Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

mely17

Membru activ
 • Content Count

  1,044
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mely17

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 01/04/1991

Profile Information

 • Locatie
  Tg.Mures

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mely17

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Pana la urma am gasit problema. O banda de led nu era alimentata cum trebuie si din cauza asta nu functiona. Am folosit exemplul demoreel 100 din fastled si acum functioneaza. Acum vreau sa fac o secventa de 3 minute cu mai multe jocuri de luminii. Are cineva ceva idei?
 2. mely17

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Pana la urma am gasit pe github exemplu ParallelOutputDemo. Multe nu inteleg deocamdata dar cel mai grav nu stiu cum setez pinul de iesire din arduino.
 3. mely17

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Sunt 100% 6 benzi legate in paralel, verificat cu multimetru. Vezi poza din linkul atasat mai sus.
 4. mely17

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Am sa incerc sa leg doar doua in paralel. Discutia incepe sa devina pentru mine chineza si cred ca nu voi fi in stare sa modific ceva in Fast Led sa pot controla toate cele 6 benzi in paralel.
 5. mely17

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Cred ca nu m-am facut inteles destul. Mai incerc odata sa explic situatia. Deci avem asa: 6buc benzi cu 8buc UCS1903 pe fiecare banda, legate in serie. Toate cele 6 benzi pe urma sunt puse in paralel. Atasez o poza poate este mai clar. https://ibb.co/hUrOHz
 6. mely17

  Proiect Motor DC si telecomanda IR

  Revin un pic mai tarziu cu un raspuns. Deocamdata am lasat asa cum este din lipsa de timp si idei bune. Sistemul functioneaza bine doar ca este zgomotos. Nu cred ca pot sa izolez bine cu vata deoarece nu prea am spatiu, televizorul vine foarte aproape de motor. Ca solutie ma gandeam sa folosesc un motor mai mic cu reductor 1:100, 1:200 etc doar ca implica modificari mecanice si ridicarea/ coborarea va deveni foarte lenta. Deocamdata nu ma deranjeaza dar va veni vremea cand va trebui sa-l folosesc mai des (creste bebe) si atunci o sa fiu nevoit sa gasesc o solutie cat mai silentioasa si rapida. Daca are cineva vreo ideie ii multumesc!
 7. mely17

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Buna seara. Am o dilema in legatura cu niste benzi de led RGB adresabile cu UCS1903. Benzile sunt folosite intr-o bara de plastic, cate 6 benzi/bara legate in paralel. Aceste benzi au fost controlate de un microprocesor cu 8pini care a decedat si prin urmare as vrea sa le inlocuiesc cu arduino nano. Dupa mai multe cautari pe internet am gasit pe github libraria FastLed care mi se pare super. Problema incepe de aici: cu o singura banda functioneaza dar cand vreau sa leg in paralel 6 benzi cum a fost original nu mai functioneaza, ledurile pe benzii raman stinse. Mentionez ca pe fiecare banda sunt cate 8 UCS1903. Stau si ma intreb cum au reusit cei care au facut acel controler sa controleze 6 benzi puse in pararel cu aceas iesire din microprocesor? Are cineva vreo idee daca e posibil acelas lucru si cu arduino? In prima faza ma gandeam sa citesc continutul microprocesorului de 8 pini dar am renuntat deoarece acesta este slefuit si nu se vede nici un cod pe el. Multumesc.
×