Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gangara

Membru activ
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About gangara

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Merci pentru TDA. O sa il testez sa vad daca influenteaza negativ sistemul masinii. Ce este drept, stiu ca o sa influenteze stereofonia, insa vreau un surplus de medii. Daca imi place bine, daca nu...il scot. Pentru joase, am deja un sbw Focal foarte interesant (mic, insa deosebit de potent si fidel) , insa creaza o problema ce am descris-o intr un alt topic ( probabil din cauza unei surse in comutatie imi induce paraziti in antena radio, antena ce este integrata in luneta masinii). Din cauza frigului n-am mai apucat sa testez nimic.
 2. In raspunsurile anterioare am mentionat ca pe Laguna 3, model Bose exista un difuzor central (practic mono) ce completeaza sunetul in habitaclu. Sistemul este un 5.1 (sbw in portbagaj). Modelul meu nu este Bose, deci doresc un dif de medii/inalte in centru (se va monta in locul dedicat). Pentru asta trebuie sa preiau semnal din difuzoarele fata si sa fac un Mono din ele fara a afecta HU. Dupa discutii cu colegii de forum, am ajuns la solutia de mai sus, ce pare a fi OK. Convertor High/Low cu separare galvanica din difuzoarele fata, plus amplificator pentru dif ul central. Intrebarea era, daca exista vre un integrat sau o solutie cat mai simpla de amplificator ce sa aiba intrare stereo si o singura iesire.
 3. Revin cu o propunere, respectiv cu o cerinta de ajutor la problema din titlu. Consider ca am gasit o solutie de compromis a-mi crea un difuzor central din semnalul boxelor fata. Din iesirea boxelor fata ma pot lega la un convertor HIGH-LOW (convertor cu separare galvanica ce l-am cumparat deja) ce va servi o intrare pentru un mic amplificator pentru difuzorul central, difuzor ce o sa il filtrez doar cu un condensator in serie. Imi puteti propune va rog un TDA sau o solutie cat mai simpla pentru un amplif cu intrare stereo si cu o singura iesire ( mono sau punte ). Max 15W. Multumesc!
 4. Buna ziua, Doresc sa creez un difuzor central pentru masina mea (versiunile top au deja, insa au sistem Bose dedicat) ce o sa il montez in locul dedicat. Practic, o sa fie un dif de medie/ inalte cu doar un cond 4-22 uF in serie (idem boxe chinezesti). Radioul meu nu are iesire centrala si m- am gandit sa il pun in paralel cu o iesirea fata (precum o boxa trei cai) insa ar fi dependent de sunetul stereo. Intrebare, chiar daca o sa cad in ridicol : as putea sa ma leg printr-un " convertizor stereo-mono " pe iesirile fata stanga dreapta? Multumesc anticipat
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.