Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

GeoMar

Membru activ
 • Content Count

  2,275
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

109 Excellent

4 Followers

About GeoMar

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 06/22/1970

Profile Information

 • Locatie
  Mereni - Teleorman

Recent Profile Visitors

3,086 profile views
 1. Am schitat ceva in graba, nu am trecut valorile pieselor, doar ca idee.. NU am pus puntea redresoare pe cablaj, cond de filtraj pe alimentare mai mic. Am sa incerc maine sa il refac cu punte si ce mai trebuie, traful este cu montare pcb?
 2. Pai cu comanda din telefon, este ceva mai greu, pentru un incepator in Arduino, (ca mine, nu cunosc stadiul la care esti tu) pentru altii este "floare la ureche" cum se spune, dar invatam si noi incet, incet. Am testat si eu ceva prin internet, doar vizualizare, cu placa de retea WS5100, eu vreau sa fac o automatizare pentru un solar, probabil ceva mult mai complex. Astept sa soseasca de la "fratii" chinezi un ESP NodeMcu, sa vad ce si cum. Deocamdata sunt la faza de testare-modificare cod, cu montajul pe masa, vizualizare pe internet, cel mai bun mod de testare este "LIVE" cu montajul pus la "treaba". Am sa incerc, daca rezultatele sunt promitatoare si ceva prin care sa comand de pe telefon (de oriunde am internet) orice comada este necesara. Am vrut doar sa dau o mica sursa de inspiratie, tu nu ai pomenit nimic si de comanda de pe internet (telefon). Succes.
 3. O idee ... Poate te insipiri din proiectul asta al meu. Meniul 1 afiseaza ora-data-ziua, meniul 2 temp interior, meniul 3 temp exterior, schimbarea se face ciclic la 3 secunde. Elimini DS-urile si meniul 3, adaugi 3 butoane pentru setare ora-minute pentru irigare si apoi in meniul 2 afisezi-setezi ora de pornire si ora de oprire pentru irigare. Poti folosi in loc de LCD 20x4 (asta il aveam eu pe moment pentru teste) un LCD 16x2, este arhisuficient. Daca te pricepi cat de cat la Arduino, reusesti cu siguranta. Succes.
 4. Da asa este, din graba am incurcat o cifra. Daca este nevoie, iti pot realiza si tie acel cablaj.
 5. Sau geva de genul asta: Termostat reglabil pentru pompa centrala Se pot seta soft limite minime - maxime de functionare, histerezisul intre temp ON si temp OFF, etc.
 6. La o simpla cautare pe net dupa numele AIQ5VA , am gasit asta: Deci se pare ca are echivalent SY6912A Datasheet SY6912A aici: http://img007.hc360.cn/m8/M04/D1/FC/wKhQpVa4GNiEfRSnAAAAAAhdLlU477.pdf Poate iti este de ajutor
 7. Salut. Da, vad link-urile de pe fastupload NU mai sunt active, se pare ca au "disparut" cu totul. Atasez din nou cablajul acestui corector: Cablaj Corector de Ton Despre realizarea cablajului fizic, nu mai realizez cablaje, ia legatura cu colegul petreelectronic aici: Realizez cablaje imprimate (PCB) la urgenta
 8. Uite aici gasesti PDF-ul sursei "briobrit".
 9. GeoMar

  USBasp

  Da, era blocat se pare, eu il stiam nefolosit, probabil l-am "ars" odata dar am uitat asta. Noroc ca este pe "stoc" deblocatorul care l-a resuscitat, acum este ok.
 10. GeoMar

  USBasp

  Mersi de info. Driverele erau corect instalate, se pare ca microcontrolerul tinta pe care vroiam ca sa il citesc-scriu, era cu probleme. Cu alte microcontrolere merge ok, le citeste. Exemplul din poza, Attiny 2313
 11. GeoMar

  USBasp

  Salut. Mersi frumos. Am uitat sa mentionez, folosesc Win 7 32 biti Am instalat driverul cu acel program, dar NU vrea, il vede in Device Manager ca este conectat la usb, SinaProg nu vrea sa comunice cu el, cred ca trebuie sa fac update de firmware la USBasp. Aceeasi chestie si cu AVRDUDES Intrebarea este cum? Am incercat ceva gasit pe net, cu Arduino uno, fara rezultat,
 12. GeoMar

  USBasp

  Mersi Adi. In device manager il vad, acum eroare de update firmware, am cautat variante pe net, am incercat cu Arduino Uno, nu vrea, ori gresesc eu pasii ori ... nu vrea. Cred ca am sa comand alt UsbAsp mai "nou" ca sa nu mai am acesta problema, nu este asa scump la fratii chinezi.
 13. GeoMar

  USBasp

  Intampin si eu o problema cu UsbAsp, este conectat la PC, il "vede" in Device Manager, insa nu pot comunica cu el, posibil trebuie sa-i fac update de firmware, dar nu stiu cum, cu ce. Am incercat cu Sinaprog, Arduino, nimic. Cateva sfaturi imi vor fi de ajutor. Multumesc.
 14. NU este, am vrut sa redesenez si am schimbat data/anul, dar nu am apucat sa fac modificari. Este acelasi cablaj.
 15. Revin cu alte rezultate. Concentratia solutiei pentru transferul tonerului la rece, asa cum am mai scris-specificat in clip, depinde clar de tipul imprimantei si de tipul tonerului care este in imprimanta. in clipul prezentat cablajul este realizat cu imprimanta Samsung cu tonerul original, acolo recomandam undeva la vreo 1-1,5 ml nitro si restul pana la 10 ml alcool etilic. Azi am testat si o imprimanta Xerox Phaser cu toner refill, se pare ca concentratia indicata este prea slaba, a trebuit undeva pe la 2-2,2 ml nitro si restul pana la 10 ml alcool. Am incercat sa presez cu o placa plana, ca sa nu mai folosesc laminatorul, NU trebuie apasat cu forta ca se "latesc" traseele, de aceea este recomandat sa faceti cateva teste inainte, asa metoda v-a da rezultate optime. NU v-a iesi din prima, trebuie exerimentate cateva transferuri, nu v-a dezamagiti ca nu iese ok din prima. Poze cu rezultate: Beneficiarul acestui cablaj, v-a fi colegul @Dan57.
×
×
 • Create New...