Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gangara

Membru activ
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gangara

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Merci pentru TDA. O sa il testez sa vad daca influenteaza negativ sistemul masinii. Ce este drept, stiu ca o sa influenteze stereofonia, insa vreau un surplus de medii. Daca imi place bine, daca nu...il scot. Pentru joase, am deja un sbw Focal foarte interesant (mic, insa deosebit de potent si fidel) , insa creaza o problema ce am descris-o intr un alt topic ( probabil din cauza unei surse in comutatie imi induce paraziti in antena radio, antena ce este integrata in luneta masinii). Din cauza frigului n-am mai apucat sa testez nimic.
 2. In raspunsurile anterioare am mentionat ca pe Laguna 3, model Bose exista un difuzor central (practic mono) ce completeaza sunetul in habitaclu. Sistemul este un 5.1 (sbw in portbagaj). Modelul meu nu este Bose, deci doresc un dif de medii/inalte in centru (se va monta in locul dedicat). Pentru asta trebuie sa preiau semnal din difuzoarele fata si sa fac un Mono din ele fara a afecta HU. Dupa discutii cu colegii de forum, am ajuns la solutia de mai sus, ce pare a fi OK. Convertor High/Low cu separare galvanica din difuzoarele fata, plus amplificator pentru dif ul central. Intrebarea era, daca exista vre un integrat sau o solutie cat mai simpla de amplificator ce sa aiba intrare stereo si o singura iesire.
 3. Revin cu o propunere, respectiv cu o cerinta de ajutor la problema din titlu. Consider ca am gasit o solutie de compromis a-mi crea un difuzor central din semnalul boxelor fata. Din iesirea boxelor fata ma pot lega la un convertor HIGH-LOW (convertor cu separare galvanica ce l-am cumparat deja) ce va servi o intrare pentru un mic amplificator pentru difuzorul central, difuzor ce o sa il filtrez doar cu un condensator in serie. Imi puteti propune va rog un TDA sau o solutie cat mai simpla pentru un amplif cu intrare stereo si cu o singura iesire ( mono sau punte ). Max 15W. Multumesc!
 4. Am luat cu cabluri normale. Nu m-am gandit ca ar avea o influenta atat de mare, mai ales ca sunt multe modele de masini (inclusiv Renault) cu antena in luneta si difuzoare in portbagaj. O sa incerc sa infoliez tot sbw (are dimensiuni mici) in folie de Al si sa o leg la masa. In felul asta voi stii daca influenta este de la cablurile de intrare sau de la amplificatorul fara ecran. Merci
 5. Exact cum ai precizat. Unitatea radio nu are iesire de semnal, deci am luat semnal de pe difuzoarele spate, sbw avand si intrare High Level.
 6. Multumesc pentru raspuns. Ati intuit o eventuala intrebare legata de amplificatoarele externe. Ecranarea fiind realizata de carcasa lor. Insist cu o completare a efectului. In gol (fara semnal de intrare), nu mai bruiaza. As putea sa creez un ecran cu folie de Aluminiu?
 7. Buna ziua, O sa descriu un fenomen pentru care orice sugestie este bine venita. Dupa montarea unui sbw activ in portbagajul masini personale am constatat ca radioul nu mai functioneaza cum trebuie. Semnalul pentru anumite posturi este usor bruiat, insa mai deranjant este ca pe anumite frecvente fara post se intercaleaza un bruiaj, iar radioul interpreteaza un post existent. Foarte deranjant in timpul "zappingului". Am constata ca sbw bruiaza antena radio, antena ce este la masina in cauza este in luneta ( practic in circuitul de incalzire). A mai intalnit cineva acest fenomen? O fi de la lipsa unui ecran al amplificatorului intern? (Focal Bomba, Laguna 3) Multumesc
 8. Multumesc pentru sfaturi. Aparatul este de fapt radioul (Bosch) fara optiune Bose de pe Laguna3. Nu are iesire auxiliara si nici iesire pentru central. Modelul Bose are amplificator separat cu 6 canale. Pana la urma varianta cu un amplificator mic separat ar fi optiunea cea mai buna (un TDA mi ar fi foarte OK). Partea de intrare ma descurajeaza. Va trebui sa gasesc un modul de intrare tip HIGH si sa imi converteasca din stereo in mono. Intrarea de tipul asta o am pe SBW Activ Focal. Intrarea este tip HIGH, direct din canalele spate. Nu influenteaza cu nimic functionarea difuzoarelor spate, nici stereofonia.
 9. da. ai dreptate. conteaza ce tip de amplif are aparatul. In speta, ma puteti incuraja cu vreo schema , idee in care pot lega acest dif de medii?
 10. Buna ziua, Doresc sa creez un difuzor central pentru masina mea (versiunile top au deja, insa au sistem Bose dedicat) ce o sa il montez in locul dedicat. Practic, o sa fie un dif de medie/ inalte cu doar un cond 4-22 uF in serie (idem boxe chinezesti). Radioul meu nu are iesire centrala si m- am gandit sa il pun in paralel cu o iesirea fata (precum o boxa trei cai) insa ar fi dependent de sunetul stereo. Intrebare, chiar daca o sa cad in ridicol : as putea sa ma leg printr-un " convertizor stereo-mono " pe iesirile fata stanga dreapta? Multumesc anticipat
×
×
 • Create New...