Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Hawkuletz

Membri
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Hawkuletz

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu cred sa fi existat ceva denumit HC Junior. Au existat Junior-80 (masina CP/M, nu mai stiu daca avea Z80 sau i8080) si Junior-XT - un soi de clona modificata semnificativ a celebrului IBM-PC XT. Modificata semnificativ in sensul ca avea un soi de bus ISA de 16 biti dar incompatibil electric si mecanic cu cel de la AT. Nu stiu sa fi existat Junior XT cu FDD de 8" (dar nu este imposibil, au fost oameni care au avut FDD de 8" la COBRA). Junior-80 da, avea floppy de 8". Junior XT avea (optional) HDD MFM. Eu am avut unul in copilarie (1993, cred; cumparat din camin de la Electronica) dotat cu unitate floppy de 5.25"/720KB (oarecum atipica) si HDD ST-225 de 20MB. HDD-ul este similar cu cel din aceasta istorie: http://hawk.ro/stories/everex286/index_ro.html (doar HDD-ul, nu si computerul). Este posibil sa fi fost mai multe optiuni de HDD (de exemplu 10MB, sau poate chiar si 5MB, la inceput)
 2. Unitatea aceea este de 8", nu de 5.25. Este simpla fata, dar la 8" se poate intoarce disketa pentru a accesa si fata opusa (se observa gaura pentru index care e oarecum centrala, nu intr-o parte ca la 5.25). Computerul pesupun ca este Junior 80 (sistem de operare CP/M). Dl. Visky, ansamblul este functional? Am si eu o disketa cu jocuri de CP/M de acum mai bine de 30 de ani, sunt curios daca mai poate fi citita :)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.