Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

tzepesch

Membru activ
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tzepesch

  • Rank
    Nou venit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Yes, and works better! Stiu ca e o aberatie ce am facut, dar le.am modificat for fun... Si sunt destul de satisfacut de rezultat. Filtrele sunt tot de boxe RFT, de pe alt model, tot de aceeasi putere si impedanta. Tweeterele, si pe acele boxe sunt aceleasi ca si pe modelul meu. Doar difuzoarele de bass difera, ale mele fiind mai mari
  2. Am modificat putin boxele, prin schimbarea filtrelor, le.am pus unele de 35Hz-22kHz si bass porturi de 70mm si se aud muuult mai bine. Initial le pusesem tuburi de 50 dar la bas puternic pufaiau, ceea ce ma asteptam. Dar cum incercarea moarte n.are..... Acum sunt mai multumit de ele. Le.am gasit si dopuri de spuma de 70mm, cum au cele de la Indian Line, pt a le inchide reflexul. Uneori le ascult in varianta seald, in altele in varianta ported. Pe muzica clasica se aud mai bine inchise, pe house si hip hop cu reflexul deschis.
  3. am reușit cât de cât sa scot puțin cubuletul acela cauciucat în care e înfipt acul și astfel și.a schimbat poziția, stand mai apăsat pe acea furca cauciucata. și eu ma gândeam sa schimb doza cu totul. va rog, nu ma înțelegeți greșit, chiar dacă pt unii dintre dvs acest model de pick-up e considerat ca fiind unul slab, comparat cu ce exista acum pe piața, pt mine personal e chiar important sa. l fac as good as new. nu am renunțat deloc la ideea de a. mi lua altul, dar după ce îl fac pe acesta complet funcțional din toate punctele de vedere. un alt aspect care m.a intrigat este acela ca cele 3 fire care ies din brat și se leagă pe amplificator, toate aveau semnal între ele, probat cu multimetrul. adică canalul stg sau drept făceau legătură între ele și împreună făceau legătură cu masa. nu știu dacă asa era și inițial. adică mi se părea normal. ma rog, le. am conecectat asa și merge pickupul, dar ca fapt divers mi se pare curioasa treaba.
  4. am încercat, dar e clar ca e de la doza. adică, dau play la disc și nu se aude aproape deloc în boxe. o apăs foarte firav în timp ce învârte discul și sunetul se aude în boxe, chiar bine. ușor, tinde sa. și mute balansul, foarte puțin pe una din boxe. dacă apăs puțin pe doza iar, se echilibrează. și e ok, pana se ridica bratul și se relaxează acul. am încercat, dar e clar ca e de la doza. adică, dau play la disc și nu se aude aproape deloc în boxe. o apăs foarte firav în timp ce învârte discul și sunetul se aude în boxe, chiar bine. ușor, tinde sa. și mute balansul, foarte puțin pe una din boxe. dacă apăs puțin pe doza iar, se echilibrează. și e ok, pana se ridica bratul și se relaxează acul. Am încercat sa apăs și acul în furca aceea cauciucata, dar îl "scuipa" afara.
  5. cam aia e. i. am schimbat și acul. deși am un fenomen ciudatel acum, strict la rulat discurile. pe line în se aude egal, cu balansul perfect centrat. pe disc trebuie sa apăs puțintel pe doza ca să se egaleze sunetul. acul ala vad ca ar trebui sa stea ca intr.o furculița cauciucata acolo în doza (ca în poza), deși tot sare de acolo și sta pe vârfurile furculițe respective. nu se clipseaza acolo. any ideea?
  6. Domnilor, am descoperit problema. Pe unul din firele de la switchul castilor cuplasem un buton de on off pt decuplare manuala a difuzoarelor. Se pare ca l.am montat pe firul gresit. Acum l.am mutat pe celalalt fir si apliful si.a revenit. Ceva tot a patit unul dintre finali ca dadea iar paraziti si se decupla la un moment dar. Am inlocuit LM.urile acelea cu acele TDA.uri, si e mai ok. Dar era mai ok sunetul, asa mi s.a parut, cu LM.urile. Ca atare am luat azi iar alte LM.uri si le voi inlocui. Am luat si foita de mica pt a izola tranzistorul de radiator. Dar, va trebui sa izolez si surubul de de prindere de LM. Am verificat si TOATE rezistentele ceramice de pe toate placile. Unele dadeau valoarea buna in montaj, dar la majoritatea a trebuit sa le decuplez cate un crac de pe placa pt a le masura. Toate erau in valorile din schema. Mi s.a parut curios ca unele, putine la numar, avea cracii putin inegriti, dar s.au curatat la mana. Ce nu am verificat sunt rezistentele reglabile, una de la placa cu potentiometrele si una de pe placa cu etajul de stabilizare al curentului. Acelea, intre ce pini trebuie sa dea valoarea inscrisa in schema, avand 3? Nu am verificat diodele, insa ma gandesc totusi, ca daca merge aparatul nu cred ca are sens sa.mi mai bat capul cu ele. Cu toate astea, pt verificare si acelea trebuie scoase din montaj? Multumesc
  7. da, ma uit, si daca pt un cunoscator poate par tampenii, pt mine nu sunt, pt ca nu sunt specialist in domeniu. si, bdw, pt un specialist forumurile de genul poate chiar sunt inutile. credeam ca exista si pt prosti ca mine, nu doar pt regii neincoronati ai electronicii.
  8. ideea e ca am vrut sa cuplez o mufa jack 3.5 in paralel cu cea din fata, care e cu 5 pini. E, firele de semnal le.am legat pe mufa de 3.5, dar contactul care decupleaza boxele, e intr.un fel la cea originala cu 5 pini, care e fix un switch care face on off, in schimb pe mufa ce 3.5 firele alea sunt comune cu cele de semnal adica bagi mufa si semnalul nu mai trece prin 2 pini/canal ci se redirijeaza catre casti. si eu, ca boul, efectiv, m.am prins dupa, ca am facut o tampenie legand firele de la switchul ala de la mufa originala la pinii mufei de 3.5. aici a luat.o razna. dupa putin timp am auzit ca incepe se faca ca si inainte de a schimba finalii. acum se manifesta pe canalul celalalt, barait si decuplare. Ok. am busit treaba din dorinta de a face din bine mai bine. pur si simplu n.aveam chef sa stau cu ditamai mufa conectata pe fata, ci o voiam pe spate. ma rog, a doua zi am gasit TDA.uri 2030 originale, nu LM.uri. Am rasfoit mult netul ca sa pot face diferenta intre ele. la conexelectronic, era inchis si d.aia nu am luat LM.uri. am schimbat LM.urile cu TDA.uri. dar amplificatorul nu mai da nici un semn. nici nu mai da semnal in boxe, nici in casti, nimic. Am mai observat ca acel releu din spate nu mai actioneaza deloc. inainte clicka imadiat de ce dadeam drumul la curent la amplif. acum nici ala nu mai merge. am pus la loc LM.urile, si nici cu alea nu se mai intampla nimic. e posibil sa fi ars ceva? pot verifica rezistentele. acum, rezistentele acelea mici, ceramice, cu dungi pe ele, daca sunt ok, multimetrul trebuie sa indice in ambele sensuri sau doar intr.uin sens? ca din ce am verificat random pe placile amplifului, unele merg in ambele sensuri, altele doar intr.un sens.
  9. sindromul carcasei închise. îmi vine sa urlu și sa pun ciocanul pe el.
  10. Daca mai ajuta pe careva, aici am postat schema electrica, intreaga, a amplificatorului. schema electrica Pickup RFT VEB Ziphona Concert 2030.pdf Condensatori ziphona concert 2030.xlsx Tot nu m.am lamurit inca cu partea de zgomot de fond. Care, cred eu ca il avea poate din totdeauna. Un prieten mi.a zis sa verific si puntea cu cele 4 diode de dupa transformator. Placa aceea cu radiatorul mare si cu cei 4 electrolitici de 470uF/63V.
  11. eh, stiu la ce va referiti, dar inainte de a.i inchide complet carcasa voiam sa.i mai pun mufa aia. pana imi iau altul/ oricum am ochit un Audio Tehnica, un Lemco si un Sony.
  12. Domnilor, revin cu o intrebare, zgomotul de fond, care este cel mai perceptibil in casti (dar care nu este extrem de deranjant prin boxe, decat la volum mare, evident, fara muzica) cum l.as putea atenua? Intreb asta, pentru ca in probele de inaintea asambalarii finale, am observat ca se diminueaza semnificativ cand ating sasiul metalic cu mana. A, voiam sa va intreb, aveti idee cum trebuie conectata o mufa de panou jack cu decuplare, pe care vreau sa o pun in spate, pt conexiunea cu alt amplificator. Practic, sa aiba o mufa de casti in spate, ca sa nu.i mai conectez ditamai mufa de casti cu 5 pini in fata. Acea mufa cu decuplare stiu ca are 5 pini, 2 pt canale, 1 de masa si inca 2. Vreau s.o leg in paralel pe mufa de casti din fata. L.am inchiat complet, testat, nu se mai decupleaza si balansul este egal dupa schimbarea integratelor din A2030 in LM1875. (ii multumesc pe aceasta cale domnului care mi.a dat indicatia). I.am mai adaugat si 2 tipuri de conexiune pt boxe, pe langa cele originale cu 2 pini, RCA.uri si Clipsuri cu parghii. Nu ca mi.ar trebui musai, dar mai stiu eu ce boxe ii voi pune alta data... Sa fie acolo.
  13. domnilor, cred ca am rezolvat.o. Am schimbat și condensatorii de 4.7uF/63V. nimic, problema a persistat. Folosind o pompa de fludor cu încălzire, am reușit sa schimb și integratele TDA2030 cu LM1875. merge deja de 1 ora și cu un receiver BT conectat pe line în, cu ieșirea prin căști și conectat la amplif Onkyo. functioneaza Perfect și se aude incredibil. aceeași melodie redata prin amplif Onkyo și pe boxele rft se aude mai slab, cu profunzime mai slaba, decât pe varianta pick-up - onkyo- boxe rft. adaugă un bass mai adânc amplif din pick-up. adică muzica suna mai cald, captata prin amplificatorul pick. upului și amplificata apoi prin onkyo și redata prin boxele rft, decât direct prin onkyo și boxele rft. și pare ca s.a reparat astfel și problema balansului. Am observat ca după schimbarea integratelor și releul acela de pe etajul final a început sa lucreze imediat la pornirea amplificatorului din butonul de Power. Inainte nu am observat asta. nu. mi atrăgea atenția zgomotul făcut de cuplarea lui. îl mai țin sub observație.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.