Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

mishu_g

Membru activ
 • Content Count

  179
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 core_reputation_level_3

1 Follower

About mishu_g

 • Rank
  core_member_rank_2

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Deva-Hunedoara

Recent Profile Visitors

723 profile views
 1. Disponibile si cateva buc model RT-65C +5V 5A +15V 2.2A -15V 0.5A Pret: 75 lei/buc + transport Fancurie
 2. De vanzare surse in comutatie Mean Well SP-300-36. Sursele au cam 12-15 luni de functionare. Pret: 150 lei/buc + transport Fancurier
 3. Salut Andrei ! Ai mai facut ceva cu masina ? Ma cam tenteaza sa incerc si eu un mic proiect de plasma cu curele HTD dar sunt curios sa aflu rezultatele tale. Spor la mestereala !
 4. Nu am folosit curelele AT desi ma tenta la un moment dat din urmatorul motiv: Mi-au ramas de la un proiect de acum vreo 2 ani cativa m de curea si am facut un experiment. Am facut o masa antrenata de curea (angrenare directa pe motor in omega) si comandata de un plc. La un capat am montat un senzor inductiv si am generat o secventa dute-vino aleatoare. Aceasta secventa avea setate cateva intoarceri la referinta (unde era senzorul) si contorizam nr de pasi comandati din plc vs numarul de pasi reali pana cand se activa senzorul. Practic am folosit un driver cu TB6600 caruia ii dadeam sensul si secventa de impulsuri. Ca si rezultat am obtinut o pierdere de pasi. Refacand experimentul cu curea HTD totul a fost OK. Posibil sa fi avut erori din cauza prelucrarii pinioanelor danturate. Nu vreau sa ma aventurez in afirmatii fara suport tehnic. Pe celalalt forum am deschis la un moment dat o discutie legata de cuplarea motor-surub prin curea cum ai facut tu in fotografiile de mai sus sau prin cuplaj elastic. Acum am in constructie o noua masina si cred ca voi face cuplajul prin curea 1/2 pentru a merge cu motoarele full step. Ca si parere personala mi se pare mult mai ok transmisia cu curea intre motor si surub pt ca se reduc vibratiile. Ar mai fi si reversul, concentricitatea intre axa interioara a pinionului si diametrul de antrenare al curelei trebuie sa fie boboc !!!
 5. Salut. Cu curele AT5 de 16 mm am facut cateva experimente si au un usor backslash. HTD-ul in schimb este super. Este doar o parere !!! Totusi, nu ti se pare un pic cam riscant sa folosesti curele la o masina cu plasma ? mediul este plin de praf si sunt mult mai greu de curatat fata de cremaliere. Spor la munca !
 6. Vandut tot ! Voi mai posta cate ceva in curand
 7. Pozitia 2. Profile 45x45 (5buc) vanduta.
 8. Pachetul contine cele 5 buc din fotografie. Nu m-am uitat daca au filet facut pe gaura centrala. Gaurile care se vad pe capete sunt pentru cuplaje cu cep.
 9. Rog colegii de mai sus sa imi comunice adresele de expediere. Pozitia 1 profile 30x30 mai sunt inca 12 buc 2. Profile 45x45 (5buc) Cel mai scurt are aprox. 850mm Ceea ce se vede pe ele este mizerie care se poate curata. http:// Pret: 140 lei/pachet Expediere Fancurier cu taxele la destinatie
 10. Profile aluminiu 30x30 mm Lungime 990 mm Disponibile 10 buc Provin din dezmenbrarea unor carcase de protectie industriale Pret: 20 lei/buc Expediere Fancurier cu taxele suportate la destinatie
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.