Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

viobio

Membru activ
 • Content Count

  5,981
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,454 Excellent

3 Followers

About viobio

 • Rank
  Nebun , imbecil , jigodie , psihopat .

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  vio_tubeamp @yahoo. com

Recent Profile Visitors

3,221 profile views
 1. Vândute. Se poate închide sau șterge.
 2. https://istok2.com/data/632/ Sunt tuburile finale din amplificatorul Priboi, https://www.trioda.com/index.php/en/equipment/4198-tube-amplifier-priboj duble tetrode. Am disponibile 6 buc, se vând doar toate sase, sunt noi, nefolosite, preț 300lei.
 3. viobio

  EL84

  Am eu 6P14P-EV, adică varianta militară. 120 perechea.
 4. Prin Februarie am repus in funcțiune o orga Hammond, o săptămână de muncă. Aceste orgi sunt foarte complicate, cer mult timp și atenție. Încercați să îi găsiți schema. Orga aia costă o căciulă de bani. Un Hammond restaurat costă 5...6000 euro, cea pe care am restaurat-o eu a fost cumpărată din Germania cu 700euro ca defectă, este varianta portabilă, după restaurare a avut oferă de 5000 euro pe ea, dar nu este de vânzare, se află într-un studio de înregistrări. Cea restaurată de mine a "consumat" 1000euro, piese +manopera mea, eu am cerut doar 500euro, proptirtarul fiind prieten cu mine, în scurt timp mai îmi vine una la restaurat, ăia va costa 1000euro ca manopera, trebuie să vină din Germania, este pe drum. La mare căutare în vest sunt și tonomatele Wurlitzer.
 5. Asta ce este? Vapor sau tuner? Dar cel din poza de mai sus? Care este așezat peste casetofonul deck? Este locomotivă sau tuner? Litera T vine de la tuner, A de la amplificator, astea au fost abrevierile din industria românească.
 6. Cea mai mare greșeală să crezi de bun un condensator care are valoarea cu 20..25% mai mare, chiar dacă ESR este în limite cât de cât normale, condensatorii ăia au pierderi cu carul, una este tensiunea și curentul cu care îi măsoară aparatul de măsură și alta funcționarea in montaj. Unii se minunează de condensatorii de acum 40.. 50 ani că au scris pe ei 4700microF și la măsurătoare le arată 7000microF, mai și zic "ce buni sunt", sunt buni de aruncat. La T100 depanat de mine am schimbat aproape toți electroliticii, pentru că aveau pierderi cu carul.
 7. Introduceți semnal în C1, îi dezlipiti un terminal, și urmăriți semnalul cu osciloscopul, asta este cea mai simplă și rapidă modalitate de depanare, nu masuratul pieselor. Întâi verificați dacă în pinul 3 al filtrului aveți semnal de la decodorul stereo, verificați și acel REL2, prin contactele lui trece semnalul. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cetti.ro/v2/curs_ccp/p3_7.pdf&ved=2ahUKEwjutcKExpPqAhXXRRUIHbFFDLwQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw02nt2C1EuUDVETpZYDxUNx
 8. Căutați datele tranzistorilor care îi bănuiți de defect și îi înlocuiți cu unii actuali care au caracteristici cât mai apropiate. Am reparat un astfel de aparat, vedeți că rezistențele alea cu carbon compozit sunt păcătoase rău. https://m.facebook.com/groups/1255646907875458?view=permalink&id=2350359161737555 Cel reparat de mine avea zgomote suspecte peste sunet, nu din cauza tranzistorilor, din cauza unor rezistențe cu carbon compozit.
 9. Am descarcat manualul service, nu am găsit acei tranzistori in manualul service. Unde sunt montați? In sursa de alimentare?
 10. Credeți că cei extrem de mulți care au terminat o facultate privată..... au învățat ceva? Licența tot plătită a fost, o hârtie fără valoare, nu are valoare pentru că cel care o deține..... nu este în stare de nimic.
 11. Dumnezeu să-l odihnească. Am învățat multe din articolele scrise de dl Emil Marian în revista Tehnium.
 12. Vrea să dea aici după terminarea liceului https://animv.ro/
 13. Știu că se poate duce la orice facultate din vest cu bac-ul obișnuit.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.