Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

cristi_ozana

Membru activ
 • Content Count

  292
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About cristi_ozana

 • Rank
  Membru
 • Birthday 01/02/1971

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti sector 3

Contact Methods

 • Yahoo
  cristi_ozana@yahoo.com

Recent Profile Visitors

933 profile views
 1. cristi_ozana

  Masina de spalat Whirlpool

  In afara de pompa mai este si presostetul diferential. Am avut aceiasi eroare si era orificiul de acces apa in vasul presostatului infundat cu detergent si balsam. L-am curatat alarma a disparut si a aparut o alta alarma de service dupa 11 ani de functionare. Acum masina a iesit la pensie.
 2. cristi_ozana

  Sarbatori fericite!

  Craciun fericit!
 3. Da desigur aveti perfecta dreptate, el se utilizeaza si la curatarea cazanelor de apa calda si abur. Putin mai jos regasiti pe wikipedia utilizarile acidulului citric: Acidul citric este folosit: pentru dizolvarea carbonatului de calciu în procesul de curățare a cazanelor sau vaselor de bucătărie, prin încălzirea apei se depune calcar; la conservarea în alimentație, fiind folosit la preparea răcoritoarelor fiind numit „E 330”; ca peptizator folosit la stabilizarea unor suspensii; efect negativ îl are în doze mari, scade pH-ul în alimente crescând însă incidența cariilor dentare; alt efect negativ în alimentația sugarilor, favorizează absorbția în sânge a metalelor grele (cadmiu, plumb); la reducerea sau împiedicarea coagularea sângelui, de aceea este folosit la conservarea sângelui pentru transfuzii în medicină, în raport de 10 : 1 sânge/citrat de calciu; la reducerea coroziunii metalelor nobile; citratul de calciu utilizat ca hrană pentru căinii cu deficințe de calciu; citratul de magneziu folosit în cazul deficiențelor de magneziu din organism; citratele servesc la reglarea pH-ului unor medicamente; citratul de sodiu este folosit în construcții la reglarea vitezei de legare a cimentului.
 4. Daca schimbatorul de caldura este montat in centrala termica ar trebui demontat si spalat separat de centrala deoarece in circuit mai sunt traductoare pe care risti sa le deteriorezi in momentul cand vei introduce un agent de curatare. Golirea este simpla deoarece este necesar sa izolati centrala si apoi pe la aerisitor sa scoateti presiunea din centrala dupa care urmeaza demontarea schimbatorului de caldura si conectarea lui cu o pompa de circulatie si un vas unde veti pune solutia de curatare. Veti face un circuit intre vasul cu soluita de curatare , pompa de circulatie , schimbator de caldura si printr-un furtun sa aduceti solutiaq din nou in vas. Calcarul din centrala il puteti curata cu otet sau acid acetic (sare de lamaie).
×