Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

valderama

Membru activ
 • Content Count

  5,609
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

232 Excellent

About valderama

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

871 profile views
 1. Bună dimineața "doktore" ! Calculul pentru curent continuu implică Z ?! în știința mata. Am "împrumut" manualul .Vezi mai jos defazajul (am extins "textul" din schemă). Ai prins funcții trigonometrice în clasele primare "doktore" ? (ai trecut ca gâsca prin apă ?) De triunghi dreptunghic ai auzit "doktore" bănuiesc și de tangentă ar trebui să știi.
 2. "Dragule" în curent continuu DC (invariabil în timp,valoare fixă, fără riplu ) NU se manifestă Z(impedanța ) , pricepi ? uite ce rămâne în DC , rămâne doar rezistența internă a înfășurări în DC Vezi cumva acum marcaj Z , manifestare Z sau Lx ? (în acest caz Ohmetru face figurație și se poate conecta când sursa este oprită/deconectată)
 3. Argument în raport cu ce ?! Ai ocazia să schimbi frecvența în calculul ăsta al mata.Ce mare greutate să refaci calculul pentru 100Hz ?!, vedem "variația inductanței în raport cu frecvența 50Hz vs 100Hz". CONCRET aflăm de la dumneata cât/cum variază o inductanță cu miez dacă facem saltul de la 50Hz la 100Hz. Fără copy-paste nu merge schimbată frecvență ?! sau nu realizezi ce se întâmplă cu inductanța dacă treci de la 50Hz la 100Hz ?. uite ce stă scris în titlu subiect Variata inductantei transformatoarelor cu miez in functie de frecventa De der_doktor, în Audio pe tuburi
 4. Nu prezită nemții în manual calculul pentru 100Hz ghinion (te repezeai să copiezi cu pixul pe hârtie sau cum ?!, nu poți să schimbi frecvența singurel ?!). În situația asta poate găsești ceva copy-paste Lp variabil-diferit 100Hz vs 50Hz.
 5. Bun. Acum pune în calcul ăsta prezentat mai sus 100Hz să ne arăți "noua inductanță" (variația inductanței în raport cu frecvența). (astfel te văd mai bine). LE Ai reeditat ce scrie în manual cu pixul pe hartie bravo !, shimbă domnule acum frecvența.
 6. Desenează. Eu am desenat( marcajul ăla Rx reprezintă rezistență în dc înfășurare ), dacă te uiți cu atenție în desen vezi valoarea în modul Înțelegi cum se manifestă Z în desenul ăsta când crește frecvența ?
 7. Posibil nu mai vezi bine , ai pe schemă un marcaj Z. Știi ce înseamnă Z ? (valoarea în modul sau Z~ = R + jX ) Z implică defazaj tensiune-curent.
 8. în germană stă bine văd !? (metoda ac ampermetru-volmetru). Nu găsești răspuns la "rugămintea" adresată de Lăzăroiu citat: "Postati o relatie matematica din care sa rezulte dependenta valorii inductantei in functie de frecventa,din carti "adevarate" ,astept asa ceva si va promit ca voi recunoaste ca am gresit."
 9. Cu miez sughiță sau cum ?! La cât estimezi pierderile în miez ?!. Dacă vezi bine în schema asta se fac două măsurători și două calcule (Z,Lx). PS Am extins sursa ac astfel poate estimezi mai ușor "pierderile în miez".
 10. MosFetul de jos generator de curent(curentul se stabilește după 20s datorită grupului rc din poartă 100k/47uf). Al doilea MosFet lucrează ca repetor pe sursă ca atare rămâne sunetul de tub. Găselnița schemei ca să spun așa este sarcina mică din anod tub astfel capacitatea poartă-sursă MosFet repetor nu prea contează.
 11. Nu intenționez să construiesc..., NU caut pe net Steve Bench Owen bridge . Situația asta Lx "dependentă de frecvență" se acceptă doktore ?, vezi ceva greșit în schema asta ? (cu f cunoscută cu Z cunoscută și Rx cunoscută aflăm Lx ?, după care schimbăm frecvența trecem la 100Hz vedem ce face Lx)
 12. Ce măsoară puntea asta Maxwell direct sau indirect ? la echilibru Impedanță Reactanța inductivă Inductanță ... Pune dumneata condițiile de echilibru pentru puntea dată mai jos
 13. O postare se poate edita (rescrie, redacta, șterge, corectă, modifică etc) timp de o oră aici pe forum. Ai ceva de spus/scris în subiect sau "speli-varză" ?! (https://dexonline.ro/definitie/spală-varză)
 14. De ce ai citat imaginea ?! , există o postare intermediară ? nu o văd. "3.13 -In postarile voastre incercati sa scrieti CORECT Romaneste, limbajul de CHAT cu tz si alte prescurtari sunt strict interzise. Nu citati(quote) inutil mesajul la care tocmai raspundeti daca nu sunt alte mesaje scrise intre timp." LE Clar experții în transformatoare de ieșire precizează în specificații inductanța înfășurări primare fără o frecvență asociată.
×
×
 • Create New...