controlati DAC-ul si navigati prin toate functiile.
 9. Gaurile alea sunt metalizate (sunt tuburi care unesc ambele parti ale cablajului) , dupa cum se vede in poza, deci nu e necesar sa lipiti pe ambele parti dar nici nu strica.
 10. Deșănțarea străinilor...
 11. Nicidecum, originalul este SPLC780D care este compatibil cu 44780. Dar 99% o sa mearga schimbul. Care seamana bine cu 44780, insa se pare ca nu merge schimbat direct fara alterarea initializarii. Asta e important de retinut. Ca si curentul necesar aprinderii backlit-ului si reglarea contrastului.
 12. Pai de ce credeti ca este mizeria aia la TV? Pentru ca acolo deschid romanii TV-ul. Ia nu mai deschideti TV-ul pe emisiunile cu pricina, atunci canci rating, canci finantare, kaput emisiune.
 13. La asa ceva m-am referit. Se programeaza cu Zelio Soft... dar cablul USB are un pret nesimtit. Cam 30-40$ cand releul (un mini PLC) costa 150-200$. Stie timere, comparatoare analogice, logica, chiar si calendar are. La chestii simple gen timere + logica SI-SAU il programezi din butoane ceea ce il face imbatabil unui mester.
 14. @Mihail_cc, cand va referiti la semnale (input-uri) false vorbiti de oscilatii ale semnalelor (semnale care nu-s ferme, "bouncing")? In acest caz, tot din progrmare puteti activa filtre pe intrari. Daca insa vreti sa alterati functionarea originala ca sa se "pupe" cu noi functionalitati... e musai sa reprogramati corespunzator aplicatiei dvs. Beckhoff sunt PLC-uri de buna calitate si fiabilitate ridicata. Oricum ati da-o @Stefan v-a dat solutia universal valabila si cea mai corecta: scrieti programul adecvat necesitatii, si-l scrieti bine! Sa nu credeti ca veti economisi cativa lei improvizand, mai ales cand nu stiti in ce "faza" de executie a programului ar putea fi PLC-ul dupa "temporizarea" externa. Consecintele pot fi costisitoare. Contra-propunere la Modicon-ul indicat: daca e vorba de mici automatizari Zelio (4÷6 intrari cu 4÷6 iesiri, intrari analogice si digitale, iesiri digitale... + module de extensii). Au ecran si le programezi de la tastatura, daca nu ai cablu de programare. Moeller/Eaton au similar ca serie low-cost. Etc. In plus, si asta o sa-mi atraga oprobiul public dar trebuie spusa, unii oameni pun mancare pe masa din meseria asta de programari de automate si relee inteligente.
 15. Puteai sa arati semnalul la intrare fata de ala de la iesire, ca sa vedem calitatea sursei de semnal. Ca tot suntem pe forum deelectronica, sa evitam limbajul care include semnalul dreptunghiular si inclinarea. Se face referire la timpi de crestere-descrestere. Inclinata e o cladire. PS: Daca mizeriile alea din vârful semnalului sunt de la DDS, e vremea sa construiesti altul, caci asta e jalnic. Se poate mult mai bine cu un DDS. Aplici 1-2Vcc pozitivi sau negativi fata de masa (ideal mai putin, dar greu de avut prin casa) pe intrare cu volumul la minimum si cresti usor volumul. Fara sarcina sau cu una rezistiva. Cu un voltmetru pe iesire vezi unde declanseaza releul. Ideal sa ai tot 1-2Vcc cand declanseaza. Daca ajungi la 5-10Vcc esti deja prea sus.
×
×
 • Create New...