Jump to content

thunderer

Membru activ
 • Content count

  2,930
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Se poate si mai bine

About thunderer

 • Rank
  Mjölnir wielder

Profile Information

 • Sex
  Barbat
 • Locatie
  Urdorică, ESD.

Recent Profile Visitors

1,566 profile views
 1. Ce bere va place sa beti ?

  Topicul asta este despre bere mai deosebita, nicidecum o tribuna a masculilor analfabeti.
 2. Sursa comutatie pentru amplificatoare audio

  La electrosecutitate se gandeste cineva? Ai nevoie de minimum 5-6mm intre lipiturile de pe spatele cablajului si fundul cutiei. Chiar de pui o foaie de plastic izolant. Ai 1.6mm cablajul. Esti deja la 8mm din 44mm fara sa mai consideri alte variatii de toleranta. Deci, daca gasesti un traf plat in jur de 30-32mm atunci esti pe drumul cel bun.
 3. Citind printre randuri: autorul are o problema cu faptul ca in Romania nu se mai produce "cu poporul, pentru popor". Iar ridicam pe proletar contra "burghez"? Ceea ce nu e un argument pentru semnalul de alarma tras. Cum zice un clasic in viata: una-i una, alta-i alta.
 4. Ce bere va place sa beti ?

  1664, o bere descoperita de cativa ani. Asta din poza, cu aroma de zmeura.
 5. Amplificator PSA225

  Povestile alea macar nu sunt periculoase. Ie-te aici ce zice : Using all necessary safety precautions, connect the transformer to the mains, then connect your multi meter across the secondary and measure its quiescent current consumption (the current it uses up with no load). Remember that by default, larger capacity transformer will use more current than a smaller one, and in all cases, you are in the milliampere range, below 30.
 6. Amplificator PSA225

  Asta ar trebui pusa intr-un topic Sticky la Cum Se Face. Este ceea ce face diferenta intre o schema sublima cu o implementare jalnica si un proiect realizat in regim profesional. Rar vedem astfel de proiecte in regim amator.
 7. E mai scumpa electricitatea in sud, dar nici chiar sa te rupa. Cred ca exagereaza un pic. Daca dai 150$ pe luna pe 200mp si mentii 23-24*C (asta si la -30*C), eu zic ca nu e mult. Probabil colegul platea 2-300$ pe luna iarna, dar asta e ca intretinerea in Romania: mai nimic vara si purcoi de bani iarna. Era bine sa ramai la partea superficiala. Cata vreme ai izolatie R13-R15 (sau chiar mai buna) in pereti, apoi odata incalzita casa, si peretii sunt incalziti (pe interior). Stiu ce spun, ca doar "mor" de frig in fiecare iarna. Beton panourile montate pe tavan: cum e cu circulatia aerului? Ca de obicei, un post util. Util primitorului.
 8. Reglare cursa servo

  Poza cu angrenajul face cat 100 de cuvinte. Nu e publicitate, dar mai bine ii dai un MP lui Manolo. Sigur te ajuta el. In gol cu 90 grade stanga si 90 grade dreapta... apoi se pare ca receptorul scoate 0,5 la 2,5ms. Un servo normal se comanda intre 1 si 2ms corespunzand la 45 la stanga, 45 la dreapta cu 1,5ms fiind centrul.
 9. Care-i legatura intre iepure si paste ?

  Iepurasul este bine mersi european, dar evident s-a intors in forta prin filiera americana. De ce iepuras: in vechime era considerat un exemplu de fertilitate (nu e de mirare ), plus mai erau si alte credinte mai mult sau mai putin verosimile.
 10. Comportament ciudat sau din cauza EMI...?

  Pull-up-ul integrat este intre 20 si 50k, dupa cum zice manualul.
 11. Comportament ciudat sau din cauza EMI...?

  Totusi debouncing-ul software elimina nevoia oricarui circuit aditional. As incerca mai intai cu un condensator de 10-100n cum s-a mai sugerat. Intrebare stupida: daca doar atingi (fara sa apesi) push-button-ul se intampla ceva? Intreb pentru ca, intr-o situatie similara, nefiind bine conectat la masa butonul, se activa prin simpla atingere a plasticului butonului (fara sa-l apas).
 12. Tube Weekend

  Am vizitat cu munca in cateva reprize barajul (intrat pana la vane de multe ori). Lume de calitate, oameni simpli si naturali. Un coleg s-a si insurat cu o fata de acolo. As mai vrea sa revad zona. Dar e prea departe acuma... Sa aveti parte de distractie acolo!
 13. casti pe stanga, amplificator pe dreapta?

  Nici o problema cata vreme faci legaturile corect. Are sa vada 32-600Ohmi pe canalul stanga si cateva zeci de kiloohmi pe canalul dreapta.
 14. Pregatiri de furtuna

  Nu sunt deloc suparat. Incerc doar sa inteleg daca demenţa e o alegere in cazul unora. @Dudikoff, mii de scuze pentru interventiile mele.
 15. Pregatiri de furtuna

  Test din nou. Multumesc pentru feedback.
×