Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

GeoMar

Membru activ
 • Content Count

  2,284
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

111 core_reputation_level_5

4 Followers

About GeoMar

 • Rank
  core_member_rank_4
 • Birthday 06/22/1970

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Mereni - Teleorman

Recent Profile Visitors

3,340 profile views
 1. La Mulți Ani - tuturor celor care poarta numele de Vasile (sau derivate)
 2. La Multi Ani - 2020 Am si eu de gand sa realizez acest ceas cu ceva digiti mari (30 cm inaltime si 16 cm latime) pentru folosire exterioara, digiti recuperati de la un prieten care a inlocuit sistemul de afisare al pretului la carburant din statie peco. Se pare ca am scapat de lipirea a 224 LED-uri per digit (atat are digitul meu, 28 led-segment), fara punctul zecimal, il am separat Mai sunt pe digiti si cateva LED-uri care nu mai functioneaza, am sa le inlocui, momentan am doar 6 digiti functionali din cei 8 necesari + unul de piese schimb), daca mai (recuperez) 2 digiti fac acest ceas, daca nu pe asta cu 4 digiti: https://hobby-geomar.blogspot.com/2019/01/ceas-data-termometru-cu-ds18b20-ds1307.html Momentan studiez cum sa-i comand corect cu Atmega sau Arduino, ei fiind conceputi pe 5Vcc alimentare. Au ceva integrate logice 74HC245, 74HC04, segmentele fiind comandate de acestea prin intermediul unor mosfeti 4808 in capsula SMD 8pini (cei din ultima poza). Am reusit sa aprind (de test) cateva segmente prin aplicare 5Vcc pe intrarile inversoare din 74HC04 printr-o rezistenta de 4k7 (este pe placa montata). Ramane sa vad cum comand catozii digitilor cu tranzistori ca sa pot realiza multiplexarea lor. L.E. Multumesc lui PapaHell pentru marirea spatiului dedicat pentru atasamente pe forum Sper ca prin acest lucru sa nu se mai piarda informatia necesara/utila de pe forum, asa cum s-a intamplat in trecut.
 3. Felicitari, arata super. Digitii sunt realizati de tine din LED-uri? Cate bucati au intrat? Am si eu acest model de ceas realizat in 2 exemplare de vreo 2 ani. La Multi Ani.
 4. Integratele U2A si U2B (LM358) comanda prin acei tranzistori (8050) acele 2 relee, din colectorul tranzistorilor sunt notatiile J1 si J2, care corespund cu notatiile de la relee, J1 si J2.
 5. GeoMar

  Asus x555l

  Ok, mersi. Am sa incerc o reinstalare noua a Windowsului si a driverelor. Momentan merge acceptabil, asa l-am primit de la baiat, cu acest defect la display.
 6. GeoMar

  Asus x555l

  Mersi frumos de sfat. Dar nu imi bag "nasul" ca sa schimb eu acel integrat/controller. Momentan am sa il folosesc asa cum functioneaza acum, cu incarcatorul conectat.
 7. GeoMar

  Asus x555l

  Rescris BIOS cu ultima versiune (307 fata de 304), NU s-a remediat problema. Astept alte solutii, sfaturi.
 8. GeoMar

  Asus x555l

  Sper ca nu deranjez initiatorul topicului, postez aici ca sa nu mai deschid inca un topic. Am si eu tot un laptop Asus X555L care atunci cand este alimentat din incarcator functioaneaza ok, pe baterie (sau daca deconectez incarcatorul) displayul se face negru. Reconectez din nou incarcatorul, se aprinde displayul, atat timp cat este pe baterie laptopul functioneaza ok, mai putin displayul, parca nu ii merge backlightul. Orice sfat, idee pentru remediere sunt binevenite. Multumesc frumos pentru un eventual ajutor.
 9. Uite incearca schema asta, numara atat UP cat si DOWN si este cu PIC 16F628. Eu l-am realizat si merge. Link catre numaratorul cu PIC 16F628 http://translate.google.com/translate?hl=en&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://radio-hobby.org/modules/news/article.php%3Fstoryid%3D1000
 10. Vrei palinca de la colegul @pop_ady44 , hotule - @adicontakt
 11. Am schitat ceva in graba, nu am trecut valorile pieselor, doar ca idee.. NU am pus puntea redresoare pe cablaj, cond de filtraj pe alimentare mai mic. Am sa incerc maine sa il refac cu punte si ce mai trebuie, traful este cu montare pcb?
 12. Pai cu comanda din telefon, este ceva mai greu, pentru un incepator in Arduino, (ca mine, nu cunosc stadiul la care esti tu) pentru altii este "floare la ureche" cum se spune, dar invatam si noi incet, incet. Am testat si eu ceva prin internet, doar vizualizare, cu placa de retea WS5100, eu vreau sa fac o automatizare pentru un solar, probabil ceva mult mai complex. Astept sa soseasca de la "fratii" chinezi un ESP NodeMcu, sa vad ce si cum. Deocamdata sunt la faza de testare-modificare cod, cu montajul pe masa, vizualizare pe internet, cel mai bun mod de testare este "LIVE" cu montajul pus la "treaba". Am sa incerc, daca rezultatele sunt promitatoare si ceva prin care sa comand de pe telefon (de oriunde am internet) orice comada este necesara. Am vrut doar sa dau o mica sursa de inspiratie, tu nu ai pomenit nimic si de comanda de pe internet (telefon). Succes.
 13. O idee ... Poate te insipiri din proiectul asta al meu. Meniul 1 afiseaza ora-data-ziua, meniul 2 temp interior, meniul 3 temp exterior, schimbarea se face ciclic la 3 secunde. Elimini DS-urile si meniul 3, adaugi 3 butoane pentru setare ora-minute pentru irigare si apoi in meniul 2 afisezi-setezi ora de pornire si ora de oprire pentru irigare. Poti folosi in loc de LCD 20x4 (asta il aveam eu pe moment pentru teste) un LCD 16x2, este arhisuficient. Daca te pricepi cat de cat la Arduino, reusesti cu siguranta. Succes.
 14. Da asa este, din graba am incurcat o cifra. Daca este nevoie, iti pot realiza si tie acel cablaj.
 15. Sau geva de genul asta: Termostat reglabil pentru pompa centrala Se pot seta soft limite minime - maxime de functionare, histerezisul intre temp ON si temp OFF, etc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.