Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

megastar

Membru activ
 • Număr conținut

  813
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Despre megastar

 • Dată Naștere 16.02.1970

Vizitatori Recenți Profil

1.637 citiri profil

megastar's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well
 • Dedicated

Recent Badges

 1. Culoarea verde a ledului semnalizeaza implicit si prezenta tensiunii de 8V ( cand ledul conduce spre 5V ), mai ales ca lipsa tensiunii de 8V este asociata si cu absenta B.O. , adica cu lipsa alimentarii STV-ului.
 2. Nu trebuie sa trimiti personal notificare vechiului furnizor, da asta se va ocupa noul furnizor . Pentru schimbarea furnizorului unui loc de consum, clientul final are dreptul de a denunta unilateral contractul de furnizare, cu respectarea conditiilor contractuale si cu obligatia de a transmite furnizorului de energie electrica si operatorului de retea o notificare in acest sens prin intermediului noului furnizor pe care-l imputerniceste sa informeze vechiul furnizor de energie cu privire la inceperea procesului de schimbare a furnizorului completata in conformitate cu prevederile Ordinului 234/2019.
 3. Nu trebuia sa inlocuiesti integratul PFC numai pentru ca asa a zis cineva, daca sursa nu porneste. In fond, ce este PFC-ul daca nu un circuit care se ocupa cu compensarea factorului de putere (power factor correction)? Adica in cazul socurilor de tensiune, sau la tensiune la retea scazuta. Este suficient sa te uiti pe schema cateva secunde ca sa vezi ca PFC-ul este comandat dupa pornirea sursei atat prin comanda ON, cat si prin tensiunea de alimentare a integratului PFC in pin.8 vcc din dioda DM802, dar si de A5V pentru optocuplor ( dar nu numai).
 4. Nici noi nu am avut pana acum acest model ... dar poate ca este UE40C6000 , care avea un defect clasic : intreruperi la cipul video . Necesita reflow sau, mai sigur reballing.
 5. IADUE - circuit smd cu 8 pini, pe capsula este notat IADUE - TLV62065 la placa 17MB82.
 6. Acest lucru va fi posibil doar daca pretul energiei electrice va creste permanent, iar cel al carburantului - nu, dar este exclus ca se va intimpla asta. Cine cumpara automobil electric sau hibrid plug-in se bazeaza in primul rand pe incarcarea de acasa, ca pret. Eu incarc cu 66 de bani pe kw/h la priza de acasa ... cand uit sa incarc la statiile gratuite.
 7. Ii obliga tratatul international din 5 decembrie 1994 semnat de Statele Unite, Marea Britanie si Rusia , care s-au angajat sa ofere garantii de securitate si independenta Ucrainei, in schimbul renuntarii la armele nucleare. Memorandumul se referă la dezarmarea nucleară a Ucrainei și prevede garanții de securitate a independenței sale. Prin acest tratat, Ucraina a renunțat la armele nucleare sovietice de pe teritoriul său care au fost transferate către Federația Rusă. În schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat după cum urmează:[2] Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei. Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă obligația lor de a se abține de la amenințarea cu forța sau folosirea forței împotriva integrității teritoriale sau a independenței politice a Ucrainei, și că nici una dintre armele lor vor fi folosite vreodată împotriva Ucrainei decât pentru auto-apărare sau în alt mod, în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite.
 8. Probabil ca nu are nimeni pentru modelul asta de display le-32p18sa10 , care este mai degraba seria unui model de televizor Smart Tech ... S-a repetat de multe ori ca seria ecranului trebuie cautata pe T-con, iar in acest caz trebuie sa fie ceva de genul MT3151A05-5-XC-9 sau ST3151A05-8 Ver.2.A , sau ceva asemanator.
 9. Cu setarile din aceasta imagine postata mai sus NU se poate programa in niciun caz o memorie SPI cu Postal 3. In primul rand din cauza ca este setat pe I2C EEprom si nu pe SPI Flash, in al doilea rand din cauza ca este bifat All Clear, adica sterge tot. Poate in cel mai bun caz sa stearga o memorie I2C EEprom Pun mai jos o imagine cu setarile corecte pentru programarea memoriilor SPI FLASH cu Postal 3 :
 10. Daca se va intampla asta, va fi din cauza celor care nu posteaza la subiect (on topic). Nu este cazul meu. Se pare ca procentele lui Dixon au mai scazut ... de la 95 la 80% , dar e prea optimist din moment ce clientul a confirmat ca televizorul porneste si se opreste din telecomanda. A aparut o noua practica pe forum - cumpararea de sustinatori (aplaudaci). Unii se vand prea ieftin pentru o telecomanda !
 11. Aici vad ca unii bat campii despre alte marci de televizoare si cai verzi, cand in topic este vorba concret despre un oled LG care nu porneste , iar autorul a explicat foarte clar, didactic, pe intelesul tuturor ca ledul ramane rosu, indiferent de metodele incercate pentru pornire , deci nu iese din starea de stand-by. Nu a afirmat nicaieri ca ledul clipeste in vreun fel sau ca semnalizeaza vreun cod de eroare . Si chiar daca ar intra in protectie din cauza ecranului, asta ar fi posibil numai dupa pornirea televizorului, altfel de unde sa stie procesorul ca ecranul este decuplat ( exceptand modelele care au procesor-ghjcitor) !! Un televizor porneste cand placa de alimentare este comandata, scoate tensiuni cu care alimenteaza T-con , ecran etc. Ce se intampla dupa asta nu mai are legatura cu pornirea. Celor care intampina probleme cu interpretarea limbii romane le recomand cu caldura sa consulte dictionarul, a porní (pornésc, pornít), vb. – 1. A mişca, a pune în mişcare. – 2. A se mişca, a se pune în mişcare. – 3. A începe, a iniţia. – 4. A conduce, a comanda.
 12. Eu si cunoscutii mei inca nu am intalnit televizoare care sa nu porneasca din cauza display-ului. Este evident ca trebuie probata alta placa si numai dupa ce va porni televizorul se poate constata daca au disparut si problemele cu imaginea, sau daca au legatura cu ecranul.
 13. Pana la cumpararea integratului, mai trebuie probat si cu mufa ledurilor scoasa, s-ar putea sa creasca tensiunea . Am intalnit un caz cu 9V la mufa si avea majoritatea ledurilor in scurtcircuit, numai 3 se mai aprindeau.
 14. Daca ecranul nu este alimentat ... probabil ca numai dupa cateva cani de bere fiarta se poate distinge cu lanterna ceva imagine la un televizor care ,, nu da comanda nici pentru T-con (Panel Vcc) si nici pentru Led driver (Enable)."
 15. Uite scheme pentru Hibrid H2 si nu numai ... https://cloud.kyme32.ro/ftp_backup/CARTI SI REVISTE HAM RADIO/carti romanesti si alte pdfuri/Scheme de televizoare%2C magnetofoane picupuri Ed. a II-a Vol. I (M. Silisteanu %26 I. Presura) (1976).pdf
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări