Jump to content

va_cristi

Membru activ
 • Content count

  248
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About va_cristi

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  .......

Recent Profile Visitors

260 profile views
 1. Cred ca titlul topicului se potrivea mai bine "Vreau sa repar amplificatoare audio".
 2. Incearca aceasta carte:
 3. Proiectare panouri frontale

  Eu de exemplu folosesc CorelDraw:
 4. Dar 4017 nu este numarator binar pe 4 biti, este un numarator Johnson decadic.
 5. Poate te ajuta: Iar cartea aceasta te ajuta mult daca esti la inceput. Click pe foto si poti sa o downlod-ezi.
 6. Extended EEPROM library for Arduino

  Da, se pare un pic cam complicat. Proiectul pe care vreau sa il fac, este un releu de timp multifunctional dar cu 4 relee, nu cum sunt acestea Deocamdata proiectul este demo https://www.youtube.com/watch?v=15fQBlMZ8Yk. Am vrut sa am mai multe functii, numarator invers (cum este in fisierul video), numarator ore de functionare pompe, si inversarea acestora dupa n ore de functionare pentru intalatiile hidrofor cu mai multe pompe, comutarea alternativa a doua motoare pe un singur convertizor de frecventa (schema realizata cu relee de timp pt delay accelerare/decelerare motor, care este functionala si a costat destul de mult, fata de un releu de timp realizat cu arduino),.. Cred ca pana la urma, ca sa nu ma complic, o sa fac programul doar pentru aplicatia curenta, si o sa am doar librarii pe care o sa le atasez in cod, in functie de aplicatie. Asa cred ca o sa scap de probleme - blocare microcontroler sau display -, meniu complex,... Am vrut sa folosesc memoria EEPROM I2C pentru a avea librariile cu functii a releului de timp, si ele sa fie accesate in functie de setarile utilizatorului. Daca fac releul de timp dedicat "aplicatiei", releul nu mai poate fi refolosit decat pentru acel scop sau mod de utilizare. Multumesc mult de ajutor deejay2k1 si nico_2010.
 7. Extended EEPROM library for Arduino

  Imi cer scuze, am uitat sa mentionez si memoria care vreau sa o folosesc (desi, avem dreptul sa reeditam oricand vrem, dar nui frumos): 24LC32,...24LC256, 24LC512, sau din seria 93LCxx.
 8. Welcome

  Salut! Ati schimbat nitel cate ceva pe aici, dar noi nu ne-am schimbat. In continuare sunt unii care posteaza sa se afle in teaba, ba chiar din moderatori. Daca unul deschide un topic, de exemplu in sesiunea "Micocontrolere si medii de dezvoltare", ca vrea si el sa faca nu stiu ce montaj, de ce unii ii recomanda: mai bine iti cumperi un..., vezi ca se gseste pe google, si altele. Eu unul, intru pe acest forum, ca sa aflu de la "romani", sa invat, sa imi fac prieteni daca se poate, nu sa fiu cu ochii pe alte forumuri straine din afara. Acolo chiar nu am vazut sa fii luat peste picior. Am facut pauza o perioada, si mi-am sters multe postari din cauza unuia, dar vad ca in continuare se practica metode de descurajare, si sincer este pacat ca nu ne putem intelege nici aici unde putem afla si invata unii de la altii. "Doar suntem o mana de oameni". Eu le doresc moderatorilor mult succes in continuare!
 9. Extended EEPROM library for Arduino

  Salut! A folosit cineva o memorie externa EEPROM, pt extinderea librariei? De exemplu: Am un Arduino NANO, si vreau sa incarc in memoria externa, EEPROM I2C, anumite caractere, texte,... pt a fi afisate pe un display (LCD2004, OLED,...). S-au, vreau sa am unele pagini de meniu, care acestea nu trebuie sa stea in NANO. De fapt nu este loc. Am cautat pe net, dar nu am gasit un exemplu concret: cum incarc EEPROM-ul de exemplu!!! Exista o libraie EEPROMex library, dar nu am inteles mai nimic. Am si Arduino Mega, dar nu imi incape in cutiuta montajului. Daca nu gasesc, o solutie ar fi cu STM32n. Dar cu acesta, nu am lucrat deloc. P.S.: Doar pentru cei care au experimentat, sau care cunosc.
 10. Multiplexare vu metru

  ... s-a schimbat ceva la forumul asta, dar oamenii nu.
 11. Multiplexare vu metru

  O idee >>> Project 15: Stereo Peak Program Meter http://darrenyates.com.au/2014/03/stereo-peak-program-meter-schematic/2779
 12. Simulare in Proteus - nelamuriri

  Multumesc mult mars01. In sfarsit am reusit. Am urmat pasii tai, si functioneaza in regula. Multumesc mult si respect!
 13. Simulare in Proteus - nelamuriri

  mars01 ma ajutat mult sa instalez programul, si ii multumesc pe aceasta cale, dar tot nu am reusit sa il instalez corect. Functioneaza doar daca ii deschid cu run administrator.
 14. Semnalizare US Style cu PIC 12F629

  Era cat pe ce sa fac un programel. Dar a intervenit mars01, si ma abtin. Cand eram mai tinerel, am facut ceva asemanator la o masina personala, dar din 3 relee. A fost doar un test. Nu este complicat, este foarte simplu pt mine. Pe atunci, ma jucam cu releele in loc de circuite logice.
 15. Simulare in Proteus - nelamuriri

  mars01 - Cristi, sterge poza aceea ... S-a rezolvat. Dar nu cu programul, cu poza . Am incercat reinstalarea si nimic. Oricum, sunt dezamagit de W10. Noroc ca pe laptop am xp cu proteus 7.10.
×